|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Melrose, 17.10.2011 Melrose určitě do chladnějších oblastí nepatří.
A myslím si, že mu nevyhovují vzrůstnější podnože.Jak už jsem uvedl, měl jsem ho na M4, nyní J-TE-E a na nějaký drobný plod si nepamatuji. Jeho trochu problémem je krátká stopka, kdy se tyto velké... celý příspěvek > |  | Které letní jabloně?, 16.10.2011 Sklovitost souvisí nejčastěji s vláhovými poměry v půdě, přesněji řečeno s jejich prudkými změnami. Následuje-li např. v létě po dlouhém období sucha vydatná a opakovaná zálivka, nebo období vydatných dešťů, může se u některých odrůd vyskytnout. Také... celý příspěvek > |  |
|  | Které letní jabloně?, 16.10.2011 Ano, Close u mne mělo rakovinu, ale mám podezření, že jsem si tehdá přivezl nemocný stromek už ze školky. Byl na podnoži M9 a nedařilo se mi zapěstovat pořádnou korunku. Téměř každým rokem jsem musel odříznout jednu, nebo dvě větve.... celý příspěvek > |  | Které letní jabloně?, 15.10.2011 Pokud chcete odrůdu zrající v červenci doporučuji Julii, ale na slabě vzrůstné podnoži (J-TE-E, M9 a může být i M26). Zejména v mládí roste poměrně bujně.
Julie má polní odolnost proti strupovitosti, pokud nedostala fungicid, strupovitost se... celý příspěvek > |  | Choroba jabloně, 15.10.2011 Sazovitost jablek. Bylo zde o tom vlákno. A také tam vidím otvor, jestli to je po larvě obaleče, nebo vpich od vosy, není pro mne zřetelné. |  | Skladování hrušek, 14.10.2011 Také jsem kdysi strkal celé přepravky do velkých Pe pytlů, které jsem před zavázáním trochu propíchal.Výsledky byly celkem dobré, přesto už to dávno nedělám Je to totiž velice nepraktické a plody musí být absolutně zdravé a bez vpichů od hmyzu, které... celý příspěvek > |  | Postřik jablek před uskladněním, 14.10.2011 ad. p. Novosad. Plody se máčí v 2% roztoku chloridu váp. po dobu max. 30 vteřin. Žádný fungicid, tedy ani Kuprikol do tohoto roztoku nepřidávejte!
Jinak dávám za pravdu p. Kukymu, že nejdůležitější je ochrana plodů během vegetace. Já končívám... celý příspěvek > |  | Postřik jablek před uskladněním, 13.10.2011 Zmínku o Mythosu a skládkovým chorobám není třeba nikde hledat. To je známo jak velkopěstitelům, tak těm pěstitelům menším. Všechny fungicidy používané k pozdním postřikům proti strupovitosti, snižují riziko (některé více, některé méně) napadení... celý příspěvek > |  | Postřik jablek před uskladněním, 13.10.2011 Flint plus je kombinovaný přípravek s ú.l. trifloxystrobin(Zato)+captan. Je zajímavé, že úč. l. captan je jednou z nejstarších používaných v ovocnářství s vynikajícím preventivním účinkem. A přitom za ta desetiletí nebylo zjištěno, že by se... celý příspěvek > |  | Vonka, 12.10.2011 Podobně mám od mrazu poškozených asi 10 plodů Bohemici, které mi mráz laskavě ponechal v květnu na stromě. |  |
|  | Melrose a Gloster, 12.10.2011 Glostra jsem zrušil asi před 1O lety. Plody to byly výstavní (také se dostaly na menší výstavku kdesi v Mnichově, nebo u Mnichova, ale bez mého přičinění. Bylo to někdy ke konci minulého století). Možná, že to byly vzhledově nejatraktivnější plody,... celý příspěvek > |  | Postřik jablek před uskladněním, 12.10.2011 V bednách už žádný postřik jablek proti chorobám dělat nelze. U odrůd určených pro dlouhé skladování se doporučuje postřik některým povoleným organickým fungicidem 2-3 týdny před sklizní. Dříve pro tyto účely býval velmi účinný např. Euparen multi,... celý příspěvek > |  | Co právě sklízíte?, 11.10.2011 No, je to doba radosti, sklízet takto krásné plody. Bohužel, mě se to letos netýká. Dnes jsem sklidil poslední plody, asi 8 ks abnormálně velikých Melrose. A už mám sklizeno. |  | Melrose, 11.10.2011 Chladírnu ve sklepě nemám. O svém sklepě jsem zde už psal. Není to nic moc. Je to polozapuštěná stavba přiléhající k severní straně kůlny. Vchod je z jihozápadní strany a má předsíň. Pro jablka uskladnění dobré, ale pro brambory(zhruba 3 bedýnky) ne,... celý příspěvek > |  | Melrose, 10.10.2011 Melrose pěstuji nejméně 25 let. Dříve to byl zákrsek na M4,nyní štíhlé vřeteno na J-TE-E. Za tu dobu jsem u něho nějaký drobný plod neviděl. Naopak sklízím od rodiny kritiku, že se plody ani na přímou konzumaci nehodí, protože jsou příliš velké,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|