Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak ostřihat sloupovou třešňu, 25.3.2012
Také si myslím, že to je hrušeň. Třešeň to určitě není.
Střih sloupovách jabloní, 25.3.2012
I sloupovité jabloně se musí zastřihávat. Řez je však minimální.  Boční plodonosné paroží, pokud má tendenci se neúměrně protahovat, tak ten výhon se odstřihne.
Kadeřavost - postřik dnes?, 21.3.2012
Ten mráz účinnost ošetření nesnížil. To ošetření zopakujte, až bude prognoza nějakého deště.
Kdy začít s postřikem Baycor proti monolioze?, 21.3.2012
S tím Baycorem můžete těsně před květěm, ale je dobré na konci květu ošetření opakovat. Tam, kde je vysoký tlak moniliozy a je navíc počasí s přeháňkami v době květu- jsou nutná 3 ošetření. Těsně před květem, nebo ihned na začátku ošetřit přípravkem... celý příspěvek >
Hrušeň rezistentní rzi hrušňové?, 21.3.2012
A tak rostliny, zvěř i hmyz byly rozděleny na užitečné, užitkové a škodlivé. Zajímalo by mě, na základě čeho p. Vysloužil k takové tezi došel a kdy, případně, k takovému rozdělení  došlo.
Třešně - skvrnitost plodů, 18.3.2012
Podle mne by to mohla být strupovitost peckovin, která se v poslední době neustále rozšiřuje. Pokud by se podobné skvrny nacházely ve velkém i na listech, a to tak, že listy červenají, deformují se a potom opadávají, mohlo by jít i o skvrnitost... celý příspěvek >
Jak hnojit jabloně, 18.3.2012
Záleží o jaké jabloně se jedná. Pokud jsou to vzrůstné stromy na semenáčích, tak po celé ploše pod korunou. Na slabě rostoucích typových podnoží např. M 9 stačí plocha v průměru do 1m kolem kmene. Někdy loni, nebo předloni, jsem v nějaké... celý příspěvek >
Čím stříkat proti monilia laxa - jabloně, 18.3.2012
Kuprikolem při rašení pupenů jabloně stříkat lze- proti nekrózám kůry. Proti monilioze u jabloní bych použil ošetření na začáku a konci květu některým z triazolových fungicidů např. Score s úč. látkou difenoconazole, nebo Topas 100 Ec s ú.l.... celý příspěvek >
Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 18.3.2012
No, já si na zahradnictví Na Zázvorce stěžovat nemůžu. Na podzim jsem tam musel jet pro stromky několikrát, ale to byly odrůdy, na které má monopol Fytoz a oni musí nejdříve upřednostnit německého zákazníka. Ale stromky Na Zázvorce mají založené... celý příspěvek >
Řez broskvoní, 17.3.2012
O tu mízu nejde, ale o teploty. Většina peckovin se řeže až v době květu proto, že tehdy už jsou vyšší teploty a řezné rány se tudíž lépe hojí a strom potom tolik netrpí klejotokem a není ohrožen mrtvicí. O tomto víkendu jsou sice teploty vysoké,... celý příspěvek >
Kde je dobrá Ovocná školka, kde dobře poradí, 16.3.2012
Je velká ovocná školka od Prahy směrem na Kralupy n. Vlt. Bohužel už jsem zapomněl jak se jmenuje. Ale nabídku měli velikou. A také je veliká školka v Mělníku-Mlazicích. Ten tip na Velim je také dobrý, mám odtud také nějaké stromky.
Kadeřavost - postřik dnes?, 15.3.2012
Asi tak, nějak.
Opylení, 15.3.2012
Ano, nevím, co mě to napadlo, opylovač je nešťastný termín, když stačilo říct hezky česky stanoviště včelstev.
Opylení, 14.3.2012
Včelařský kroužek na zdejší škole opravdu pracuje dobře. Ale já jsem měl na mysli starší situaci, tak odhadem před 15-20 lety. Tehdy pro stáří a nemoci zde skončilo dost včelařů,  některé jsem měl dost blízko. Ale ani v současné době zde v obci... celý příspěvek >
Opylení, 14.3.2012
Podle svých zkušeností a zkušeností zdejších včelařů je 500 m vzdálenost od nejbližšího opylovače bez problémů (nesmí však být chladno).. Jsme úzká ves, která se táhne podél silnice více než 4 km. Bylo zde období, kdy staří včelaři s včelami končili... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika