Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Čerešňa - plody nerastú, opadávajú, 6.6.2012
Tahle kombinace jílu a vysoké hladiny spodní vody je opravdu pro peckoviny pohromou, zejména pro čerešně a marhule.
Mulčování pod stromy, 5.6.2012
Ono je to, Petře, s tou spotřebou dusíku na rozložení mulče trošinku jinak. Tu publikaci od pana Blažka mám také, ale nechce se mi to hledat. Na rozložení každé organické hmoty v půdě je zapotřebí určitého množství půdního dusíku. Čím ho je tam... celý příspěvek >
Jak obstály jednotlivé odrůdy 18.5.?, 3.6.2012
Já jenom doplním, že kromě mnou už zmiňovaných odrůd slušně obstály i velmi raná Julie, letní Hana (odhadem zůstalo 6O% plůdků), Rubinola kolem 5O%. K mrazovým propadákům se zařadily i sourozenci Andera a Benet, podobně jako loni, bez jediného... celý příspěvek >
Černání a vadnutí listů, 1.6.2012
Nevím. Choroba to nebude, spíš nějaká porucha v příjmu živin. Nelíbí se mi ty světlé okraje listů. Ale momentálně mě nenapadá nic konkrétního.
Plody pod útokem obaleče, 1.6.2012
Na obou snímcích jsou plody poškozené pilatkou.
Lze ještě teď bojovat proti strupovitosti?, 31.5.2012
Pokud už tam infekce je, jde o to zamezit jejímu šíření. Vhodné by lo použití Baycoru ve vyšší dávce, tedy jako proti monilioze, Diskus působí především preventivně a už by příliš nepomohl. Delan je také slabší. Po 5-7 dnech  by bylo dobré... celý příspěvek >
Zvyšuje bór odolnosť k mrazu?, 31.5.2012
Listová aplikace bóru k polním plodinám jako je např. řepka, cukrovka, některá kořenová zelenina a pod. řeší především zamezení vzniku srdéčkových hnilob v důsledku jeho nedostatku v půdě či antagonistického působení jiného mikroprvku v možnosti jeho... celý příspěvek >
Jak obstály jednotlivé odrůdy 18.5.?, 31.5.2012
Nemám všechny odrůdy z důvodů nedostatku času přesněji zmapovány. Dnešní plánovanou inventuru mi překazil podvečerní déšť. Předběžně mohu říci, že nejlépe obstál Angold, po něm Goldstar. Nejhůře dopadl Topaz, špatný je i Melroze, který loni po... celý příspěvek >
Plody pod útokem obaleče, 31.5.2012
O Reldanu 40 EC i novém Reldanu 22 EC zde bylo již několikrát v minulosti diskutováno. Reldan 22 EC obsahuje účinnou látku chlorpyrifos- methyl, což je jemnější izomer v SISPO už zakázané účinné látky chlorpyrifos obsažené v přípravku Nurelle D a... celý příspěvek >
Plody pod útokem obaleče, 30.5.2012
Mospilan i Calypso mají larvicidní účinky, působí totiž jako kontaktní a požerový jed a jsou systemické. Larvicidní účinnost má i Reldan, který sice není systémový, ale svými fumigačními vlastnostmi působí i jako dýchací jed a samosřejmě dotykový a... celý příspěvek >
Plody pod útokem obaleče, 30.5.2012
Pokud jsou ty otvůrky na plůdcích tmavé, případně s hnědým až černým trusem, tak to je bezpečně od pilatky. Housenky jsou dávno vylíhlé a jedna housenka může napadnou až 4 plody. Otvory po obaleči jsou světlé a často z nich vytéká čirá tekutina. To... celý příspěvek >
Hnědnutí listů ořešáku, 26.5.2012
Ano, je to začínající antraknóza, způsobená houbou Gnomonia. Ochrana spočívá především v prevenci. Udržovat vzdušné a nezastíněné koruny, včas uklízet spadané nemocné listy. Na podzim spadané listí včas shrabat, raději nekompostovat a odvézt... celý příspěvek >
Opadání plodů meruňky, 25.5.2012
Jestli opadají všechny plody nevím. Pokud vadnou větévky v důsledku napadení moniliózou, tak v současné době už se proti ní bojovat nedá. To lze pouze v období kvetení. Pouze můžete zmírnit její šíření a omezit tak následky této choroby. To je včas... celý příspěvek >
Opadání plodů meruňky, 24.5.2012
U 4 leté meruňky je nějaký propad plodů přirozený. Své mohl také udělat mráz. Pár těch větších spadlých plůdků rozřízněte, jestli nejsou uvnitř černé v důsledku toho mrazu.
Bilance 18.5 - mráz, 24.5.2012
Tak lońský rok se v podstatě u mě opakuje. Peckoviny, sice plody ještě drží a nezčernaly, ale slupky jsou zhrbolatělé s šedými skvrnkami, časem to spadne. Broskve, protože jsou částečně chráněné, to vydržely. U jabloní to není jednoznačné. Plůdky... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika