|
Moniliový úžeh, 30.4.2012 Neviem, prečo p.Vinšálek opäť zavádza čitateľov fóra a pláca čosi o Sporgonu predávanom v kanystroch. Ja som Sporgon kúpil v práškovej forme v drobnom malospotrebiteľskom balení pre objem 10 litrov. Pretože nie som chemický fanatik, zatiaľ som ho... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétající broskvoně, 6.4.2012 Zdravím do Poštornej Mirku!
My za riekou Moravou sme oproti Břeclavi o pár dní pozadu. Broskyne už mám všetky ostrihané. Sú tak obsypané pukmi, že aj po reze ostalo toľko ružových očiek, že keby ostala len tretina opelených kvetov, bude plodov... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 6.4.2012 Nebudem sa Petře hnevať, pokiaľ nezveličíš, čo som doteraz napísal. Proti monilióze zdraviu neškodné anorganické fungicídy nezaberajú. Ak má niekto problémy s Moníliou, prirodzene sa bráni pomocou prípravku, ktorý je účinný. Nepáči sa mi iba prehnané... celý příspěvek > |
 |
Jabloňová stěna, 23.3.2012 Dobrý večer Martine! Pestujem jablone na drôtenke v tvare palmiet. Vyzerajú po zime podobne ako tie Vaše. Kľudne sa môžete pustiť do práce. Tenké výhonky treba skrátiť na čapíky. Pozor, aby ste neodstránil event. kvetné puky- sú spravidla väčšie ako... celý příspěvek > |
 |
Aprimira, 23.3.2012  Vlani som nahodil do mladej duranzie vrúblik Aprimiry od kamaráta Petra z Nového Mesta n.V. Počas leta z neho vyrástla korunka- na snímke. Včera som pozeral, že už je na nej zopár kvetných pukov. Sliviek a marhúľ- opeľovačov je na okolí dostatok. Ak... celý příspěvek > |
 |
Množení vinné révy, 23.3.2012  Na snímke sú rezky stolových odrôd cca 6 týždňov po vložení do PETky s vodou postavenej na mierne vlažný radiátor typu Korado. Domnievam sa, že vďaka chladnému vzduchu v miestnosti (+17) výhonky narastali iba pomalu a "počkali" až sa vo vode vyvinú... celý příspěvek > |
 |
Preočkovanie starého vinohradu, 23.3.2012  Predminulú zimu som sníval o tom, že na 33ročnom vinohrade a súčasne na 4ročnom vinohrádku európskej révy vnímavej k biotickým aj abiotickým vplyvom zmením odrodovú skladbu tým najrýchlejším spôsobom- očkovaním. Pozháňal som si rezky moderných... celý příspěvek > |
 |