|
Určení rostlin, 10.3.2013  Květo, děkuji za tip na přezimování Carex testacea , vykopala jsem jí a zimu krásně přežila ve studeném skleníku. Letos bych jí (možná jen jednu) nechala venku a zabezpečila proti vodě a mrazu. |
 |
U vám také raší česnek?, 10.3.2013  Už se mi podařilo vyfotit svůj česnek... takhle krásně řádkuje Vekan pod textilii. Blanin leze pomaleji... má méně osluněné místo. |
 |
|
 |
Jaro, 10.3.2013  Tavolín jsem letos bohužel nenašla , ale už kvetou první krokusy a všechny sněženky
|
 |
Identifikace rostliny, 10.3.2013 Euphorbia leuconeura - pryšec běložilný |
 |
Siamské dvojče - rajče Yellow Gazi Ribbed, 8.3.2013 Nedávno jsem četla na polském webu o zelí které mělo tři děložní lístky... byli tam dva zajímavé komentáře. Osobně jsem se s ničím takovým ještě nesetkala.
"Hybridní rajčata mají tendenci mít tři děložní lístky. Takové rostliny neberu na další... celý příspěvek > |
 |
Mrazy v březnu 2013, 7.3.2013 Já jsem během těch pár pěkných a teplých dní všechno odkryla, odhrabala listí, ostříhala trávy... prostě jsem se taky nachystala a nachytala . S jar. cibulovinami si starost nedělám, spíše přihrnu hlínou narašenou srdcovku a jiné trvalky které už... celý příspěvek > |
 |
Klíčení paprik, 6.3.2013 Loni jsem lilek i papriku vysela 18.2. a bylo to akorát (mám je do skleníku), letos 11. a 13.2. Rajčata budu vysévat tento týden.
Ještě k tomu Carlsonu... pohlídám si ho a jestli mi bude jen zabírat místo ve skleníku, tak se má na co těšit... celý příspěvek > |
 |
Klíčení paprik, 5.3.2013 a myslíte nejhorší v klíčení nebo v chuti? Mám je letos poprvé... |
 |
Klíčení paprik, 5.3.2013  Klíčení paprik a lilku dotaženo do konce :
Pálivec (Semo do 2013) 6 z 6, Hamík (Semo do 2013) 8 z 12, Corno di toro giallo (Nohel do 2013) 11 z 16, Sonar (Nohel do 2013) 6 z 6, Elizabete (Libera do 2014) 1 z 18 a náhrada koupená na poslední... celý příspěvek > |
 |
U vám také raší česnek?, 4.3.2013 U nás už leze Vekan i Blanin , mám přikryto bílou net. textilii proti houbomilce takže má i větší teplíčko. |
 |
|
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 3.3.2013  Já mám z lonska ze zálístků dvě rostliny Pollicina (nakonec dvě z pěti), jednomu ted uříznu vršek a dám zakořenit.
Rajčata na pokus jsem vysela 12.1. a ještě mi přijdou malá na řízkování.
|
 |
Neoseeds.cz, 2.3.2013 Meliso, jsou to dvě firmy... nemám v tom bordel |
 |
Neoseeds.cz, 2.3.2013 Já jsem loni objednávala na Semena-osiva.cz a vše ok, poštovné za 11sáčků bylo 27,-Kč. Ze zahraničí taky loni na seemnemaailm.ee, semínka přišla hodně rychle, komunikace ok a poštovné jsem snad ani žádné neplatila (bo chtěli jen cenu za... celý příspěvek > |
 |
Papriky - klíčivost semen, 28.2.2013 Takže podle Vás (xxx.xxx.88.211) jsou semínka od L. asi specialita mezi paprikami, pravděpodobně budou geneticky naprogramovaná na hrubý agroperlit, jinak nevyklíčí... zajímavé . Agroperlit doma bohužel nemám a kvůli jedné paprice ho kupovat... celý příspěvek > |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 28.2.2013 Mám spoustu kompostu ...vysokých tyčkových budu mít asi 13-16 odrůd, od každé jeden kousek. Pár do skleníku, pár snad vmáčknu někam na záhon a do kbelíků jich zůstane 7-10kusů. Přemýšlela jsem že bych zkusila do jednoho kbelíku dát dvě rajčata...... celý příspěvek > |
 |