|
Zima nekončí, přikrmujte ptactvo, 3.4.2013 Mirku, už jsem se na ně vyprdla... v krmítku je nastláno zobáním, mimo slunečnici tedy, a když sezobou tu tak si zaletí na sluničnici jinam a na moje krmítko prdí... potvůrky vybíravé |
 |
Zima nekončí, přikrmujte ptactvo, 3.4.2013 Já jim dávám koupenou směs do krmítek a ty mršky vyberou jen slunečnici a zbytek nechají . Nejlepší by bylo vybrat ven do krmítka slunečnici a zbytek dát andulkám....ale kdo to bude přebírat to nevím .
|
 |
|
 |
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 2.4.2013 IVAP máte krásné sazeničky... já mám takové chcípáčky , snad až je dám do skleníku tak to doženou. Kdy jste sela papriky? |
 |
Firma Lukon Glads, 1.4.2013 Lukon Glads mají pěkný sortiment, reklamce uznávají. I Lukon Bulbs.
Mám od obou hodně bohyšek a loni jsem si všimla že některé chřadnou, mají jinou kresbu listu než by měli mít... mám obavu z hosta viru HVX , dokud se to nepročistí tak mají u mě... celý příspěvek > |
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 1.4.2013 Díky za odpověd |
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 1.4.2013  Paní Jiřinko, jak na rajče které z horních dvou listů nechce dát zálistky na řízkování?
Jinak dle bujnosti růstu pokusných odrůd vede Japonsky Trjufel Krasny, Bejbino a Cherrola. Nejhůře mi roste Sladkaja děvočka... což mě mrzí, už jsem jí... celý příspěvek > |
 |
Vzdálenost mezi dvěma ořešáky, 31.3.2013 My máme tři ořešáky "v pásu", vzdálenost mezi nimi je cca 5metrů (předchozí majitel zahrady, který je tam zasadil byl asi blázen ). Stromy jsou asi třicetileté a koruny mají uplně prorostlé, na plodnost to ale nemá žádný vliv... úroda je každý... celý příspěvek > |
 |
Jaro, 30.3.2013  To jsou fotky z dneška... trocha z mých krokusů
|
 |
Jaro, 30.3.2013  Remembrance a včelka
|
 |
Neklíčivost semen paprik, 29.3.2013 Hmmm, Elisabete... z celého sáčku za 37,-Kč mám jednu rostlinku... alespon že tu jednu . |
 |
|
 |
Přesazování mrkve a petržele, 29.3.2013 Není to přímo předpěstování (to bych nedělala) ale četla jsem zajímavý tip... nechat semínka mrkve v uzavřené nádobě s vlhkým pískem 2-3dny, pak vysít a předklíčená mrkev bude mít nejméně týden náskok.
Taky by jsem chtěla už o víkendu zasít... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 28.3.2013 "Jan Kopal : do tmavých kelímků do 1/3 zaplněných zeminou".
Nemají málo světla, když jsou schované v tmavém kelímku??? |
 |
Pěstování cibule ze semen - jak na to?, 27.3.2013 Předpěstování cibule doma za oknem, mě přijde jako ztráta času, pokud nejde jen o pár kousků. Jeden rok jsem to zkoušela a je s tím moc práce... nejlepší je rovnou na záhon. Kdyby nebyla taková zima, už jsem měla cibuli zasetou... loni jsem vysela... celý příspěvek > |
 |
Proč mají tulipány červenozelené listy?, 25.3.2013 Obyčejné, to jen takový můj název . Je to směs kterou jsou kdysi dostala od mámy... různé barvy, tvary i různá doba květu.
|
 |
Proč mají tulipány červenozelené listy?, 25.3.2013  Tulipán to přežije, také mám u některých obyčejných načervenalé listy. Nebo jak píše p. mičurinec, jsou tulipány které mají žíhané listy.
|
 |