|
Co je to za rostlinu?, 15.5.2013 Mě se to moc nezdá... jednou jsem Pepíno měla a mělo jiné listy. Řekla bych že je to Narančila, Solanum quitoense. |
 |
Znáte někdo tuto skalničku?, 14.5.2013 Mě to připomíná blatouch... asi tak 10x zmenšený .
Kde je pan Josef?
Nebo možná: Saxifraga cymbalaria
|
 |
|
 |
Nákup okrasných trav, 13.5.2013 Panicum "Rostrahlbusch" seženete celkem snadno v každém lepším zahradnictví... u nás v Libici v Parkonu ho mají ve více velikostech, LukonGlads ho má v katalogu...
Molinia "Transparent" mají na bambusy.cz ale neposílají, jen osobně.
A tyhle... celý příspěvek > |
 |
Zakaz pestovani vlastnich seminek, 13.5.2013 Snad to nebude tak horké... i když viděla jsem jeden dokument (myslím Potraviny a.s.) o Monsantu. Bylo to o jejich gen. mod. osivu které jediné se může v USA vysévat, ale to se týkalo farmářů, né malých zahrádkářů .
|
 |
Poznáte bylinku?, 11.5.2013 Přidávám další hlas pro oregano. |
 |
Virus pestrokvětosti tulipánu?, 10.5.2013  Lído, tyhle tulipány bych v katalogu hledala asi marně... jsou ze zahrady mojí babičky a co si pamatuju (30let a víc), tak se tam žádná nová sorta tulipánů nekoupila, takže asi budou špatný . Alespon ta jehlicovitá pivonka z babiččiny zahrady, ... celý příspěvek > |
 |
Choroba rajce, 10.5.2013  A co škodí mému rajčeti? Pihovaté listy, ze spodní strany jsou bradavičky a nejspodnější listy se kroutí? Jak je možné že je postižené pouze rajče Orkádo? Všechny ostatní sazenice jsou ok...
|
 |
Okurky do skelníku, 9.5.2013 Máme několik let okurky Vanda, Sherpa a Saladin. Když se sejde víc lidí a je dost okurek, dělám degustace. Rajčata, papriky, okurky ale právě u okurek nikdo nic nepozná... všechny jsou okurkové a dobré . Letos mám poprvé okurku Baby a vynechala jsem... celý příspěvek > |
 |
Co to leze za zeleninu?, 8.5.2013 Ano, je to Arisaema - kobří lilie, mě ještě nevylezla a vy tam máte pole . To prodáváte?
Jo a jako zeleninu bych to nejedla , semena jsou jedovatá určitě. |
 |
Virus pestrokvětosti tulipánu?, 8.5.2013 to jste mě moc nepotěšil... i tak děkuji za odpověd. |
 |
|
 |
Virus pestrokvětosti tulipánu?, 7.5.2013  Poznáte někdo jestli je to virus pestrokvětosti tulipánu? Jedna cibule z odrůdy Atlantis je jakási divná a směs kterou jsem dostala... tam je vůbec hodně žíhaných květů. Na listech pruhy nebo skvrny bud nejsou nebo jsou proužky velmi jemné...
|
 |
Mini broučci na fásadě, 4.5.2013 Podívejte se sem jestli je to stejné...
|
 |
Kosatec, 2.5.2013 To bude Iris pallida variegata... kvetou žlutě a modře, možná i jiným barvami ale viděla jsem jen tyhle. |
 |
Calathea - jaký druh?, 2.5.2013 Calathea roseopicta... jedno období jsem ji měla doma ale nešla a zašla
|
 |
Hnojení, postřiky rajčat - rady, 29.4.2013 Můžete to dát při sázení... několik let dávám gran. hnůj. Do díry kýbl kompostu, hrstičku gran. hnoje, hlínu, promíchám to, proleju půlkou konve a už sázím . |
 |