|
Využití odhlávkovaného česneku, 4.6.2013 Já vyhazuji na kompost protože stříkám na list močovinou a přijde mi že dusičnanů by mohlo být v zeleném dost. |
 |
Lilkoviště, 2.6.2013  Moje lilky ve skleníku jsou ubohoučké, Anet vysetý v půlce ledna a vysazený v půlce dubna je stále stejný... max +1list , zbytek lilků vysetých v půlce února a vysazených v půlce května, tak ty jsou už stejně velké jako pokus Anet, některé i větší...... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak sázet česnek, 31.5.2013 Pěknej česnek , náš Vekan už dělá květní stvoly ale není v takové pěkné formě jako ten Váš, i přes hnojení močovinou mu hodně žloutnou konce listů. |
 |
Jaro, 30.5.2013 Děkuji za určení , pěnice černohlavá... podle fotky tohoto černohlavého ptáčka poznávám taky tady lítá, takže to hnízdo ve smrku je jeho. Našla jsem i druhé hnízdo, hned vedle smrku ale o dost výše na trámu přístřešku... to už by konečně mohl být ten... celý příspěvek > |
 |
Trávy v jílovité půdě - porostou?, 30.5.2013 Já myslím že trávy nemají rády utužené jílovité půdy, spíše než hledat která trávy by to přežila, bych se snažila o vylepšení kompostem, pískem a trochou rašeliny. |
 |
Žloutnou mi denivky, 30.5.2013  Nevíte co mi to dělá tahle jedna denivka? Měla by to být z loňska Siloam David Kirchhoff. Má dopoledne stín a odpoledne slunce.
Něco jí chybí? Nebo naopak přebývá? Nebo je nemocná?
|
 |
Prosím o identifikaci rostlin z fotografií, 29.5.2013 Nejsou to zvonky z louky, je to modrý Platycodon. Mám u něj i org. cedulku... koupila jsem ho loni skoro odkvětlý za 10,-Kč . |
 |
Prosím o identifikaci rostlin z fotografií, 29.5.2013  Takto ted vypadá můj modrý Platycodon... porovnejte je, já si netroufám říct jestli to je nebo není on. |
 |
Jaro, 28.5.2013 No tak vidíte, já si vždycky myslela že je to rehek... malý čiperný ptáček velikosti vrabce s oranž. ocáskem. Dneska jsem si jednoho rodiče prohlédla dobře, když fotila hnízdečko zkoušel na mě taktiku "božíínku mám zlomené křidélko, nemohu... celý příspěvek > |
 |
Jaro, 28.5.2013  Můj nový přírůstek na zahrádce se vyklubal ve smrku... pravděpodobně rehek |
 |
|
 |
Prosím o identifikaci rostlin z fotografií, 28.5.2013 Vyštourala jsem něco na netu ale kokoříku vonném..."V bobulích kokoříku jsou pravděpodobně přítomny podobné glykosidy jako v konvalince. Otravy po jejich požití byly údajně zaznamenány u dětí, ale protože tyto plody mají dosti nepříjemnou chuť, je... celý příspěvek > |
 |
Prosím o identifikaci rostlin z fotografií, 28.5.2013 1) je Kokořík mnohokvětý - Polygonatum multiflorum
2) je Wistarie
...ve skalničkách se nevyznám |
 |
Zasilka od LukonBulbs, 28.5.2013  Bohužel pokud je to opravdu HVX, pak je to neléčitelné. Rostliny živoří a do cca 3-4let zahynou. Virus se přenáší při řezání květů, listů, při rozdělování trsů, při přesazování - na rýči (množení in vitro se nás zahrádkářů netýká). Jestli můžete,... celý příspěvek > |
 |
Zasilka od LukonBulbs, 28.5.2013  Ještě jedna pěkná nemocná...
Renata |
 |
Zasilka od LukonBulbs, 28.5.2013  Moje zkušenost s firmou LukonBulbs.
Na podzim 2011 jsem objednávala 12 odrůd host. Rostlinky bídné ale chytlo se vše. Rok 2012 jsem začala pozorovat barevné změny na listech. Letos bída ještě větší, rostliny vyditelně chřadnou. Poslala jsem fotky... celý příspěvek > |
 |