|
Kleopatřina jehla, 20.6.2011 Na jaře trs vyrýt a rozdělit, možno i na jednotlivé listové růžice, hodně odnožuje, do podzimu vytvoří nový trs. |
 |
Názvy rostlin, 18.6.2011 Neškodila by zaostřenější fotka... To nízké je asi rozchodník Sedum acre, tráva snad nějaká kostřava Festuca. |
 |
|
 |
Je to Juka? , 18.6.2011 Nějaká juka to zřejmě bude, ale ne nejobyčejnější filamentosa, chybějí jí ta vlákna na okrajích listů. Určování juk bez znalosti květů je obtížné. |
 |
Nevhodně zasazená pnoucí růže, 16.6.2011 Červených pnoucích růží je moc, ale Carmen se mám dojem nejmenuje žádná... Určitě to přežije, snad ještě na jaře po odhrnutí zalévat a přiměřeně hnojit. |
 |
Nevhodně zasazená pnoucí růže, 16.6.2011 Na podzim v říjnu - listopadu, zastřihnout větve na 15 cm a růži zahrnout zemí až po konce zastřižených větví. Odhrnout na jaře koncem března. |
 |
Už kvetou kaktusy, 16.6.2011  Zleva... |
 |
Už kvetou kaktusy, 16.6.2011  Zprava... |
 |
Už kvetou kaktusy, 16.6.2011  U mne hlavní období květů již spíše končí... |
 |
Jak kvete růže, 12.6.2011 To je naprosto v pořádku, růžové poupě se rozvine do otevřeného květu, ve kterém jsou uprostřed tyčinky a blizna, po opadání květních plátků zůstane šípek.. Takto kvetou všechny růže, liší se jen počtem květních plátků - plané růže jich mají... celý příspěvek > |
 |
Jak kvete růže, 10.6.2011 Viděl jste někdy kvést planou růži? Mám dojem, že se taky rozvíjí "až do placata" Tak proč by to nemělo být správné u růže z Baumaxxu? |
 |
|
 |
Bílá plíseň na růži, 9.6.2011 Nejdříve Baycor - je systémový, pokud má Vaše růže k padlí sklon, tak stříkat již preventivně před prvním výskytem padlí. Poté opakovaně Dithane. Pokud je pro padlí vhodné počasí - teplo, opakovaný déšť, málo vzdušné stanoviště - nutno postřik... celý příspěvek > |
 |
Zimolez japonský, 9.6.2011 Japonský zimolez se prodává téměř vždy ve varietě aureoretriculata se žlutou žilnatinou listů. Roste slaběji než ostatní zimolezy, neviděl jsem jej vyšší než 2,5-3 metry po mnoha letech. Jako všechny zimolezy jej mají rády mšice a v krutější zimě... celý příspěvek > |
 |
Přísavník tříprstý - pomalu roste, 6.6.2011 Je to asi hloupost, ale před lety jsem měl rovněž problém s tříprstým přísavníkem. Rostl slabě a vypadal neduživě. Když jsem se chystal, že ho vykopu, zjistil jsem, že celou dobu pevně drží v místě roubování roubovací páska - byla to... celý příspěvek > |
 |
Cardiocrinum giganteum, 6.6.2011 Foto ! Foto! |
 |
Voňavá sadová růže, 1.6.2011 Ta Frühlingsduft je velmi podobná, časností, barvou květu, vůní i habitem keře. Podívejte se sem. |
 |