|
Co to je za letničku?, 8.11.2011 Až by to člověk na první pohled neřekl, je to příbuzná hojně pěstované vánoční hvězdy, takže pryšec - Euphorbia 'Diamond Frost' |
 |
Co je to za keř?, 7.11.2011 A botanický řeckolatinský název rodu znamená "olivové jehně" - pozoruhodné... |
 |
|
 |
Co to je?, 6.11.2011 Evidentně semenáčky, že by pryskyřníku?? |
 |
Řecká neznámá, 30.10.2011 Vypadá to jako cibule a je to cibule, dokonce mořská Urginea maritima. |
 |
Prosím co je tohle za rostlinu?, 30.10.2011 Tak abychom déle nenapínali - tady je ten odkaz. |
 |
Co je to za keř?, 30.10.2011 Drevokocůr? Asi jen v krajní nouzi. Zato oko Kanaďanovo na tomto keři spočine se sentimentálním zalíbením... |
 |
Prosím co je tohle za rostlinu?, 30.10.2011 Jó tak, tajnosnubná. A před pár dny se tu určovala, není liž pravda? |
 |
Prosím co je tohle za rostlinu?, 30.10.2011  Ta fotka je sice prachmizerná, ale na označených místech mi to lichozpeřený list nepřipomíná. A ta rostlina nemusela vyrůst ze semene, stačí kousek zahrabaný v substrátu...?? |
 |
Co je to za keř?, 30.10.2011 Tak už mi to došlo, Vy myslíte ten pojmenovaný po středověkých nomádských nájeznících a já měl na mysli ten zvaný dle hraniční řeky mezi Ruskem a Čínou. A spletl jsem se, je to ten Váš! |
 |
Co je to za keř?, 30.10.2011 Tedy pane Josefe, z té Vaší nápovědy jsem zvíře s kostěnými výrustky na hlavě, stářím se větvícími... Já mám dojem, že areál tohoto keřostromu zasahuje o hodně dál na východ než k Volze, možná i na ostrovy, kde slunce vychází... |
 |
|
 |
Prosím co je tohle za rostlinu?, 30.10.2011 Co takhle Cissus antarctica? |
 |
Ladoník, 26.10.2011 Přidejte raději pár lopatek písku, čerstvý hnůj se k cibulovinám nehodí. |
 |
Ladoník, 25.10.2011 Zasaďte do propustné půdy na slunečné místo do hloubky kolem 8 cm. Zaručeně zimovzdorný, kvete v pozdním jaru, ale u mne kvete jen když se mu chce a chce se mu jednou za několik let... Obrázky si najděte pod jménem Camassia. |
 |
Jak pěstovat Amaryllis?, 23.10.2011 Asi nebude stačit pročítat ale přečíst.
Cituji z uvedeného odkazu:
"Podzim a zima: Cibule necháme v květináčích a na zimní období od října do ledna až února je uložíme v suché místnosti, třeba i tmavé (není nutné) s teplotou 8–14... celý příspěvek > |
 |
Jak pěstovat Amaryllis?, 23.10.2011 Tady máte podrobný návod. |
 |