|
Co je to za rostlinu?, 5.6.2012 Mne v tom překladu zaujalo svírání rostoucích typů a jejich následky na objem... On i ten vědecký název Gynura je podivný, gyn je v řečtině ženský, ura ocas ale přítomnost tohoto orgánu u žen jaksi nepozoruji... naštěstí! |
 |
Co je to za rostlinu?, 5.6.2012 Méně tajuplně kostrbatý návod k pěstování najdete v každé knize o pokojových rostlinách i na českém internetu pokude zadáte jméno Gynura.
Jiří Janča |
 |
|
 |
Darovaný hvozdík - letnička, dvouletka, trvalka?, 5.6.2012 Hvozdíků jsou spousty, ale tyto mi nepřipomínají žádný vytrvalý. I ten nepoměr mezi velkými květy a malou zelenou částí naznačuje jednou kvetoucí rostlinu. |
 |
Jak se jmenuje, 4.6.2012 Tyto drobné hlíznaté rostlinky se prodávaly už za komančů, poslední roky jsem je nějak v prodeji neviděl. Špatně u mne snášely zimní mokra. Jestli si chce někdo ještě zapátrat, napovím, že lilie v botanickém názvu je a název začíná jménem jiné... celý příspěvek > |
 |
Prosba o určení starých růží, 2.6.2012 Napište více detailů - růže kvete jednou v červnu nebo opakovaně až do podzimu, květy voní nebo nevoní, vyfoťte starší větev jak vypadají trny, listy jsou lesklé nebo mají matný povrch, z kolika postranních lísků se list skládá. Pokud... celý příspěvek > |
 |
Kdo určí názvy rostlin?, 31.5.2012 Když ne měsíčnice, tak že by večernice? Ale zcela jistě to není slunečnice... |
 |
Copak je to za list?, 22.5.2012 Ten stromek přežil naši zimu? A za jak dlouho dorostl této velikosti?
Edit: - tak moruše A já myslel něco slézovitého....
|
 |
Wistarie mi nekvete, 20.5.2012 Jestli je to semenáč, tak ani 10 let pečlivého střihu a hnojení nemusí stačit... |
 |
Wistarie mi nekvete, 20.5.2012 Je to semenáč nebo je roubovaná? Vistárie se stříhá koncem jara - květen - červen, kdy se všechny bujně rostoucí letorosty zakrátí za 3-4 pupenem - nestříhají se krátké letorosty rostoucí směrem dolů, na těch se tvoří květní pupeny. Hnojit... celý příspěvek > |
 |
Identifikace několika rostlin, 12.5.2012 Pane Josefe, tečky jsou na spodní straně listů. |
 |
|
 |
Co mi to vykvetlo?, 12.5.2012 Nepovalovala se v těch místech nějaká vyhozená sušená kytice, jejíž součástí byly "penízky"? |
 |
Termostat do skleníku, 12.5.2012 Moc nerozumím tomu Vašemu doporučení dát do skleníku jen kapiláru a další elektoinstalaci mimo skleník. To myslíte ven, kde na to bude pršet, foukat vítr, podat sníh atd...?
Můj skleník je atypický v tom, že je určený pro kaktusy, takže... celý příspěvek > |
 |
Termostat do skleníku, 12.5.2012 50 litrů za minutu je samozřejmě nesmysl, ale proč si myslíte, že je lepší tahat vzduch ven? |
 |
Neznámý strom, 27.4.2012 Co se pěstování týče, podívejte se na fórum citrusy, tam se o ní povídá dost a dost. |
 |
Neznámý strom, 24.4.2012 Javor jasanolistý - celkem invazívní potvora. Asi Vám roste někde poblíž, dokáže zamořit semenáčky celou zahradu. |
 |