|
Příspěvky uživatele - 166.4
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Určení rostlinky, 30.8.2012 Zaostřená fotka by byla lepší, ale i tak si myslím, že je to letní chryzantéma vycházející z Chrysanthemum paludosum. Návod na pěstování třeba zde.
|  | Neznámá rostlina, 29.8.2012 Hluboce se klaním, že je to příbuzná kopřivy, to mne ve snu nenapadlo...
To že je k vidění v celé řadě botanických zahrad potvrzuje mé tušení, že jsem tu kytku již někdy někde viděl... teď jsem se kouknul na net a mají ji i v brněnské... celý příspěvek > |  |
|  | Neznámá rostlina, 29.8.2012 Lusky??? Takže pepř také ne. Proboha, co je tohle za hybrida... |  | Neznámá rostlina, 28.8.2012 A to já již na ně narazil, třeba Piper peltatum, ale tam zase nesedí listy...
Edit: a taky P. umbellatum. Problém je s listy, u pepřů se hlavní žilky sbíhají k řapíku, u neznámé ke střední žilce, pro pepře netypické....
|  | Neznámá rostlina, 28.8.2012 Takže téměř jistě nějaký druh pepře! Teď už jenom probrat těch dva tisíce druhů... |  | Neznámá rostlina, 28.8.2012 Nějak se mi na fóru nedaří najít loňskou diskuzi k této kytce, takže připomínám některé další údaje z loňska: listy o průměru 20-30 cm, sametový povrch, při poranění nevytéká mléčná tekutina - to asi vylučuje fikusy, listy rostoucí na... celý příspěvek > |  | Neznámá rostlina, 23.8.2012 A je to tady zas! Loni jsme na ní všichni pohořeli. Tak květy jako peperomie - to je nová informace... |  | Pozná někdo prosím co to je?, 27.7.2012 Asi ano, ale ten list 60 cm v průměru - to je moc i na pavlownii... |  | Dvě rostlinky z Chorvatska, 16.7.2012 Aptenia je docela nezničitelná kytka. Po zmrzlých ji vysadim ven do truhlíku, touto dobou začíná kvést, před prvními mrazíky ji vyrýpnu ze země, oklepu zem z kořenů, zabalím ji celou do novin a dám do nemrznoucí suché místnosti - kolem 8... celý příspěvek > |  | Odolná, voňavá a opakovaně kvetoucí pnoucí růže, 8.7.2012 Laguna voní jen nepatrně a Ilse Krohn jen jemně ... Pokud byste netrvala na vůni, velmi pěkná a zdá se odolná - mám ji teprve 3. rokem - je svítivě červená Amadeus.
|  |
|  | Odolná, voňavá a opakovaně kvetoucí pnoucí růže, 7.7.2012 Nevím zda taková superodolná existuje, voňavých pnoucích růží moc není. Pokud může být růžová a zvládnete dva tři postříky proti černé skvrnitosti tak z běžně dostupných jednoznačně Louise Odier. |  | Prosím o radu ohledně sukulentu Euphorbia Obesa, 26.6.2012 Hnědé skvrny v dolní části jsou normální, ale nesmějí být měkké a rozbředlé, to by byla hniloba. Zkuste to kvalitně vyfotit. Obecně chce tato euforbie hodně světla, tepla a sporou zálivku. Pokud má dobré podmínky, je kulatá, pokud se vytahuje,... celý příspěvek > |  | Prosím vás co je tohle za rostlinu, žeby nějaký kaktus?, 26.6.2012 Africký sukulent rodu Haworthia, příbuzný známějšímu rodu Aloe.
|  | Lze nyní přesadit pivoňky?, 12.6.2012 Ideální je konec léta, ale když to musí být hned, není co řešit. Přesaďte s co možná největším neporušeným kořenovým balem. |  | Jaká je to rostlina?, 5.6.2012 Pennisetum glaucum. Už se tu o něm psalo, zimu venku nepřečká, je to tropická tráva.
|  |
 |
|
|
|