Příspěvky uživatele - 166.4

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Určení rostlinky, 30.8.2012
Zaostřená fotka by byla lepší, ale i tak si myslím, že je to letní chryzantéma vycházející z Chrysanthemum paludosum. Návod na pěstování třeba zde.
Neznámá rostlina, 29.8.2012
Hluboce se klaním, že je to příbuzná kopřivy, to mne ve snu nenapadlo... To že je k vidění v celé řadě botanických zahrad potvrzuje mé tušení, že jsem tu kytku již někdy někde viděl... teď jsem se kouknul na net a mají ji i v brněnské... celý příspěvek >
Neznámá rostlina, 29.8.2012
Lusky???  Takže pepř také ne. Proboha, co je tohle za hybrida...
Neznámá rostlina, 28.8.2012
A to já již na ně narazil, třeba Piper peltatum, ale tam zase nesedí listy... Edit: a taky P. umbellatum. Problém je s listy, u pepřů se hlavní žilky sbíhají k řapíku, u neznámé ke střední žilce, pro pepře netypické....
Takže téměř jistě nějaký druh pepře!  Teď už jenom probrat těch dva tisíce druhů... 
Nějak se mi na fóru nedaří najít loňskou diskuzi k této kytce, takže připomínám některé další údaje z loňska:  listy o průměru 20-30 cm, sametový povrch, při poranění nevytéká mléčná tekutina - to asi vylučuje fikusy, listy rostoucí na... celý příspěvek >
Neznámá rostlina, 23.8.2012
A je to tady zas! Loni jsme na ní všichni pohořeli. Tak květy jako peperomie - to je nová informace...
Pozná někdo prosím co to je?, 27.7.2012
Asi ano, ale ten list 60 cm v průměru - to je moc i na pavlownii...
Dvě rostlinky z Chorvatska, 16.7.2012
Aptenia je docela nezničitelná kytka. Po zmrzlých ji vysadim ven do truhlíku, touto dobou začíná kvést, před prvními mrazíky ji vyrýpnu ze země, oklepu zem z kořenů, zabalím ji celou do novin a dám do nemrznoucí suché místnosti - kolem 8... celý příspěvek >
Odolná, voňavá a opakovaně kvetoucí pnoucí růže, 8.7.2012
Laguna voní jen nepatrně a Ilse Krohn jen jemně ... Pokud byste netrvala na vůni, velmi pěkná a zdá se odolná - mám ji teprve 3. rokem -  je svítivě červená Amadeus.
Odolná, voňavá a opakovaně kvetoucí pnoucí růže, 7.7.2012
Nevím zda taková superodolná existuje, voňavých pnoucích růží moc není. Pokud může být růžová a zvládnete dva tři postříky proti černé skvrnitosti tak z běžně dostupných jednoznačně Louise Odier.
Prosím o radu ohledně sukulentu Euphorbia Obesa, 26.6.2012
Hnědé skvrny v dolní části jsou normální, ale nesmějí být měkké a rozbředlé, to by byla hniloba.  Zkuste to kvalitně vyfotit. Obecně chce tato euforbie hodně světla, tepla a sporou zálivku. Pokud má dobré podmínky, je kulatá, pokud se vytahuje,... celý příspěvek >
Prosím vás co je tohle za rostlinu, žeby nějaký kaktus?, 26.6.2012
Africký sukulent rodu Haworthia, příbuzný známějšímu rodu Aloe.
Lze nyní přesadit pivoňky?, 12.6.2012
Ideální je konec léta, ale když to musí být hned, není co řešit. Přesaďte s co možná největším neporušeným kořenovým balem.
Jaká je to rostlina?, 5.6.2012
Pennisetum glaucum. Už se tu o něm psalo, zimu venku nepřečká, je to tropická tráva.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika