|
Příspěvky uživatele - 102.201
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tmavá mutace Rubínu s názvem Dark Rubín, 28.8.2013 Dark jsem ještě nechutnal, ale mezi Rubínem a oběma Bohemiemi jsem zásadní rozdíl nepoznal. Ono trochu odlišně chutnají i plody téže odrůdy z různého místa zahrady (v závislosti na poloze, půdě, stáří stromu, podnoži aj.) |  | Prosím o rady - založení kvasu, 28.8.2013 Ještě k renklodám v kvasu. Dvakrát jsem zakládal kvas z čistých rynglí (Zelená + Oulinská). Mač během kvašení voněl po meruňkách (hlavně na začátku ze skořejších Oulinských. Výtěžek nebyl lepší než ze švestek, třebaže plody se zdály sladší (asi jen... celý příspěvek > |  |
|  | Identifikace brouka, 28.8.2013 Kvapník plstnatý (Harpalus pubescens)., příbuzný střevlíků. Nijak neškodí.
|  | Hargrand, 28.8.2013 Jak je to se sprašností Harcotu, to nevím. Vím jen, že když na jaře nezmrznou květy, násada je větší než může stromek unést. |  | Tmavá mutace Rubínu s názvem Dark Rubín, 28.8.2013  Zkušenost mám velmi krátkou. Ale v porovnání s ostatními mutacemi je v tuto dobu Dark Rubín viditelně červenější. Všechny plody jsou foceny na osluněné části koruny
|  | Prosím o rady - založení kvasu, 28.8.2013 ...a přidali do kvasu k ostatním modrým švestkám...
Není už na dotaz trochu pozdě? |  | Broskvoň Modřinka, 27.8.2013  Letošní Modřinka a Flamingo
|  | Katinka - termín dozrievania, 27.8.2013 Máte pravdu, ale jen částečně. Katinky v sudu bublají, ale čistý destilát z Katinek nebude, třebaže jejich zastoupení v 150 litrovém barelu je tak 90%. Vyrobil jsem současně dvě jednodruhová povidla - jedny z Katinek, druhé z Opálů. Výsledek je... celý příspěvek > |  | Mantet, 27.8.2013 V teplejší poloze, jakou máte, p. Paľo, by možná Meteor nezklamal. U mě to byl propadák. Jablka nedozrála byla strupatá, ani chuť to nespravila.
Chutné žlutoplodé rezistenty byly jmenované (Luna, Orion, Sirius, Opál). Sám jsem zvědavý... celý příspěvek > |  | Bosenská švestka, 27.8.2013 Já jsem koupil švestku v Chrudimi. Takže to bude švestka Chrudimská. Na můj dotaz, jestli jsou sladké a jdou od pecky, prodavač odpověděl: "Jo, jo". Tak to možná bude Jojo.
Podle vesničky Boseň se ta Vaše švestka asi nejmenovala. |  |
|  | Měření kvasu, 26.8.2013 Takže máte-li 300 litrů švestek, používáte stroj 12 minut za rok. Nepočítám dobu, po kterou se čistí a umývá. |  | Broskvoň Modřinka, 26.8.2013 U nás právě začíná Modřinka dozrávat. Velikostí plodů, lepším obrůstáním i chutí překonává vedle stojící Flamingo. |  | Roubování švestek, 26.8.2013 Přeroubování větších švestek je malá štěpařská maturita. Jako účelnější vidím přimět Presidenta k plodnosti. Např. ponechat jen jednu hlavní větev a ty další dvě ohnout do šikmé polohy. A na jaře neřezat. |  | Čačanská raná, 26.8.2013 Jedna zvláštnost se opakuje u mě jako u Petra. Dvě Lepotice, kterých byl vždy úplně plný strom, letos úrodu mají, ale je sotva průměrná. Na to konto je kvalita dužiny lepší než jindy. Což o to, to se může stát, stromy trochu odpočívají. Jenže... celý příspěvek > |  | Měření kvasu, 25.8.2013 Stroj je to pěkný, ale v úspěšné odpeckování durancií, myrobalánů a asijských slivoní upřímně nevěřím.
Že vypeckuje plody pro marmeládu, to je možné. Ovšem z kolika kilo ovoce vyrábíte marmeládu? |  |
 |
|
|
|