Příspěvky uživatele - 102.201

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tmavá mutace Rubínu s názvem Dark Rubín, 28.8.2013
Dark jsem ještě nechutnal, ale mezi Rubínem a oběma Bohemiemi jsem zásadní rozdíl nepoznal. Ono trochu odlišně chutnají i plody téže odrůdy z různého místa zahrady (v závislosti na poloze, půdě, stáří stromu, podnoži aj.)
Prosím o rady - založení kvasu, 28.8.2013
Ještě k renklodám v kvasu. Dvakrát jsem zakládal kvas z čistých rynglí (Zelená + Oulinská). Mač během kvašení voněl po meruňkách (hlavně na začátku ze skořejších Oulinských. Výtěžek nebyl lepší než ze švestek, třebaže plody se zdály sladší (asi jen... celý příspěvek >
Identifikace brouka, 28.8.2013
Kvapník plstnatý (Harpalus pubescens)., příbuzný střevlíků. Nijak neškodí.
Hargrand, 28.8.2013
Jak je to se sprašností Harcotu, to nevím. Vím jen, že když na jaře nezmrznou květy, násada je větší než může stromek unést.
Tmavá mutace Rubínu s názvem Dark Rubín, 28.8.2013 Obsahuje fotku
Zkušenost mám velmi krátkou. Ale v porovnání s ostatními mutacemi je v tuto dobu Dark Rubín viditelně červenější. Všechny plody jsou foceny na osluněné části koruny
Prosím o rady - založení kvasu, 28.8.2013
...a přidali do kvasu k ostatním modrým švestkám... Není už na dotaz trochu pozdě?
Broskvoň Modřinka, 27.8.2013 Obsahuje fotku
Letošní Modřinka a Flamingo
Katinka - termín dozrievania, 27.8.2013
Máte pravdu, ale jen částečně. Katinky v sudu bublají, ale čistý destilát z Katinek nebude, třebaže jejich zastoupení v 150 litrovém barelu je tak 90%. Vyrobil jsem současně dvě jednodruhová povidla - jedny z Katinek, druhé z Opálů. Výsledek je... celý příspěvek >
Mantet, 27.8.2013
V teplejší poloze, jakou máte, p. Paľo, by možná Meteor nezklamal. U mě to byl propadák. Jablka nedozrála byla strupatá, ani chuť to nespravila.    Chutné žlutoplodé rezistenty byly jmenované (Luna, Orion, Sirius, Opál). Sám jsem zvědavý... celý příspěvek >
Bosenská švestka, 27.8.2013
Já jsem koupil švestku v Chrudimi. Takže to bude švestka Chrudimská. Na můj dotaz, jestli jsou sladké a jdou od pecky, prodavač odpověděl: "Jo, jo".  Tak to možná bude Jojo. Podle vesničky Boseň se ta Vaše švestka asi nejmenovala.
Měření kvasu, 26.8.2013
Takže máte-li 300 litrů švestek, používáte stroj 12 minut za rok. Nepočítám dobu, po kterou se čistí a umývá.
Broskvoň Modřinka, 26.8.2013
U nás právě začíná Modřinka dozrávat. Velikostí plodů, lepším obrůstáním i chutí překonává vedle stojící Flamingo.
Roubování švestek, 26.8.2013
Přeroubování větších švestek je malá štěpařská maturita. Jako účelnější vidím přimět Presidenta k plodnosti. Např. ponechat jen jednu hlavní větev a ty další dvě ohnout do šikmé polohy. A na jaře neřezat.
Čačanská raná, 26.8.2013
Jedna zvláštnost se opakuje u mě jako u Petra. Dvě Lepotice, kterých byl vždy úplně plný strom, letos úrodu mají, ale je sotva průměrná. Na to konto je kvalita dužiny lepší než jindy.  Což o to, to se může stát, stromy trochu odpočívají. Jenže... celý příspěvek >
Měření kvasu, 25.8.2013
Stroj je to pěkný, ale v úspěšné odpeckování durancií, myrobalánů a asijských slivoní upřímně nevěřím.    Že vypeckuje plody pro marmeládu, to je možné.  Ovšem z kolika kilo ovoce vyrábíte marmeládu?
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika