Příspěvky uživatele - 102.201

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Série Top, 1.9.2013
Ono záleží na mnoha proměnných, samozřejmě na stáří stromku, velikosti úrody i místním klimatu. Já jen vypozoroval ve shodě s p. Liborem, če Č. rodna má plody z čačanek nejmenší. Což mi vůbec nevadí nebo mnohem méně než nižší míra tolerance k... celý příspěvek >
Jubileum, 1.9.2013
Já do odrůdy vkládám docela naděje. Přijde mi podobná slívě Vikltorii (i tvarem listů a barvou výhonů), je o něco ranější. Viktorii jsem si přivezl ze Zlatých Hor u Jeseníku, kde pravidelně plodila chutné sladké ovoce, zatímco většina pološvestek... celý příspěvek >
Aprimira, 1.9.2013
Vanier (měl jsem jen 2 první plody) chutná podobně jako většina asijských sliv - Kometa, Fortuna, Burbank a plno dalších. Sníst se dají, ale žádný zázrak to není, kam se hrabou na švestky. Lepší kvalitu mají černoplodé kulaté odrůdy Black Amber,... celý příspěvek >
Série Top, 1.9.2013
Ad Rosťa: Mám ne jednom stromě 3 čačanky, ranou, najbolju i rodnu (lepoticu mám jinde). Největší plody měla raná, o něco menší najbolja a ještě o dost menší je rodna - ta je z nich ovšem nejchutnější. Nedá se říci, že by plody rodne byly přímo malé,... celý příspěvek >
Odstranění pařezu, 1.9.2013
Ono není pařez jako pařez. Když skácíte smrk nebo jabloň, zůstane mrtvý pařez., který je třeba nějak odstranit. Uříznutím vrby nebo lísky nezlikvidujete organizmus rostliny, ten buide od kořenů vyhánět další prýty. Pařez vrby či lísky bych nejdřív... celý příspěvek >
Prosím o rady - založení kvasu, 31.8.2013
Při pohledu do regálů v německy mluvících zemích mi přišly tyto Obstlery levnější než čisté jednodruhové šnapsy.    Pokud bych měl ovoce málo, byla by to asi jediná možnost, jak si připravit vlastní destilát. Jinak chuť a vůně po... celý příspěvek >
Série Top, 31.8.2013
To máte asi pravdu, Libore, Topking zraje (a padá) v tuto dobu (ale u mě spíš současně s Hanitou než po ní). Ta příchuť trávy tam trochu je, přesto mi chutnají víc než pravý Tophit, který asi potřebuje víc tepla. Na Hanitu v chuti z tolerantů hned... celý příspěvek >
Aprimira, 30.8.2013
V tuto dobu u mě nad Aprimirou vítězí Tipala. Plody jsou větší, žlutější i lépe chutnají.
Slivoň Presenta, 30.8.2013
U mě byly Eleny trochu menší, ale dřív měkké a sladší. Presenta roste bujněji. V tuto dobu samozřerjmě není zralá ani jedna z nich.
Top Gigant, 29.8.2013
Zhruba podobně zrající Topking chutná líp. Ani Top 2000 neurazhí. Ještě čekám, jak budou chutnat Topstar a Topend.     Jinak ale z těch německých švestek víc fandím těm netopovým odrůdám (Katinka, Tegera, Hanita, Haganta, Presenta)
Prosím o rady - založení kvasu, 29.8.2013
V době vydání knihy se  nepálilo z jiných švestek než z Domácích a z durancií. Takže rozdíl v době zrání rynglí a švestek byl až měsíc. Dnes máme mnoho modrých odrůd zrajících v době rynglí, takže schovávání lutru není nutné. Taková směs ze... celý příspěvek >
Aprimira, 29.8.2013
To já nevím, podle plodů se to nepozná. Pokud to není širokodaleko jediná slivoň, tak bych to neřešil.
Zkušenosti se závlahou přímo ke kořenům stromků, 29.8.2013 Obsahuje fotku
Mohu vřele doporučit. Drenážní trubky jsem zavrtal již ke stojícím stromům pomocí motorového  zemního vrtáku. Hloubka se řídila délkou vrtáku - cca 80 cm. Hadici o něco slabší než průměr vyvrtané díry (80mm) jsem zasunul dovnitř a obsypal... celý příspěvek >
Aprimira, 29.8.2013 Obsahuje fotku
Aprimiry postupně dozrávají. Vzhledem i chutí jsou velmi podobné kříženým mirabelkám (Belamira,  Miragrande). S meruňkou má společný jen kus názvu.Fenotypicky i chuťově ani vidu ani slechu.
Top Gigant, 29.8.2013 Obsahuje fotku
Velikostí plodů tato odrůda z rodiny Topů rozhodně nezklame. S chutí už je to u nás horší. To, co jsem vyčítal Čačanské lepotici - fádní méně sladká chuť bez vůně (přitom letos byly lepotice kupodivu dobré) nacházím i u Top Gigantu.  Kam se... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika