|
Příspěvky uživatele - 102.201
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Průzkumný dotaz, 8.9.2013 Na svitavsku je to zahradu od zahrady jiné. Na té mojí loni mráz zdecimoval 100% úrody, takže násada všeho byla mimořádná. Letos byla úroda třešní a višní slabá, jinak všeho víceméně nadbytek. Včetně meruněk a broskví. Posun zralosti je výrazný,... celý příspěvek > |  | Jak jste spokojeni s Nancyskou?, 7.9.2013  V mládí jsme pěstovali starý strom mirabelky, plody nám chutnaly a vařili jsme z ní oblíbenou pseudomeruňkovou marmeládu. Tak jsem po letech z tradice vydadil tu odrůdu znovu. V tuto dobu zraje, ale nadšený z ní tedy nejsem. Plody jsou opravdu malé,... celý příspěvek > |  |
|  | Plody St. Julien, 7.9.2013  Samozřejmě povidla i pálenka se z plodů St. Julien udělat jistě dají. Tak jsem zkusil pár plodů ochutnat. Je to přesně, jak popisuje p. 180 241. Chuť mdle švestkovitá, nasládlá, bez cukrů, kyselin, aromatu. Tedy ani povidla, ani pálenka by... celý příspěvek > |  | Domácí víno - základní problémy, 7.9.2013 Samozřejmě lze. Máte zřejmě na mysli třtinový cukr nerafinovaný (hnědý). Ten je sice zdravější, ale se zřetelnou karamelovou příchutí po melase, která se projeví i ve víně. |  | Hubeni mravencu na zahrade, 7.9.2013 Proboha neposlouchejte toho provokatéra, co si říká Popelková. Půl kila soli si lít do záhonu či skleníku? To je pěkná blbost, stejně jako že by to s mlékem zničilo mravence. Zničí vám to spolehlivě půdu zasolením, zato mravenci, pokud nezabijhete... celý příspěvek > |  | Jak a kdy stříhat, 7.9.2013 Z plochého obrázku nelze přesně říci, zda jde o dvoják, troják či projekci dobře rostoucích ramen do roviny terminálu. Zjednodušeně, má-li stromek víc kmínků, tak ponechte jeden. Jinak ale soudím, že se vyplatí využít vlastnosti třešně, že roste i... celý příspěvek > |  | Řez broskvoně, 7.9.2013 Samotný princip, že když odstraníme narašené výhony či odkvetlé plůdky, v nichž jsou již naprouděné živiny, je ve své podstatě správný. Ale u broskvoní tyto živiny rád obětuju, zejména v mojí oblasti s jarními mrazy. I když stromek kvete... celý příspěvek > |  | Řez broskvoně, 7.9.2013 Při ideálním dlouhém řezu vyroste nový obnovující letorost z konvexity při bazi loňského výhonu, který se vahou plodů ohne dolů. V roce neúrody toto ohnutí chybí a mladé letorosty vyrůstají z distálnějších partií plodných, ale neúrodných výhonů. Tím... celý příspěvek > |  | Řez broskvoně, 7.9.2013 V podstatě tady bojují dva způsoby řezu (i když ne zcela přesně) - krátký, včetně letního zakracování, reprezentovaný p. Lídou Paľem a Waltrem a dlouhý, který propaguje Wimpi. Pokud je mi známo, profesionálové dnes používají a ve škole se učí... celý příspěvek > |  | Aprimira, 1.9.2013 Porovnávat si netroufám. Abych řekl pravdu, neměl jsem nikdy všechny po hromadě, abych je porovnal. T.č. Mám jen B. Amber (3 plody jsme snědli a větev spíš živoří) a stromek B. Giant od Petra z P. roste prvním rokem. Často se prodávají v... celý příspěvek > |  |
|  | Sušička na ovoce Concept, 1.9.2013 Podmínkou úspěšného sušení je dobře větraná místnost. I tak švestky suším běžně 2 dny (bez nocí) na 50 st. C. Osminku hrušek a jablek nejsou deáloní tvar. Lepší jsou silné plátky - jsou všude stejně silné a suší se pravidelněji. |  | Aprimira, 1.9.2013 Mala byť... Viz včerejší příspěvek p. Libora |  | Topstar plus, 1.9.2013  Tak první úroda dozrála, na definitivní hodnocení je brzy. Překvapila mě příjemná švestkovitě sladká chuť (na rozdíl od Topgigantu). Na druhé straně plody jsou jen střední velikosti, těžko splňující kategorii "plus" (na rozdíl od Topgigantu).... celý příspěvek > |  | Aprimira, 1.9.2013  U mě je to naopak. Tipala (vlevo) má plody větší i chutnější. Je to ale taky dáno mladým nepřeplozeným stromem Tipaly. Nicméně chuť obou se dost podobá. Oběma chybí švestkové aroma modrých odrůd
|  | Amers, 1.9.2013 Kde? |  |
 |
|
|
|