 |
Příspěvky uživatele - 102.201
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Heliodor, 28.10.2013 Musíte si uvědomit, že ne všude ovoce vyzrává a vybarvuje tak jako v kn ize nebo na Záhorí. U některých odrůd je vzhled zcela nezávislý na poloze - např Bohemia bude mít celočervené a Gold Bohemia žluté plody všude. Ale třeba Goldstar u nás... celý příspěvek > |  | Heliodor, 27.10.2013 Nic Vám nebrání nafotit a zveřejnit databázi vlastní. Nebo poslat správci databáze kvalitnější fotografie. Jistě je rád zveřejní. Kritizovat umí každý. |  |
|  | Prořezání zanedbaného stromku, 26.10.2013 Já bych ho nechal. Stromek je zdravý a vcelku mladý. Přerouboval bych jej rezistentní a trochu bujněji rostoucí odrůdou. Tím by se současně omladil a za 2- 3 roky přinese plnou úrodu. |  | Williamsova vo vyske 450 mnm a viac, 26.10.2013 Pěstuji ji sice v poloze nižší, ale studené jako by taková, jak píšete, byla. Rodivost je stejně vysoká, ale chuť plodů je, zejména v chladnějších letech, o dost méně aromatická. Často se vyskytnou menší a kaménčité plody. |  | Jablcny kvas, 26.10.2013 tedyy od konce:
3) Mám na mysli lidi, co kulují domácí destilát od pěstitelů ovoce. Pominu-li mmeruňkovici a jiné "teplomilné" destiláty, na odbyt jde pálenka ze švestek, zatímco jablkovici nikdo moc nechce. Není vzácná a jak říkáte, pálí ji každý,... celý příspěvek > |  | Vaše kolekce slivoní (reálné a plánované), 26.10.2013 Jistěže máme všichni slivoně postupně zrající. I na slivovici. Neumím si představit sklizeň monokultury - několik set kg- jedněma rukama za pár dní. |  | Smiřické vzácné, 26.10.2013 Porovnávat Smiřické s Grávštýnským nelze. Grávštýn je pozdně letní jablko, sice šťavnaté, ale oproti Smiřickému lehčí, měkší a s řidší dužinou. Tvrdé zimní odrůdy mají výlisnost i cukernatost vždy vyšší. Souvisí to hlavně s tím, že při drcení... celý příspěvek > |  | Kde sehnat malou pálenici, 19.10.2013 Rostlinný olej by časem žlukl. Používá se olej do transformátoru. Dal by se použít i tlumičový, možná jakýkoli minerální. |  | Heliodor, 19.10.2013 Kdo Vám zaručí jistotu pravosti odrůdy? Ani visačka renomované školky nevyloučí chybu. Položím-li vedle sebe plody odrůd Sirius, Opál, Luna, Heliodor, Orion, k tomu i ne zcela typické Otavu, Goldstar, Biogolden a zamíchám je, nevěřím, že je někdo... celý příspěvek > |  | Banánové jablko?, 19.10.2013 Z úcty k historii jsem si toto jablko pořídil. Pokud by se nejednalo o tak kultovní odrůdu, dal bych je pryč. Banánová příchuť je stěží znatelná, jádřinec velký, vzhledem moc neláká, strupovitostí trpí. Možná na Hradišťsku je to jinak, nevím. |  |
|  | Presenta, 19.10.2013 Letos Presenta nepatří k odrůdám které se vyvedly. V minulých letech jsem ji chválil, doufám, že takové roky opět nastanou. Plodů nasadila hodně, díky tomu jsou menší, což by nevadilo. Kvůli studenému září a povšechně opožděné letošní vegetaci jsou... celý příspěvek > |  | Pletivo na ochranu proti hrabošům, 13.10.2013 Nemusíte se bát. Kořen klidně pletivo obroste, |  | Santana, 13.10.2013 Ano, tato odrůda údajně neobsahuje alergizující jablečnou bílkovinu. Nicméně za 30 let praxe jsem čistého alergika na jablka nepotkal (netvrdím, že nejsou). Nemyslím děti s kopřivkou po kyselém ovoci a lidi, kterým čerstvé ovoce nechutná nebo... celý příspěvek > |  | Slivoň neznámá?, 13.10.2013 Ze stejného prostoru mohu prohlásit, že ani jedna z jmenovaných odrůd do této doby na stromě nevydrží, a to ani v jakkoli přezrálém stavu. Je to něco jiného. |  | Staré ale vylepšené odrůdy, 12.10.2013 Tvrzení, že staré odrůdy jsou někdy nepoživatelné, je mýtus. Je dán tím, že jej ochutnáváte ze starých stromů, o něž se nikdo dlouho nestaral a možná už by neměly růst. Krom několika málo odrůd jako Jeptiška, Strýmka, které sloužily spíš na krmení a... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|