Příspěvky uživatele - 141.32

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Houby z lesa na zahrade, 29.9.2013 Obsahuje fotku
V sobotu, když jsem šla trhat jablka, jsem si všimla pod jabloní bedel. Sklidila jsem tři bedly, obalila jsem je a snědli jsme je, asi byly jedlé, dosud nám nic není. Bedly rostly úplně na jiném místě zahrady než loni, rostly pod jabloní a pod... celý příspěvek >
Sklizeň rajčat 2013, 29.9.2013 Obsahuje fotku
I po děštích a mrazících máme na zahradě venku ještě použitelná rajčata. První plíseň jsem objevila na Šejcích, ostatní odrůdy ji zatím neměly. Plíseň již neřeším, mráz je aktuálnější. Dozrávání rajčat je letos asi o tři týdny opožděno, je to nejlépe... celý příspěvek >
Choroba rajčat?, 29.9.2013
Ve skleníku můžete rostliny mít ještě měsíc, přízemní mrazíky jim neuškodí. Celkově rajče snese chladněji než okurka. Okurky mi na záhoně spálil přízemní mráz, rajčata přežila bez úhony.  J
Češete nebo ještě čekáte, 29.9.2013
Mám očesanou Vandu, Matčino, dnes jsem otrhala Melodii, vše ostatní ještě drží, i Melodie by ještě nějaký den snesla. Snažím se postupně každý den něco sklidit, abych to do půlky října stihla. Jablek je u nás letos dost. Jiřina
Jak vyhlíží úroda 2013, 25.9.2013
Popis chuti by seděl na Vandu, Vanda je výborné podzimní jablko - rezistent. Není sladká. Tvar by odpovídal. Neodpovídá však barva, Vanda má jen červené líčko, Vaše jablka jsou celočervená. Že by Vanda red? Nová mutace u Vás?  J.
Jak vyhlíží úroda 2013, 24.9.2013
Omlouvám se, dívala jsem se hlavně na fotku jablíček p. Daniely a přehlídla jsem zmínku o kyselince. Melodie je opravdu velmi kyselá. Melrose je výrazně sladká. Tyto dva vzorky bych od sebe odlišila jen dle chuti. J.
Jak vyhlíží úroda 2013, 24.9.2013 Obsahuje fotku
Letošní léto na naší zahradě nejlépe sedlo Rubínu a Bohemii, což je vlastně téměř jedna odrůda. Plody jsou poměrně velké i přes sucho, jsou čisté i bez postřiků a jsou pěkně vybarveny. Přikládám fotky. Dále přikládám foto Rozely, která letos plodí... celý příspěvek >
Jak vyhlíží úroda 2013, 24.9.2013
Danielo, nemůže jít o odrůdu Melrose? Je celočervená, netrpí příliš strupovitostí. Plody mají zploštělý tvar, část po květu na fotografii má tvar jako Melrose. Uchovatelnost je velmi dlouhá, chuť sladká. Co na to ostatní pěstitelé?  Zdraví... celý příspěvek >
Podnože do horších půd, 23.9.2013
Začnu trochu zeširoka. Vyrůstala jsem v domku, který měl zahradu s vysokou spodní vodou. Zahrada byla prý kdysi rybníkem. Půda byla jílovitá, nepropustná, vždy po deštích stávala dlouho voda v bramborách. Naše oblast obecně se hodí spíše pro švestky... celý příspěvek >
Jaká odrůda jabloně je rezistentní a zároveň chuťově výborná?, 21.9.2013
Ze šesti jabloní bych určitě volila více zimních. Letní jabloně stačí jeden strom, či jedna větev, pro mne nemusí být žádná. V pozdním létě je toho na zahradě tolik k zobání, že na jablko nepřijde ani chuť. Na pečení lze použít padaná jablka... celý příspěvek >
Trojica najlepších, 14.9.2013
Poznámka k zdravotnímu stavu Gabrovské. Máme doma pět stromů, které jsou asi 15 let staré, dva jsou orginální zakoupené u spolehlivého prodejce na myrobalaánu. Tři jsem robovala sama na odkopky či přeroubování málo plodící Vlašky. Mezi stromy... celý příspěvek >
Trojica najlepších, 13.9.2013
Za výborné švestky, které dozrávají u nás v tuto dobu považuji Gabrovskou, mají švestkový tvar, jsou větší, ne však obrovské, třicet plodů váží 1 kg. Manžel má již většinu úrody v sudu. Hanita je u nás též chutná, ale menší plody, aromatická, má však... celý příspěvek >
Jak nejlépe nechat dozrát sklizená rajčata?, 10.9.2013
Na dozrávání s doporučuje dávat zelená rajčata, která mají velikost typickou pro danou odrůdu. Nedoporučují se malinkaté, nedorostlé plody. Lepší je sklidit zelená před deštěm, než počkat až rozpukají.  J.
Průzkumný dotaz, 8.9.2013
U nás třešně úroda špartná, asi neopylené. Na naší Sweet early jsem měla slovy tři plody, z nich jednu sežral špaček. Urodily se nám meruňky, měli jsme na všech třech stromcích, i v sousední vesnici u tchýně, nadělala jsem marmelády, u nás se zadaří... celý příspěvek >
Slivoň Presenta, 2.9.2013
U nás mají letos švestky alespoň čtrnáct dní zpoždění ve zrání. Naše Presenta začíná nesměle modrat, bývá zralá v půlce října, letos to vypadá na Vánoce. Asi se nehodí na Vysočinu do 500m n.m.   J.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika