|
Tlustice - vlnatka, 11.2.2013  Dobrý den, už přes 2 měsíce bojuji s vlnatkou na 8 tlusticích, postřikuji Mospilanem podle návodu, asi 1-2x týdně. Pořád to nezabírá, udělala jsem silnější roztok, ale pořád se objevují lesklé šupinky v květináči, hlíně, občas odpadne lesklý ztmavlý... celý příspěvek > |
 |
Papriky - klíčivost semen, 7.2.2013 K výsevu paprik používám substrát sterilizovaný v papiňáku. Letos klíčivost poměrně dobrá. Vyklíčil i Polňásek s expirací 2009 ze 75%.Naopak špatně klíčí Jiřka od p. Teclové, vyklíčilo 8 semínek z 16. Jiřky mají silnou stěnu a jsou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajče - rezistentní k plísni, 30.1.2013 Viz vlákno: Rajčata tolerantní k plísni bramborové. Jiřina |
 |
Salátová okurka, 22.1.2013 Tuto odrůdu fy SEMO prodává letos poprvé, tudíž zkušenost nemám, koupila jsem si ji a budu pěstovat naroubovanou ve skleníku. Mám zkušenost s odrůdou Burpless Tasty Green F1, která je chutná a o něco odolnější k plísni než klasické hadovky, použití... celý příspěvek > |
 |
Proč bio osivo?, 20.1.2013 Samozřejmě chápu potřebu biohnojiv a bio přípravků pro ochranu rostlin (látky povolené v ekologickém zemědělství), ale stále nechápu potřebu použít bioosivo, nebo osivo z konvenčního zemědělství je zatíženo dědičným hříchem?? J. |
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 19.1.2013 Paprika je schopná pustit kořeny, trvá to 5 - 6 týdnů, mám zkušenost s omylem ulomeným kořenem při pikýrování či s rostlinou usychající na padání klíčících rostlin. Řízkování k zvětšení množitelského koeficientu si nedovedu představit. Okurka... celý příspěvek > |
 |
Zemina pro výsev plodové zeleniny - namíchání a propaření, 19.1.2013 Substrát z rašeliny, zeminy a kompostu míchám též. Dejte si pozor, aby kompost nebyl z trávy ošetřované proti dvouděložným plevelům, jinak se rajčat nedopěstujete, viz někde zde heslo Bofix.
Sterilizuji jen malé množství substrátu pro výsev... celý příspěvek > |
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 17.1.2013 Výsev rajčat jsem provedla 4.1. 2013. Vzešly mi všechna čtyři semena Děvočky, Nastěny, všechna tři semena Tomatoberry a Currentu. Philovy a Phantazie vzešlo jen jedno semínko ze dvou (28 Kč za semeno).
Rostliny jsou vytáhlé a asi 7 cm... celý příspěvek > |
 |
Proč bio osivo?, 17.1.2013 Smysl nákupu bio-osiva nechápu. Považuji to za marketingový tah, který může oslovit duchem chudší biofanatické pěstitele. Své domácí bioprodukty si mohu vypěstovat z konvenčního osiva. J. |
 |
Vlastní zelenina vs koupená - poměr cena: chuť, 15.1.2013 Díky zahradě nemusím platit za psychoterapii a posilovnu. Manžel mi někdy vyčítá mnoho času stráveného ve skleníku. Na to odpovídám, že bych místo toho mohla obrážet nákupní centra nebo plkat s kamarádkami nad kafíčkem s cigárkem (nekouřím). I... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaká rajčata pěstujete, 6.1.2013 Rajče někdy klíčí i po deseti letech, zkuste vyset. J. |
 |
Rajče na sušení, 6.1.2013 Charakter růstu se u ruských determinantních rajčat liší od růstu např. našeho Šejka. Šejka jsem poslední dva roky pěstovala, sklizeň byla díky počasí, protože se plíseň nedostavila. R. 2010 ho pěstovala známá a nesklidila jediné rajče. Šejky se... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 6.1.2013 K praskání plodů Philovy se též nemohu vyjádřit. Letos mi rajčata nepraskala, protože bylo sucho a na přelomu září s října popraskala naráz všechna z mlhy.
O klonovanou S. Děvočku nemusíte mít strach. Nezastaví Vám růst v r. 2013. Mám vyzkoušeno... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 5.1.2013 Ke klonování jsem ještě vysela Red current, Nasťu Slastěnu a Phantasii. Čtyři semínka Phantasie mi zbyla od loňska a protože jde o odrůdu se středně velkými plody typu Tornáda s odolností proti plísni, rozhodla jsem se ji klonovat pro sebe i přátele.... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 4.1.2013 Sazenice pěstuji na parapetu v obývacím pokoji a v ložnici, okna jsou orientována na J-JZ, teplota pokojová dle nastavení termostatu, v noci a v době zaměstnání nižší. Vysévám do výsevního substrátu. Přesný popis je v mých příspěvcích ve vlákně... celý příspěvek > |
 |