Příspěvky uživatele - 141.32

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co se děje s rajčatami, 2.6.2013 Obsahuje fotku
U nás letos nebyl mrazíky, poslední tři týdny přeprchá, ale do víkendu bylo v půdě spíše sucho. Hlavním znakem letošního jara je vleklý chlad. Doma nepřetržitě topíme. Přikládám dnešní fotky rajčat, Vegetační vrcholy jsou žluté, u některých... celý příspěvek >
Co se děje s rajčatami, 2.6.2013
Od středy se má změnit počasí, nemá již pršet a má se oteplit, tak doufám, že se rajčata zvetí.  J.
Povalane zemiaky, 30.5.2013
Po bouřce s kroupami vždy zahrada vypadá k pláči. Největší škody se jeví na bramborách, máku, řepě, květinách v truhlíku... Tyto restliny se ovšem do 14 dnů vzpamatují a známky po kroupách nejsou vidět. Nejhorší škody jsou na ovoci, protože jednou... celý příspěvek >
Škůdce v rajčatech, 30.5.2013
Taky se přikláním k poškození selektivním herbicidem, který neškodí jednoděložným rostlinám. Může jít o rezidua, či, pokud budu paranoidní, to může být i záměrné poškození. Nebo špatně vypláchnutý postřikovač.  O virozu se téměř jistě nejedná.... celý příspěvek >
Roubování melounů a okurek 2012, 25.5.2013
To, že roub dlouho neroste se mi stává též. I letos mi některé rouby roubované do vrcholu koncem března začly růst až v polovině května po přihnojení. Rostliny jsem nevyhazovala, počkala jsem až buď uschnou či porostou.  J.
Roubování melounů a okurek 2012, 25.5.2013
Pro pana Zdenci. Nevím, kde děláte chybu. Pokud se Vám dobře ujímají jabloně a švestky, určitě zásady roubování ovládáte. S okurkami je to trochu jiné, nejde o dřevo. Dalo by se to připodobnit roubování angreštu za zelena. Pletiva roubu se musí... celý příspěvek >
Roubování melounů a okurek 2012, 24.5.2013 Obsahuje fotku
Přikládám ještě fotky z mého letos posledního roubování z 12.5. Použila jsem podnož Sprinter a roub jsem vzala ve skleníku z bočního výhonu roubované okurky. Roubovala jsem do rozštěpu, roub seřízla do klínu. Děložní lístky tykve jsem... celý příspěvek >
Výška rostlin papriky ve foliáku?, 24.5.2013
Po příchodu ze zaměstnání jsem s pomocí metru změřila spon, ve kterém papriky ve skleníku pěstuji. Řady 35 - 40 cm a v řádcích 30 cm od sebe. Sázím po jedné rostlině, spon je sice hustší, než je běžně doporučováno, mým paprikám to vyhovuje,... celý příspěvek >
Choroba rajce, 21.5.2013
Pokud jde o přehnojení, tak dostatečně zalévejte, aby se přebytečné živiny vyplavily. Nezalévejte však tolik, aby rostlinám začly hnít kořeny, přemokření také nemají rády.   J.
Choroba rajce, 20.5.2013
O plíseň bramborovou se zcela jistě nejedná, tu poznám. Nejspíše jde o popálení sluncem, či popálení z přehnojení. J.
Vylamování zálistků u rajčat u Bejbina, 15.5.2013
Při pěstování na více výhonů je nutné volit širší spon mezi rostlinami. Plodnost je u rostliny daná počtem plodů ve vijanu a odstupem vijanů nad sebou. Rostliny musí být dobře osluněné, aby se zbytečně nevytahovaly do výšky a vijany nebyly potom moc... celý příspěvek >
Je to koniec?, 15.5.2013
Nechtěla bych se nikoho dotknout. Sama však si někdy nepamatuju, co jsem dělala včera (střízlivá), natož, co jsem namíchala do sklenice před rokem nebo co tam donesl někdo jiný... Všechny neoznačené roztoky jsou potenciální jedy. Přimlouvám se ke... celý příspěvek >
Je to koniec?, 14.5.2013
Již na Vaší první fotce zasažených rajčat poškození vypadalo, jako když se postříká trávník proti dvouděložným plevelům. Tam u pampelišek, sedmikrásek a dalšího se začnou takto kroutit listy hned druhý den. Poškození Roundupem vypadá trochu jinak (ze... celý příspěvek >
Pěstování rajčat 2013, 12.5.2013
Finik mi připadal velmi podobný Děvočce, ale Děvočka byla lepší a úrodnější, proto jsem ho letos nesela. Mohla bych zkusit Finik oranževij. Na hrůbku pěstuji s úspěchem mrkev, s rajčaty jsem to nezkoušela. J.
Pěstování rajčat 2013, 12.5.2013
Mám udělat objednávku semen z Ruska pro příští rok. Co ještě doporučujete. Mám Sl.Děvočku, Nasťu, rosevoje serdce, Moskovskij delikates, Zkoušela jsem Černého Maura a Finik krasnij, ty dva již letos nepěstuji. Počítala bych s dvěma třemi odrůdami... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika