|
Příspěvky uživatele - 165.42
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Melouny pro začátečníka, 17.2.2013 Chtěla bych letos vypěstovat nějaké melouny, nemám s tím ale vůbec žádnou zkušenost. Můžete mi někdo polopaticky vysvětlit, jak na to a jaké odrůdy, aby byla nějaká sklizeň? Chtěla bych je pěstovat u jižní zdi domu. |  | Jahodnik, 11.2.2013 Ano. Já ctím teorii, že kořeny dobře rostou v teplotách mezi do 20°C a zatím mi to vždy vycházelo. |  |
|  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 10.2.2013 Jalovce se ošetřují v srpnu a v září, když se rez na ně vrací. Měďnatými přípravky, nebo těmi, které doporučuje pan Vinšálek. Teď spíše - pokud to jde - vyřízněte a spalte napadené větve. Jestli jste je měli napapdené už dříve, poznáte to podle kůry.... celý příspěvek > |  | Angrešt - řízkování, 10.2.2013 Dobrý den pane Vysloužile. I řez a místo roubování na Jostě jsou stejně náchylné na botrytidu. Možná je to hloupost, ale stromky rybízu, které jsem měl naočkované ji nechytaly. Ale angrešt jsme tak nezkoušel. Hrál jsem si s... celý příspěvek > |  | Angrešt - řízkování, 10.2.2013 Josta je jako podnož docela dobrá věc. Dost sílí, nevím jestli v kombinaci s angrešty to nebude příliš. I když jsme pěstovali angrešty na kmínku 60 cm, vázali jsme je. Jedna věc je zlomení kmínku druhá vylomení roubu při vysoké úrodě a třeba větrné... celý příspěvek > |  | Nevíte náhodou název této růže?, 5.2.2013 Podle toho poupěte vzadu bych taky řekl, že je to mohla být Gloria Dei. Navíc s dovětkem historická, po babičce,... |  | Príprava zahradky pe sadenie korenivej zeleniny, 5.2.2013 Po malinách bude půda dost vyčerpaná, hnojit byste měla podle toho jakou zeleninu chcete pěstovat. Nedávejte pod mrkev, petržel, pastinák, cibuli žádné organické hnojení, zkuste se řídit návodem na Cereritu nebo jiném hnojivu (hledal bych takové,... celý příspěvek > |  | Zababčení mladého stromku, 5.2.2013 Nevím jak kdo, ale mám tu zkušenost, že když vysadím něco na semenáči (Jadernička?), stromek první rok sedí, teprve další rok začíná narůstat solidně. Taky se to stává, když má stromek jen pár silných kořenů bez vlášení, nebo vlášení sice má, ale... celý příspěvek > |  | Jak budou vysoké a jak daleko od sebe sázet stromy?, 5.2.2013 Nepíšete jestli to jsou zákrsky nebo ČK, jestli je chcete tvarovat do stěny, nebo nechat relativně volně růst. Kdybych měl dostatek místa a byly to ČK (první větve koruny cca 90 cm nad zemí) dal bych je tak 4m od sebe. Švestka na myrobalánu může na... celý příspěvek > |  | Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 5.2.2013 To by mě mrzelo, kdyby na předváděčce firmy, která ji vyšlechtila, dali k cedulce Zlatava něco jiného... |  |
|  | Jahodnik, 27.1.2013 Seju jahody už pár let, psal jsem to na vlákénku Mesačné jahody Mignonete.
Na první pokusy s výsevy doporučuji nějakou měsíční odrůdu. Pokud se Vám zadaří, můžete v dubnu vysít ty velkoplodé (už úrodu nedají, i kdyby kvetly,... celý příspěvek > |  | Newton Wonder, 5.1.2013 Dobrý den, v republice asi to jablíčko není, ale když napíšete do Zahrádkáře, mohli by Vám rouby sehnat. Chutnal jsem ho, v listopadu nahořklou chuť nemělo, ale třeba se to objeví až s délkou uskladnění. Řehtáče také nějaký... celý příspěvek > |  | Rubín nebo Rubinola?, 2.10.2012 Rozhodla jsem se zasadit jeden z těchto stromů. Nevím, kterému dát přednost, chuťově mi to připadá skoro stejné. Poradíte? Co by jste zvolili vy? |  | Seženu Táboritu?, 22.9.2012 Díky za všechny reakce na Táboritu. Asi jediné řešení pro mě tedy bude koupit novou jabloň a naroubovat. Jenže když už budu kupovat novou, nebudu roubovat všechny větve, ale něco nechám z té původní, teď zase nevím, co koupit :)) |  | Seženu Táboritu?, 20.9.2012  Děkuji všem za reakce. Myslím, že pravdu má Hanča, jsem též z Táborska a vypadá to podle všech reakcí, že Táborita je místní záležitost :)) Tak nevím, jestli ho seženu, roub bych k dispozici měla, ale není mi nic platný, když ještě nemám žádnou... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|