|
Příspěvky uživatele - 48.194
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co to kvete?, 15.10.2013 Listy mě připomínají i kanu, ale také nevím. Marcela |  | Narušené kořeny, 14.10.2013 Tak vybagrovat ne, to by zcela jistě nešlo, ale podkopat a ušetit tak kořeny. Dělali jsme to kdysi také a strom nebyl vůbec poškozen. Ano, je to náročné a případně i drahé. My měli to štěstí, že nám dělníci výkop opravdu šetrně vykopali, protože... celý příspěvek > |  |
|  | Stříhání keřů - kdy a jak?, 14.10.2013 Dobrý den, komule stříhám na podzim a jak je psáno přede mnou, na jaře případně zlikviduji vymrzlé větve. Už teď je mám ostříhané tak na metr výšky, ty menší ještě víc. Marcela |  | Jak se starat a chránit stálezelené keře před zimou?, 14.10.2013 Dobrý den, já u keřů jen zasypávám zeminou a kůrou, ničím nepřikrývám a zatím jsem asi měla štěstí, ale přežívají dobře. Upřímně si ani v tom množství neumím přestavit, že bych je měla ještě balit.Opravdu hodně důležitá je zálivka tak, jak... celý příspěvek > |  | Narušené kořeny, 10.10.2013 Dobrý den, ořešáky mívají kůlovitý kořen, ale ostatní kořeny se pak rozůstají do stran. Kořeny rostou většinou do šířky větví, ale těžko říct. Dělníci si určitě nebudou lámat hlavu s tím, aby uchránili kořeny u stromu, ale možná když nad bagrováním... celý příspěvek > |  | Co s hadicami kvapkovej zavlahy v zime?, 10.10.2013 Dobrý den, já všechny hadice přes zimu stáčím a uklízím do garáže.Myslím se, že mráz není zrovna nejlepší, a že je přece jenom víc ušetřím. Macela |  | Thúje Smaragd napohled krásná a uvnitř suché větvičky, 3.10.2013 Dobrý den, já dělám každý podzim to samé. Odstraňuji to "prohrábnutím", ale není to podle mě potřeba. Ppři prohrabování desítky dlouhého plotu je to asi úplně zbytečné. Marcela |  | Přísavník trojcípý, 30.9.2013 Dobrý den, je to krásné, ale na dům nikdy! Jak bylo již popsáno, všude létající hmyz při kvetení, neustálý nepořádek, roste jak o život a jakmile doroste až do okapů, tak musíte stříhat a stříhat. Ale jinak nádhera! Co se týče po případném strhání a... celý příspěvek > |  | Orchidea. stále kvete, žloutnou listy a schnou vzdušné kořeny, 30.9.2013 Tak to tedy nevím. Některé kořeny mám také do žluta a rostlinkám se daří. Ale vyzkoušet ta okna je podle mě bezva nápad. Uvidíte, kde se jim nejlépe daří a tam bych je nechala. Marcela |  | Begonie a ochlazení, 25.9.2013 Dobrý den, tak já bych se o begonie ještě nebála. Hnojím je kristalonem nejdřív start, pak plod a květ a jsou nádherné. Teď už jsem hnojit přestala, ale doufám, že jejich krása mi v ruhlích ještě nějakou dobu vydrží. Marcela |  |
|  | Gloxinie - svinování listů, 25.9.2013 Dobrý den, gloxinie potřebuje dostatek světla, ale jak už je zmiňováno, nemá ráda přímé slunce. Listy jsou pak popálené s hnědýma skvrnama, někdy i svinuté. Nemá ale ráda ani šero, to se též listy mohou kroutit, dokonce i stonek může být pochroumaný.... celý příspěvek > |  | Soused likviduje zahradu, 20.9.2013 Dobrý den, tak to by mě zajímalo, jak jste na to přišel? Pravidlo, že každý soused v řadě měl povinnost vybudovat plot jen po pravé straně svého pozemku, již neplatí. V současné době žádný právní předpis nestanoví povinnost vybudovat mezi sousedy... celý příspěvek > |  | Soused likviduje zahradu, 20.9.2013 Tak to by mě zajímalo, kde na tohle přispěvatel přišel! M. |  | Orchidea. stále kvete, žloutnou listy a schnou vzdušné kořeny, 18.9.2013 Dobrý den, tak já bych je osobně zalévala asi častěji. Těchto orchidejí mám teď asi 28 a opět po létě mi nasazují na květy, přitom se k nim chovám hodně macešsky. Abych je neměla na slunci celý den, tak je letním na terase, kde je až hodně odpolední... celý příspěvek > |  | Oleandr - přesazování, 18.9.2013 Dobrý den, to jsou opravdu semeníky. Já je lámu, aby to rostlinu nevysilovalo. Marcela |  |
 |
|
|
|