Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Letošní jaro - vyhlídky, 18.5.2012
Paní Konvalinka to napsala od srdce. A i já jí dávám za pravdu. Také  jsem věřil, že lońská katastrofa se nemůže hned tak opakovat. A ejhle! Na sčítání škod je ještě brzy, ale u nás určitě budou.
Postrik proti pilatce, 17.5.2012
S tou pilatkou to bývá v různých letech rozdílné.  Ale s téměř železnou pravidelností napadá velkoplodé odrůdy, hlavně ryngle. Zde dokáže někdy zlikvidovat téměř 100% úrody. Jestli pilatka byla, či ne, nebo jak kdo byl úspěšný v ochraně proti... celý příspěvek >
Orion, 17.5.2012
Opačný problém než pan Polehla jsem měl letos s Opálem. Při jeho řezu na konci května jsem horko těžko našel na celém vřetenu jen pár květních pupenů. A tak jsem ponechal i výhony s pupeny, které květní jen trochu připomínaly. A na začátku rašení... celý příspěvek >
Odplevelení pod stromky, 17.5.2012
Ano, pane Wimpi, pod váš příspěvek bych se také podepsal. Zejména sedí ta druhá věta. To je i odpověď na názor potřeby motyčky, či mulče k zakrytí mrtvej buriny.
Odplevelení pod stromky, 16.5.2012
Dávám za pravdu Wimpimu. Každý nechť si vybere, co mu vyhovuje. I stromky na podnoži M 9 od 5. roku snesou zatravnění, ale v té trávě nesmí být vytrvalé plevele (mám to dlouhodobě ověřeno z minulosti). Lezení po kolenou s motyčkou a vybírání... celý příspěvek >
Hubení trávy mezi květinamy, 12.5.2012
Všechny trávy a jedoděložné plevele včetně vytrvalých (pýr) se dají vyhubit v květinách aplikací graminicidů. Je v podstatě lhostejné, jestli použijete Agil, Targu, Panteru, Fusilade a řadu dalších. Rozhodující je dodržet aplikační podmínky. Tedy... celý příspěvek >
Housenky na listech, 12.5.2012
Bohužel, Sumithion je k velké lítosti pěstitelů cibule ze sazečky už několik let zakázaný a nevyrábí se. Loni skončila registrace dalšího insekticidu Reldan 4O EC a mohly být doprodány jeho zásoby. Obsahoval 4OO g chlorpyrifos-methylu v 1 l... celý příspěvek >
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 11.5.2012
K letošnímu roku je zatím asi předčasné se vyjadřovat. Minimum dešťových period způsobilo menší tlak houbových chorob. Dlouhé období chladných dnů u nás nepřálo aktivitám květopase, takže u nás nebylo třeba proti němu ošetřovat a také jsem nenašel na... celý příspěvek >
Nemocná hrušeň - co s tím?, 11.5.2012
Myslím, že hrušeň je napadena roztočem- vlnovníkem hrušňovým.. Prohlédněte silnější lupou rubovou stranu listu. Pokud tam toho drobného škůdce najdete, pomohl by postřik některým z akaricidů, např. Omite, nebo ještě lépe Sanmite.
Letošní jaro - vyhlídky, 10.5.2012
Jsem ve stejném rozpoložení jako Vy.  Loni mi květnový mráz zničil úrodu prakticky všech druhů ovoce. Nevím, kolik stupňů snesou mladé plůdky, mezi ovocnými druhy jsou také rozdíly. V metodice ochrany sadů a vinic se např. uvádí, že aplikace... celý příspěvek >
Květopas, 10.5.2012
Váš stromek nemohl být napadený květopasem " už od loňska". Něco si o květopasu vyhledejte zde na fóru, nebo jiném vyhledavači. Květopas poškozuje pouze poupata jabloní, ale nikdy ne dřevo.
Lískové ořechy, 7.5.2012
No nevím. Opylovacími poměry u lísek jsem se nikdy nezabýval. Mám na zahradě dva asi 25leté keře Halský obrovský. V blízkém okolí se to lískami zrovna nehemží. Násada plodů a velikost jadérek každoročně nadprůměrná. Až... Před pár lety začala... celý příspěvek >
Praskliny v kůře, 7.5.2012
Nevím, jestli se jedná o mrazovou prasklinu, ale ten kůl u kmínku měl být v každém případě dán z jižní strany, aby stínil proti zimnímu a předjarnímu sluníčku.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 7.5.2012
Na obaleče jablečného je ještě brzy i v okolí HK. U nás ještě nejsou všechny jabloně na konci květu a tak na pilatku to vidím ještě tak za 3-4 dny (kromě Julie, tu jsem stříkal s pozdnějšími švestkami v pátek). Na obaleče hodlám letos vyzkoušet... celý příspěvek >
Moniliový úžeh, 5.5.2012
Včera jsem projížděl jednou vsí na Náchodsku. A náhodou jsem zaregistroval v zahrádce před jedním domem odkvetlou višeň se zvadlými větévkami a trsy zasychajících zbytků květů. Zastavil jsem, s tím, že strom vyfotím mobilem. Pak mi to , ale,... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika