Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Topfirst, Herman - dotaz, 20.7.2012
U mne Herman také zraje, postupně ho sklízím asi od středy, často zde silně fouká a tak se snažím spadlé plody včas zachránit před slimáky. Ty fotky Libora se mi na Herman příliš nejeví. Moje plody jsou výrazně modřejší a také ta úroda. Nikdy... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.7.2012
Pro upřesnění. Mospilan je japonský výrobek. Sumi agro Czech s.r.o. je obchodní organizace nabízející u nás, mimo jiné, některé japonské pesticidy.
Napadené plody broskvoní, 19.7.2012
Ovocnáři, dodávající např. třešně na tržiště a do běžných obchodů i konzerváren, je ošetřují Teldorem ještě za zelena. Dojde tím i k částečnému zpevnění slupky, hmyzu(nejsou to jen vosy) se plod i hůře napichuje a hlavně plody jsou odolnější i... celý příspěvek >
Napadené plody broskvoní, 18.7.2012
To hnití plodů je způsobeno moniliozou (nejčastěji po mechanickém poranění či píchnutí hmyzem. Loni zde byla na toto téma obsáhlá diskuse.. Pomůže postřik fungicidem povoleným do peckovin 2-3 týdny před předpokládanou dobou sklizně (např. Teldor,... celý příspěvek >
Mlade slivky po celej zahrade, 12.7.2012
Zkuste Agritox nebo Aminex. Kořenům starších stromů už neublíží a trávě, samozřejmě, vůbec ne.
Choroba meruňky, 12.7.2012
Ten nedostatek draslíku by to také mohl být. To hnojení cereritem letos na jaře se nemuselo v příjmu draslíku dosud vůbec projevit, protože K je v půdě málo pohyblivý. Pomoci by měla opakovaná aplikace draselného hnojiva na list. Vhodný by byl... celý příspěvek >
Topfirst, Herman - dotaz, 11.7.2012
Nemám k dispozici foťák. Zeťovi ho někdo ukradl a s mým starým to prý na internet nejde (já sám to neumím). Herman u mne má s dozráváním letos menší zpoždění. Plody jsou jenom na části koruny, která je částečně zastíněná, ty ostatní zmrzly.
Svinuté listy, 10.7.2012
No nevím. Evropská žloutenka to může být, ale podle této fotky se to nedá říci s určitostí, u broskví to bývá snazší. Doporučil bych se obrátit na pracoviště Státní rostlinolékařské správy ve vašem okrese. Pokud by se ta žloutenka potvrdila,... celý příspěvek >
Jakou třešeň?, 10.7.2012
Ten zákrsek možný je, ale je nutné koupit stromek očkovaný na zakrslé podnoži, nejlépe Gisela 5, příp. P-HL-A.  Na těchto podnožích potom jako zákrsek můžete mít rannější srdcovku Karešovu (zraje ve 2.  třešňovém týdnu), či např. pozdnější... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 10.7.2012
Z neřepkových smáčedel patří starší Silwet L-77 i novější Silwet Star mezi tzv. supersmáčedla. Jsou to neiontová organosilikonová smáčedla, která mnohem účinněji snižují povrchové napětí postřikové kapaliny, než běžná smáčedla na bázi vyšších... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 8.7.2012
Ekol, podobně jako Mero, nebo Istroekol se dá použít jako smáčedlo kdykoliv během vegetace, významně zvyšuje účinnost pesticidů. V poslední době se s novými smáčedly (nejen na bázi metyl-esteru řepkového oleje) doslova roztrhl pytel. Kukymu.... celý příspěvek >
Rez hrušňová, 7.7.2012
No právě. Ono každý rok to je přeci jenom trošíčku jinak. A odrůdová citlivost asi k tomu má také co říci. Míval jsem Thiriotovu, nikdy jsem ji žádným fungicidem neošetřoval a nevzpomínám si, že by na ní kdy byla rez. Na podzim jsem vsadil... celý příspěvek >
Rez hrušňová, 7.7.2012
Předloni jsem psal o devastaci listové plochy hrušně na konci léta u jedné mé příbuzné, včetně napadení plodů. To napadení plodů zde bylo silně zpochybněno, ale neprávem. Loni jsem ji obě hrušně ošetřil a bylo po problému. Letos jsem na to... celý příspěvek >
Ryngle - kvete, ale neplodí, 7.7.2012
Pokud byla renglóda napadena pilatkou (renglódy a ostatní velkoplodé odrůdy jsou pilatkou napadány obzvláště silně), se dá přeci velice snadno zjistit. V opadaných plůdcích je tmavý otvor, často s hnědým či černým trusem larvy. Pilatky si... celý příspěvek >
Višeň, 7.7.2012
Z višní zrajících v 4. třešňovém týdnu se nejvíce pěstují Érdi Bötermö (Erdská úrodná) nebo Favorit. Z těch novějších odrůd to je např. Bare, z těch starších třeba Vackova. Otázka je, která odrůda je ta Vaše. Když jsem kdysi pěstoval Vackovu,... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika