Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co právě sklízíte v r. 2012?, 9.9.2012
Delor se opravdu nádherně vybarvuje a plody nejsou poznamenány květnovým mrazem. Na rozdíl od jeho sourozence Rubína, který je hned vedle, květnový mráz přežilo jen pár plodů a ty mají od mrazu veliké korkové poškození slupky. Jak jsem napsal v... celý příspěvek >
Výborné podzimní, 9.9.2012
Rubinola ani Rubín nemohou být v této době zralé. To neznámé podzimní jablko by mohl být Desert, ten jsem sklidil v pátek a ke konzumaci je nejlepší v září. Také by to mohl být Šampion, který se sklízí v poslední dekádě září a nejvíce mi ke... celý příspěvek >
Bělavý povlak na terminálu hrušně, 29.8.2012
Vypadá to na padlí. Pomůže fungicidní postřik některým z triazolových přípravků jako je např. Talent, Score, Topas 100 EC, Domark atd. Na padlí má vynikající účinnost Topas 100 EC s tzv. " stop efektem". Pozor na ochranné lhůty, u Topasu to je 35... celý příspěvek >
Peckoviny - řez, 27.8.2012
U volných tvarů se převážně řeže v období květu, ale i tak je výhodné v červenci zakrátit bujné letorosty kvůli lepšímu vyzrání dřeva a květních pupenů. Totéž platí o případném sesazení terminálu. Já štíhlá vřetena a vřetenovité zákrsky peckovin... celý příspěvek >
Co proti pihatosti plodů, 25.8.2012
Ano, nejkritičtější je období od fáze zeleného poupěte do období asi 2 týdnů po odkvětu. Lze použít fungicidy registrované proti strupovitosti jablek.
Co proti pihatosti plodů, 24.8.2012
Pokud se dají ty černé skvrny ze slupky setřít, mohla by to být sazovitost. Původcem je houba, které se daří v přehuštěných a zastíněněných korunách, kde se drží vlhko. Ale může jít třeba i o strupovitost hrušek, což je také houbová choroba.... celý příspěvek >
Choroba/Poškodenie koreňov, 24.8.2012
Mohl to být hryzec. Ale také záleží na podnoži, semenáč v půdě kotví dobře, ale kdouloń rozhodně první roky potřebuje oporu.
TopTaste?, 20.8.2012
Také jsem měl na mysli Mcely, ale postaru jsem ještě napsal školky Loučeň.
Řez jabloní, 20.8.2012
Také dělám letní řez jabloní dvakrát. V 2.dekádě června zahoužvím letorosty bujně rostoucích odrůd a odrůd plodících na dlouhém dřevě, odstraním některé konkurenční výhony a vlky. V 2.pol. července odstřihnu zahoužvené části letorostů, případně je... celý příspěvek >
TopTaste?, 19.8.2012
Zkuste ovocné školky Loučeň.
Viktoria, 19.8.2012
O podřadných plodech při přeplození Valjevky nic nevím. Ale v normálních letech, kdy vřeteno Valjevky bylo plody obsypáno, tak odhadem, asi 1/4-1/3 plodů byla znehodnocena šarkou. Loňský květnový mráz byl tak laskav a nechal mi na stromku asi 5... celý příspěvek >
Řez švestek, 19.8.2012
Pozdě není. Zítra budu řezat Stanley a opravovat červencový řez Althanovy a Herman.
Prasklé pecky ve švestce, 16.8.2012
Je to deficit bóru. Hledejte ve starších vláknech.
Cosi jako švestka, 11.8.2012
Také si myslím, že to je trnka. Víno je z ní dobré, jako kluk jsem tajně doma ochutnával, ale to už je hóóódně dávno.
Identifikace choroby, 11.8.2012
Vypadá to na nedostatek bóru. Dodat postřikem na list některým ze specielních listových hnojiv nebo výše uvedeným Boraxem po sklizni, na podzim ještě před opadáváním listů.. Ta je nejúčinnější, aplikaci je možné zopakovat na jaře, na počátku... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika