Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Už postřik na kadeřavost?, 1.3.2013
Petře, proti moniliovému úžehu bych ten sled postřiků otočil. Při rozkvětu prvních květů bych použil Baycor, nebo Sporgon-ten je ideální v tomto stadiu a teprve při dokvétání použít plně systemický Horizon. Baycor i Sporgon jsou kontaktní... celý příspěvek >
Už postřik na kadeřavost?, 28.2.2013
Že je Syllit lokálně systémový fungicid se původní výrobce, firma Rhone-Poulenc, která ho někdy v 80. letech dodala také na náš trh, neodvážila tvrdit. Potom u nás práva na jeho prodej koupila fy Arysta a trochu to přehání s tou systémovostí. To, že... celý příspěvek >
Hornobělská , 26.2.2013
No právě. Nad zahradou se mi táhne, sice velmi mírný, ale 1 250 m dlouhý svah polí. Nejsem sice úplně na patě svahu, ale jen o něco výše. Na zahradách, které jsou pode mnou se hromadí stékající studený vzduch ze tří směrů a má možnost jen pomalu... celý příspěvek >
Hornobělská , 26.2.2013
Pane Rosťo, s odrůdami Elstar a Stella nemám žádné zkušenosti. Ale ono i u těch teplomilnějších záleží na konkrétním stanovišti stromu. Třicet let jsem se pokoušel pěstovat meruňky, různé odrůdy a jen málokterý rok jsem vůbec něco sklidil.... celý příspěvek >
Odrůda Pinova, 25.2.2013
Protože jsou názory na tuto odrůdu rozporuplné, ustoupil jsem od záměru si Pinovu letos naroubovat a dám přednost odrůdě Domino.
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 25.2.2013
Mně v současné době nejvíce chutná Otava, poslední Sir Prize, Andego a Svatava. Dosud jsem neochutnal Melroze, Sirius a Goldstar.
Hornobělská, 25.2.2013
Při hodnocení oné pětadvacítky je nutné také přihlédnout k tomu, že Horní Bělá má pro pěstování trochu drsnější podmínky, než běžné ovocnářské oblasti. To vysvětluje, že je v seznamu třeba taková Selena, která u mne už v listopadu má měkkou dužninu,... celý příspěvek >
Už postřik na kadeřavost?, 24.2.2013
Ten podzimní postřik mědí není jen proti kadeřavosti. Měďnaté přípravky mají velmi dobré baktericidní účinky, jako je napadení dřeva bakteriemi r. Pseudomonas, bakterielní spála u jádrovin (ale zde je nutná aplikace především v době květu), omezuje... celý příspěvek >
Už postřik na kadeřavost?, 22.2.2013
Proti kadeřavosti žádné. Jinak měď v hydroxidové formě, Syllit, Delan, některý rok i Baycor.
Už postřik na kadeřavost?, 21.2.2013
U nás, ve východ.  Čechách-Královédvorsko, mohou pěstitelé broskví ještě nějaký týden pospávat. Jehnědy lísek jsou ještě krátké a uzavřené, angrešty mají k nalévání pupenů daleko, natož k rašení a SAt o víkendu ještě nepřekročily 60°C.
Hniloba jádřince u loni sklizených odrůd, 21.2.2013
To, že se i u mne v minulosti občas vyskytl u některého velkého plodu zaplísněný jádřinec (Angold, Jonagored, Jonalord, možná i další), se dá vysvětlit. Choroby kalicha a jádřince spolu souvisí a souvisí to také s počasím v době květu. Ale letos... celý příspěvek >
Hniloba jádřince u loni sklizených odrůd, 20.2.2013
U celé řady odrůd z loňské sklizně se mi, v menší či větší míře, od listopadu objevuje zahnědávání dužniny okolo jádřince, ten však v té době vypadal zdravě. V současné době u některých plodů dužnina u jádřince hnije, jádřinec je zčernalý a plný... celý příspěvek >
Kdy stříkat proti roztoči při přesazení, 20.2.2013
Pokud se dravý roztoč na zahradě namnoží, napadá a likviduje ty škodlivé (halčivce, vlnovníky a pod.), bez ohledu na druh ovocného stromu. Při případném ošetřování insekticidy proti dalším hmyzím škůdcům (např. pilatky, obaleči, mšice a pod.) je... celý příspěvek >
Kdy stříkat proti roztoči při přesazení, 19.2.2013
Předpokládám, že po jarním přesazení bude následovat hlubší řez. A tak bych zatím stromky postřikem proti přezimujícím škůdcům po vyrašení netrápil, ať rostou a koření. Jiná situace by byla po podzimní výsadbě. Stromky pravidelně kontrolujte,... celý příspěvek >
Prasklé broskve, 18.2.2013
Nedostatek B způsobuje praskání pecek a špatný vývin semen, hlavně u broskví, ale někdy u dalších peckovin. A také způsobuje špatné opylení ovocných stromů. Toto bylo v minulosti ověřeno a výživáři to tak presentují. Jestli to je především u těch... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika