|
Příspěvky uživatele - 224.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 16.7.2013 To opravdu nevím, ale divné se mi to zdá. I když je dnes hlášeno 85% (konec kladení), tak to asi zítra stříknu (Calypso). Co vy na to? |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 15.7.2013 Pokusná stanice. |  |
|  | Nejaromatictejsi odruda, 15.7.2013 Tady to během týdne poskočilo hodně kupředu - Lenova je už žluto-oranžová a žluto-červenat začíná i Bergeron.
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 15.7.2013 Abych pravdu řekl nevím, kde se tady měří (asi v PS, což je o nějakých 50 m n m. výše) . Zkusím popátrat.
Čekám a ošetření proti obaleči švestkovému a zatím je to na 83%. A to se mi nezdá, risknu to a asi to urychlím.
|  | Strupovitost jabloní, 15.7.2013 O deficitu působení síry např. na skoro-místní odrůdu hrušky Koporečka by se daly psát romány. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 15.7.2013 235 m n m. |  | Roubování peckovin za kůru, 12.7.2013 Letos jsem "omylem" (s rouby na mě dodavatel zapomněl) rouboval švestky nějakých 14 dní po odkvětu - je pravda, že u jednoho stromu už byl problém s odchlípnutím kůry. Přesto se všechny rouby ujmuly a dnes, po dvou měsících, mají nové přírůstky kolem... celý příspěvek > |  | Okurka Linda potřebuje opylovače?, 12.7.2013 Ano, k opylení potřebujete rostlinu se samčími květy. Linda kvete pouze samičími květy, tuto rostlinu jste i zakoupila. |  | Prepad plodov slivky, 10.7.2013 Podobné modřiny jsem před lety zaznamenal u ZR, ač výši úrody to moc neovlivnilo. Od té doby jsem tento jev nepozoroval. |  | Čačanská rodná, Katinka, 10.7.2013 Libore, Vy provokatére! :-) První slivky, upřímně závidím. |  |
|  | Kdo pěstuje meruňky v Karlovarském kraji?, 8.7.2013 Jestli Vám jde o očka, zkuste si je objednat u p. Kostihy na dobírku.
|  | Obaleč švestkový - 1. generace, 3.7.2013 Tak tady, ač relativně nízko a teplejší region, zatím jen 57% (tedy druhá generace). |  | Praskání plodů, 3.7.2013 Těžko říct. Je to každý rok u všech plodů. Jiné odrůdy jádrovin okolo jsou v pořádku. Pár větví jsem letos přerouboval, tak uvidm, jak na tom pak budou plody těchto odrůd. Konzultoval jsem to s pány Susem a Rodem a s tímto se prý zatím nesetkali.
|  | Jen si tak trochu postěžovat, 3.7.2013 Nepřehnal jste to s dusíkem? |  | Čačanská rodná, Katinka, 27.6.2013 Jak jsem včera koukal, tak je takto zasažen celý strom.
|  |
 |
|
|
|