Příspěvky uživatele - 77.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Elektrická rotační sekačka s mulčováním, 23.9.2007
Nemám úplný přehled, ale o elektrické sekačce s mulčováním jsem neslyšel. Nevím, zda se vůbec vyrábějí. Je to trochu nelogická kombinace.
Řez hrušně Naschi, 23.9.2007
Stejně jako jiné opvocné dřeviny. Podle některých ihned po zasazení, podle jiných až na jaře. V podstatě je to jedno.
Kůrový mulč, 23.9.2007
Škůdců bych se nebál. Ty, co škodí na ovocných stromech máme na zahradě, škůdci smrků - třeba kůrovci - nejsou obvykle mimo les nebezpeční
vyhnívání stromu, 16.9.2007
Ano, kravinec se osvědčil - nejlépe ze stelných krav - obsahuje hormony, které i na rostliny působí hojivě. Používal se na rány po okusu, odření a po vyřezání mrazových a rakovinných ran.
Ovoce v tvrdých podmínkách, 13.9.2007
Dobytčí hnůj, zejména dobře uleželý,  je pro chudou půdu požehnáním. Samotné zúrodnění dodáním organických statkových hnojiv - kompostu, hnoje, kyselost půdy zmírní. U vyhnojné půdy je možné kyselost dále snížit vápněním -ne ve stejném roce jako... celý příspěvek >
Durancie a šárka, 13.9.2007
Ono durancie příliš možností využití nenabízí, pravda,  viděl jsem z ní kdysi vařit povidla,která se po rozvaření cedila přes odpeckovací síto, Vesměs se ale durancie pěstují na pálení - hodně cukru, šťávy, plodnost k tomu předurčuje. Pravé... celý příspěvek >
Durancie a šárka, 13.9.2007
Nechci se přít, ale jediná zcela odolná slivoň vůči šarce je uváděna Jojo, ostatní se pouze vyznačují určitoumírou tolerance. U nás jsou listy durancií napadeny silně.   S tou chutí duranciovice a praskáním pecek je to zajímavý postřeh, to... celý příspěvek >
jak sázet česnek, 13.9.2007
To je teda dobrá finta, znamená to lepší oslunění, tím pádem možnost nasázet stroužky hustěji.   Mám ještě loňký česnek. Daly by se jeho stroužky vysadit? Má asi 1 cm klíčky.
Althanova ryngle, 13.9.2007
Bohužel, taky se mi zatjil dech,když jsem těmi křovinami prolézal - stromy se to ještě nazvat nedalo. Krásné, na pohled zdravé  plody byly zřejmě způsobeny mladými rostlinami, příznivým rokem a možná i lokalitou v lese daleko od obce.... celý příspěvek >
Ovoce v tvrdých podmínkách, 13.9.2007
Co takhle do kamenité půdy s minimem živin nějaké ty živiny přidat?Z jabloní hodně vydrží staré odrůdy - Wealthy, Croncelské, Jadernička, Strýmka, aj.
Výběr odrůd, 13.9.2007
Hardyho, myslím, není úplně letní. Clappova tvoří velké stromy, Williamsova je menší, ale náročnější.    Nezapomínal bych na Konferenci - dobrá kombinace chuti, plodnosti i nenáročnosti.  Z raně zimních se mi nejvíc osvědčila... celý příspěvek >
Je vhodný řez meruňky v září?, 13.9.2007
Řez bych nechal až na jaro, pokud byly přírůstky dost velké, klidně až v květu nebo zazelena. V září bych metuňku neřezal.
jak sázet česnek, 13.9.2007
Jirko, to sis teďka vymyslel, žejo?Myslím, že nyní je ještě na podzimní výsadbu česneku dost brzo. Sázívám jej až krátce před zmrznutím. Nevím sice proč, někdo mi, tuším, říkal, že předčasně zasazený česnek na jaře brzy vykvete a nemá dobré... celý příspěvek >
který druh broskvoně byste mně doporučili?, 13.9.2007
Všude - i u brosvoní je něco za něco. Tedy, největší a nejchutnější broskve nebývají nejodolnější - a naopak. Ve Znojmě si můžete vybírat, v Jeseníku méně.  Rdhaven je klasická, velmi přizpůsobivá odrůda.
Co za strom?, 13.9.2007
Sladkoplodý jeřáb by to vydržet měl. Aronie taky.
Další diskuze:  36373839  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika