Příspěvky uživatele - 77.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Santa Rosa, 28.10.2007
Podle amerických stránek je Santa Rosa skutečně nejpopulárnější z japonských slivoní. Je samosprašná, tvoří kulovité plody žlutočervenéí barvy. Nároky má prý podobné jako ostatní ovoce - jablka Goldeny, hrušně Wiliamsovy (Bartlett). Nejrozšířenější... celý příspěvek >
Grávštýnské, 28.10.2007
Taky mě překvapily drobné plody průměrné chuti na mladých naroubovaných stromcích. Chce to pár let počkat, jak se stromy rozrostou, začnou plodit ty pravé krásné Grávštýny.
Volba podnože, 25.10.2007
Já bych v případě podnoží pro pravé švestky s myrobalánem trochu váhal. Je-li lokalita na jižním svahu a půda aspoň průměrně úrodná, volil bych možná oněco slaběji vzrůstnou podnož - semenáč Durancie, Wangheimovy, příipadně zmiňovaný St. Julien... celý příspěvek >
Je nutné podzimní hnojení trávníku speciálním hnojivem?, 25.10.2007
Dusík v kombinovaném hnojivu se v půdě neudrží a díky většímu zimnímu srážkovému úhrnu se z trávníku spláchne do spodních vod. Proto se jím hnojit na podzim nedoporučuje. Draslík i fosfor je v půdě vázán, vyplavení jim nehrozí.
Kysané zelí, 25.10.2007
To je taky zajímavý postup. Vrchní vrstvu, která se nezalije lákem nebo slanou vodou, mívám  někdy pokrytou křísem, má horší vůni, konzistenci i chuť.   Jaderničky jsou menší žlutá jablka - kultovní ovoce východní Moravy.
Kysané zelí, 24.10.2007
Něco cukru je v těch jaderničkách. Přídavkem cukru je zelí naopak kyselejší, neboť cukr zkvasí na kyselinu mléčnou.
jak roubovat ořech, 24.10.2007
Myslím, že když ořech přináší plody, je na jeho roubování již pozdě. Mladý stromek by šel možná přeočkovat manžetovým očkováním, ale nezkoušel jsem to.
Jak na kvas z hrušek?, 24.10.2007
Nejjednošeji moštoměrem z tekutého podílu. Není to zcela přesné, ale pro kvas to obvykle stačí.
Listnáč do špatné půdy, 24.10.2007
V tom případě, myslím, platí to, co jsem psal výše. V horších polohách rostou akáty také ale málokdy uspokojivě medují. O to Vám ale nejspíš nejde.
sázení nových stromků v zimě, 18.10.2007
Připojuji se s pochvalou a taky držím palce.  Většina školek začíná prodávat sadbu 15. října, takže nyní vlastně právě začíná olptimální čas pro výsadbu.
Rychlokurz zahradničení, 18.10.2007
   Pokud napíšu, že některé příspěvky laiků mého oboru vyloudí na mé tváři úsměv, není to totéž, jako říci, že jsou mi tito lidé k smíchu. Ale to není to hlavní. Je jedno, jestli mám na tváři úsměv nebo na zádech husí kůži.... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 17.10.2007
To chápu, ale myslel jsem to jinak. Sud dodá pálence specifickou chuť dřeva, takře připominá trochu whiskey. Čím je soudek víckrát použitý, tím menší je vliv na chuť pálenky. Jinak dlouhodobým skladováním v sudu destilát získává jemnost, ale ztrácí... celý příspěvek >
slovo do pranice, 15.10.2007
Nejvíc si pochutnám na těch nejskořejších, i když nejsou zdaleka nejchutnější. Je to první čerstvé ovoce.
urgentní výběr zimního jablka, 15.10.2007
Marniku, Mitschglu a Rozelu neznám. Jonagold, Melrose i Gala byly u mně dobré jen v teplých letech (jako letošní, 2000, 2003). Na Karmíně si cením mimořádně dobré skladovatelnosti.
Jak na Bršlici - Kozí nohu?, 15.10.2007
  Poptávka paní Hany B. zněla, tuším, "Jak na Bršlici kozí nohu?", nikoli na referát o plevelech podle doc. Kohouta.Psal jsem pouze to, co jsem odkoukal. Protože jsem,  bohužel,  zahradnický ani zemědělský obor... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika