|
Příspěvky uživatele - 77.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 19.11.2007 1. Jablka nelze pěstovat na výdělek. To by se vyplatilo pěstovat tak 2 odrůdy všehovšudy.2. Na jeden strom se vejde víc odrůd, než by si člověk myslel. 3. Možná trochu větší zahrada. |  | Slivovice vs. calvados, 19.11.2007 Máte pravdu,mohlo mě to napadnout. Četl jsem o tom v knize o koňacích - ztráty objemu i procent jsou však příliš velké, zejménapro ty z nás,kteří z pálenky platí i daň. |  |
|  | Jablon do horších půdních podmínek, 15.11.2007 Nejlépe asi zaléváním v době sucha. Nemyslím si ale, že by červené peckoviny (třešně, višně) v našich podmínkách měly tak krátké přírůstky kvůli nedostatku vláhy, nejsme v Dalmácii či Kalifornii. U nás jim častěji škodí naopak přemokření . Problém... celý příspěvek > |  | Jakou meruňku?, 15.11.2007 Jen málokterý školkař vám doporučí odrůdu, ktero zrovna nemá na prodej. Pamatujme, že v naší zemi neexistuje lokalita, o níž by se dalo říci, že je tam pro meruňky příliš horko.
Prodejci i šlechtitelé to vědí, takže čteme-li... celý příspěvek > |  | kočka na zahradě, 15.11.2007 Nemohu říci, že bych schvaloval zabíjení jakýchkoli zvířat, natož koček. Pohleďme na věc i z druhé strany. Kočka domácí není součástí středoevropské přírody. Její reprodukční potenciál je neúměrný tomu, že v přírodě prakticky nemá vážného ... celý příspěvek > |  | Co je to částečná samosprašnost?, 14.11.2007 To je slovo do rvačky. Vlastním jediný ořech (desetiletý Mars) a letos se, co se plodnosti týče, docela ochlapil. Musel se opylit sám, další ořech v sousedství je asi 400 metrů daleko. Zvažuji vysadit ještě jeden a váhám jaký. Lake bude... celý příspěvek > |  | Jílovitá zemina, asi zoslabena zaplavami, 14.11.2007 Děkuji. Kyselost jsm změřil běžnou souparavou na určení pH půdy - těmi 2 lahvičkami s papírky, kde ta druhá sráží půdní koloidy. Nejená se úplně o jíl (íl), nýbrž o jílpovitou půdu v zahradě. Nevím, čím je kyselost způsobena, nejspíš m.j.... celý příspěvek > |  | Rada při výběru bubnové sekačky, 13.11.2007 Mám jenom Dakra na velkých kolech a jezdil jsem s Varinou. Na Dakru vysoce oceňuji nízkou hmotnost (26 kg) a velmi dobrou průchodivost nerovným terénem. Oproti Varině mnohem lepší. Na velkých a dokonale rovných plochách s ohledem na nekrytý buben a... celý příspěvek > |  | elektrický vertikutátor, 12.11.2007 Mám tutéž travní frézu, ale používám prakticky jen nožový válec. Jak se Vám osvědčil ten drátkový? |  | Ochrana vysazenych ovocnych stromku pred mrazem, 12.11.2007 Jabloně i hrušně obvykle zimními mrazy neutrpí. Já ale čerstvě vysazené stromky obaluji - chráním současně proti okusu zvěří, částečně proti mrazu a uschnutí. Nutné to asi není, spíš rituál. |  |
|  | spartan, bohemia, 8.11.2007 To mi připadá jak zpráva z jiného světa. Docela bych věřil, že Váš Spartan roste v nějaké geopatogenní zóně, kde se mu nebývale daří. Mně osobně Spartany chutnají, vydrží, nevadnou, dávají krásný , chutný, narůžovělý mošt. Bohužel jeho... celý příspěvek > |  | Jablon do horších půdních podmínek, 7.11.2007 Meruňka přežije bezpochyby, otázkou je, zda odkvete, mráz poškodí nejčastěji právě květy. Renklody patrně půjdou lépe. Malvazinka není čistá ryngle, u mě trochu málo plodí. Řekl bych, že modré švestky a pološvestky mají lepší využití. Méně... celý příspěvek > |  | oresak odpuzuje blesky?, 7.11.2007 Blesk nejspíš nebude dobrým pomologem, aby rychle poznal do kterého ovocného druhu udeřit a do kterého ne.
Myslím, že v dnešní době by měly být názory z odborných kruhů (a za ně považuji i tématický pořad v TV) založeny na... celý příspěvek > |  | Prosím o radu jaký trávník, 6.11.2007 Myslím, že to není ani tak otázka travní směsi, jako spíš struktury půdy a propustnosti podloží. |  | Černy jeřab (Aronie), 4.11.2007 Pro ženy asi ano, je to likér trochu podobný griotce, ale za dobrou slivovici bych to nevyměnil. Tedy 60 %ní nemusím. |  |
 |
|
|
|