|
Příspěvky uživatele - 77.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
destilační přístroj, 13.3.2008 Pálenka, kde se získá z 5 kg cukru 5 litrů není ovocný destilát, nýbrž aromatizovaný líh. Může vonět sebelíp, ale při pití škrábe v krku a ráno duní v hlavě. Neměl bych důvěru v takové pití.
Pokud bych... celý příspěvek > |  | vienska nebo boscova, 13.3.2008 Radit s meruňkami do nemeruňkové polohy si netroufám. Jsou nevypočitatelné. Velmi záleží na poloze a mikroklimatu
Roky čekání na úrodu nejsou promarněné, jsou to ty nejkrásnější, věřte. Sklízet každoročně velké úrody je... celý příspěvek > |  |
|  | rezistenty, 12.3.2008 To lze řešit přeroubováním, i tak rovněž nejsem přítelem zahuštěné výsadby. V zahrádkářských podmínkách lze v mezerách využít drobné ovoce či podplodiny. |  | Nářadí na řezání větví?, 12.3.2008 V malé zahrádce se zákrsky je pilka s otočným listem účelný nástroj, i když moderní bezrámové pilky se 2 řadami zubů ji podle mého nahradily.
Ve větším starém sadu s větvemi silnými jako stehna byste si těžko poradil i s... celý příspěvek > |  | rezistenty, 12.3.2008 Ta poslení věta se mi tuze líbí a je pravdivá. A je to dobře, zejména pro zájmové sadaře.
Ostatní myšlenky jsou k diskuzi. To, že náchylné odrůdy ještě v zahradách rostou, nemusí znamenat, že to s jejich citlivostí není ... celý příspěvek > |  | Pražce v zahradě - časovaná bomba, 12.3.2008 To jsem slyšel také, takže se mi nezdá, že by se pražce vyráběly z buku. I když tlaková impregnace trvanlivost jistě prodlouží. |  | Nářadí na řezání větví?, 11.3.2008 Ne každý, kdo odřezává silné větve svých ovocných stromů, je profesí dřevorubec. Je třeba respektovat pravidla bezpečné práce s pilou.
Nevím, jestli většina mrtvých v lese pilu ovládala, ale mezi ošetřovanými na chir.... celý příspěvek > |  | destilační přístroj, 11.3.2008 Pálit bez jsem nezkoušel, ale v mládí jsm z něj vyráýběl víno. Podle množství přidávaného cukru lze usoudit, že vlastního má bez málo. Ani chuť není nic moc. |  | poškození kmene..., 11.3.2008 Jak říkáte, růst se může zpomalit, ale stromek přežije, není-li kůra porušená dokola. Větší rány je možné zatřít nebo vzduchotěsně ovázat |  | Vhodná jabloň, 11.3.2008 Ad fígle
Sázel bych stromky podobně, možná se 3 odchylkami:
1. Kořeny bych zastřihl kolmo k ose kořenu, aby řezná plocha nesměřovala dolů, ale byla co nejmenší
2. V hnoji bych kořeny nemáčel, ani ve zředěném
3. Stromek bych vysadil namírný... celý příspěvek > |  |
|  | jak zamezit dalšímu růstu vrby?, 11.3.2008 Vrbové dřevo je z nejměkších, mrtvé pařezy ve vlhké půdě vydrží podstatně méně než např. ovocných stromů. |  | Listopad - nezapomeňte na postřik proti kadeřavosti broskvoní, 10.3.2008 Pan Zavřel je zkušený odborník, ale to uváděné číslo asi nebude správné. To bude překlep. Těch 60mg Championu na 10litrů by představovalo 0,0006% ní roztok.
Uváděných 40g do 6 litrů, jakuvádí paní host 162 128 není desetkrát, nýbrž... celý příspěvek > |  | Třešeň Těchlovan, 10.3.2008 I když u třešní existuje intersterilita, máte-li poblíž víc než jednu třešeň současně kvetoucí, máte naději hraničící s jistotou, že s opylením nebude problém |  | Vhodná jabloň, 10.3.2008 Rubinolu na A2 bych rovněž považoval za jednu z nejlepších kombinací.
Pokud by se jednalo o jediný strom v zahradě, nebál bych se Rubínu na stejné podnoži, i když to není rezistent. Strupovitostí trpí málo, zejména na... celý příspěvek > |  | ovocnářská školka - Brno a okolí, 10.3.2008 Všechno tu již asi bylo řečeno. Slečno Zoro, Váš přístup k životu i k zachování starých odrůd je mi sympatický, to jsem ostatně uvedl, sám se o podobné snažím několik desítek let. Připadlo mi ale, že Vaše první doporučení starých... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|