Příspěvky uživatele - 77.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
destilační přístroj, 13.3.2008
Pálenka, kde se  získá  z 5 kg cukru 5 litrů není ovocný destilát, nýbrž  aromatizovaný líh. Může vonět sebelíp, ale při pití škrábe v krku a ráno duní v hlavě.  Neměl bych důvěru v takové pití.     Pokud bych... celý příspěvek >
vienska nebo boscova, 13.3.2008
Radit s meruňkami do nemeruňkové polohy si netroufám. Jsou nevypočitatelné. Velmi záleží na poloze a mikroklimatu    Roky čekání na úrodu nejsou promarněné, jsou to ty nejkrásnější, věřte. Sklízet každoročně  velké úrody je... celý příspěvek >
rezistenty, 12.3.2008
To lze řešit přeroubováním, i tak rovněž nejsem přítelem zahuštěné výsadby. V zahrádkářských podmínkách lze v mezerách využít drobné ovoce či podplodiny.
Nářadí na řezání větví?, 12.3.2008
V malé zahrádce se zákrsky je pilka s otočným listem účelný nástroj, i když moderní bezrámové pilky se 2 řadami zubů ji podle mého nahradily.    Ve větším starém sadu s větvemi silnými jako stehna byste si těžko poradil i s... celý příspěvek >
rezistenty, 12.3.2008
Ta poslení věta se mi tuze líbí a je pravdivá. A je to dobře, zejména pro zájmové sadaře.    Ostatní myšlenky jsou k diskuzi. To, že náchylné odrůdy ještě v zahradách rostou,  nemusí znamenat, že to s jejich citlivostí není ... celý příspěvek >
Pražce v zahradě - časovaná bomba, 12.3.2008
To jsem slyšel také, takže se mi nezdá, že by se pražce vyráběly z buku. I když tlaková impregnace trvanlivost  jistě prodlouží.
Nářadí na řezání větví?, 11.3.2008
Ne každý, kdo odřezává silné větve svých ovocných stromů,  je profesí dřevorubec. Je třeba respektovat pravidla bezpečné práce s pilou.    Nevím, jestli většina mrtvých v lese pilu ovládala, ale mezi ošetřovanými na chir.... celý příspěvek >
destilační přístroj, 11.3.2008
Pálit bez jsem nezkoušel, ale v mládí jsm z něj vyráýběl víno. Podle množství přidávaného cukru lze usoudit, že vlastního má bez málo. Ani chuť není nic moc.
poškození kmene..., 11.3.2008
Jak říkáte, růst se může zpomalit, ale stromek přežije, není-li kůra porušená dokola. Větší rány je možné zatřít nebo vzduchotěsně ovázat
Vhodná jabloň, 11.3.2008
Ad fígle Sázel bych stromky podobně, možná se 3 odchylkami: 1. Kořeny bych zastřihl kolmo k ose kořenu, aby řezná plocha nesměřovala dolů, ale byla co nejmenší 2. V hnoji bych kořeny nemáčel, ani ve zředěném 3. Stromek bych vysadil namírný... celý příspěvek >
jak zamezit dalšímu růstu vrby?, 11.3.2008
Vrbové dřevo je z nejměkších, mrtvé pařezy ve vlhké půdě vydrží podstatně méně než např. ovocných stromů.
Listopad - nezapomeňte na postřik proti kadeřavosti broskvoní, 10.3.2008
Pan Zavřel je zkušený odborník, ale to uváděné číslo asi nebude správné. To bude překlep. Těch 60mg Championu na 10litrů by představovalo 0,0006% ní roztok.    Uváděných 40g do 6 litrů, jakuvádí paní host 162 128 není desetkrát, nýbrž... celý příspěvek >
Třešeň Těchlovan, 10.3.2008
I když u třešní existuje intersterilita, máte-li poblíž víc než  jednu třešeň současně kvetoucí, máte naději hraničící s jistotou, že  s opylením nebude problém
Vhodná jabloň, 10.3.2008
Rubinolu na A2 bych rovněž  považoval za jednu z nejlepších kombinací.    Pokud by se jednalo o jediný strom v zahradě, nebál bych se Rubínu na stejné podnoži, i když to není rezistent. Strupovitostí trpí málo,  zejména na... celý příspěvek >
ovocnářská školka - Brno a okolí, 10.3.2008
Všechno tu již asi bylo řečeno. Slečno Zoro, Váš přístup k životu i k zachování starých odrůd je mi sympatický, to jsem ostatně uvedl, sám se o podobné snažím několik desítek let.  Připadlo mi ale, že Vaše první doporučení  starých... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika