Příspěvky uživatele - 58.114

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Určení odrůdy, 8.3.2012
Red Delicious byl objeven v Americe již kolem r.1895, takže co se týče data, mohl by to být on. Ale toto jablko nemá kyselavou chuť (snad jen v době nezralosti). Chuť Red Delicious je obvykle výrazně sladká až mírně hořká a zároveň silně aromatická... celý příspěvek >
Jakou benzínovou rotační sekačku?, 6.3.2012
Děkuji všem za příspěvky. Když jsem tak sesumaríroval požadavky, vybral jsem tři kandidáty k nákupu: Partner P40-450 C, Hecht 546 a Hecht 541 B. Nevím jak kvalitní jsou motory Hecht (v případě Hecht 546 + vyšší hmotnost) nebo jestli je mínusem... celý příspěvek >
Jakou benzínovou rotační sekačku?, 6.3.2012
Tak byla koupena ještě za totáče v Rakousku, kdy si člověk nemohl vybírat a byl rád, že má benzínovou sekačku. Jen se ke mně dostávají sem tam informace, že Al-ko není 100%ní, že jsou lepší výrobci... P.S. S tím Hundaiem si srandu nedělejte,... celý příspěvek >
Rubín zimní - čas roubovaní, 5.3.2012
Ta knížka Štěpování od Bílka a Hanuše je dobrá a pro začátečníka naprosto dostačující. Je jedno, které máte vydání této knihy, já mám její 6. vydání a není tam uvedeno, že jde o přepracovanou verzi původní knihy. Hlavně si pečlivě několikrát... celý příspěvek >
Švestka 250 metrů n.m, 29.2.2012
V loňském roce na výstavě ovoce ve Vyškově (260 m n.m.) mně místní odborníci radili vyzkoušet švestku Elenu, prý je chuťově vynikající, sladká, pozdně zrající, samosprašná, jde od pecky, na šarku je tolerantní a taktéž na moniliozu je vysoce odolná.... celý příspěvek >
Odrůda Pinova, 26.2.2012 Obsahuje fotku
Ve svých fotkách z výstav ovoce jsem našel snímek Evelíny
Množení vinné révy, 26.2.2012
Podrobný článek o množení révy z řízků i s fotkami je v časopisu Zahrádkář č.3/2012 (právě vyšel, včera jsem ho kupoval)
Odrůda Pinova, 26.2.2012
Tak dnes jsem donesl z chladírny poslední kousky jablka Rozela. Její chuť je v této době opravdu lahůdková.  Letos se také těším na voňavou Pinovu i její mutaci Evelínu, jejichž rouby snad již zaplodí.
Prefabrikovaný sklípek na víno, 24.2.2012
Ještě jsem našel prefabrikovaný klenbový sklípek PREFABET. Karel
Odrůdy meruněk, 22.2.2012
Já jsem meruňku Tsunami koupil vloni na podzim v zahradnictví Vrčeň a ještě tuto novinku mají v nabídce pro jaro 2012.
Pomologie starých odrůd, 22.2.2012
Na webu jsem objevil rozsáhlou databázi velmi starých odrůd ovoce. Stránky jsou sice v němčině, ale pro orientační překlad lze použít webový prohlížeč Google Chrome. Vlevo ve sloupci hlavní stránky je možnost vyhledat odrůdy podle databáze nebo si... celý příspěvek >
Ruská zima, 19.2.2012
Sumy efektivních teplot má pro mnoho míst ČR na svých stránkách Státní rostlinolékařská správa.
Staré odrůdy jabloní - Slovácko, 18.2.2012 Obsahuje fotku
Osobně nepěstuji, naskenované údaje jsou z Pomologie (Boček 1954)
Kniha, 17.2.2012
Třeba starší knihu Škola ovocnáře od Urbana r.1981. Z nově vydaných knih lze koupit například pomologii „ Jádroviny „ (od Dušana Nesrsty) a pomologii „ Peckoviny „ (od Tomáše Jana). Na choroby, škůdce a ochranu plodin vyšla přehledná kniha „ Účinná... celý příspěvek >
Renety, 17.2.2012
Pane Ondro nebo i jiní ovocnáři, poraďte prosím, které nové běžně prodávané odrůdy jablek mají alespoň trochu podobnou renetovitou chuť, ať si můžeme udělat představu o této zvláštní chuti. Mladší zahrádkáři obvykle nemají na zahradě staré odrůdy... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika