Příspěvky uživatele - 58.114

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Odvětrání studny, 15.10.2012
Zdravím, prosím o radu ohledně odvětrání studny. Při úpravě vrchní části studny jsem si umístil do boku studny, asi 15 cm od vrchu trubku o průměru 70 mm a v zemí pod budoucím chodníkem vyústil asi o 5 metrů dál. Pracovníci firmy co mi čistila studnu... celý příspěvek >
Jabloň Fenix, 15.10.2012
Ïnformace o Fénixu má jeho šlechtilel pan Kumšta na webových stránkách Města Votice. V menu hledejte dole vlevo záložku Šlechtění jabloní.
Karola, 15.10.2012
Těch 5 stran ze starší pomologie o jabloni Karola je úžasně podrobných, takový popis bych si představoval ke každé odrůdě.
Vysočina, 15.10.2012
Podle nové pomologie Jádroviny (ing.Nesrsta) je Vysočina kříženec odrůd Britemac / Prima   x hybrid HL. Ovšem na stránkách Holovous (kde byla vyšlechtěna) píše p. Blažek o Vysočině jako o křížení HL 75-26-8   x   mutant Mc Intosh, což... celý příspěvek >
Karola, 14.10.2012 Obsahuje fotku
Pogáč červený jsem v Malé pomologii od Dvořáka ani v Lidové pomologii Vaňka nenašel. Pouze se o něm krátce zmiňuje Pomologie Bočka z r.1954
Magdalenka, 13.10.2012
Tak pak vám zbývá možnost pokusit se domluvit s nejbližší ovocnářskou školkou, aby vám naroubovali 5 ks jejich hrušňových podnoží vašimi dodanými rouby, třeba to rádi udělají za flašku dobré slivovice ….
Matčino, 13.10.2012 Obsahuje fotku
Já mám Matčino na starém stromě vysokokmenu na západním svahu, který je plně osluněný. Fotka je z loňského roku. 
Karola, 13.10.2012 Obsahuje fotku
V Malé pomologii jablka 1 (r.1969) jsem našel jabloň Carola
Magdalenka, 12.10.2012
Pokud nikde neseženete stromky, tak si kupte teď na podzim 5 jednoletých špičáků nějaké hrušně (roubované na podnoži semenáč) a ty potom na jaře přeroubujete vašimi rouby pravé Magdalénky.
Kyselá a trpká jablka, 11.10.2012 Obsahuje fotku
Mám tip pro milovníky velmi kyselých jablek. Dnes jsem degustoval plody sloupovité jabloně Pomfital, neboť začaly ve sklepě měknout a něco tak výrazně kyselého jsem už dlouho nejedl. To i moje nepříliš oblíbené kyselé Ontário je v porovnání s tím „... celý příspěvek >
Jakou podzimní jabloň?, 11.10.2012 Obsahuje fotku
Jablko Akane by mohlo být pro vás dobrou volbou, neboť se dají jíst hned po sklizni a při skladování nesesychají ani nemoučnatí. U nás na jižní Moravě sklízím již koncem srpna nebo v prvních dnech září a nějaké plody Akane nechávám uskladněné v... celý příspěvek >
Matčino, 10.10.2012 Obsahuje fotku
Mám na zahradě starý strom vysokokmen Matčino, který plodí každý 2. rok velké množství jablek. Postřiky nepoužívám a za 30 let co mám zahradu, tak jsem strupovitost na plodech prakticky neviděl. A mohu též potvrdit, že chuť Matčina je příjemně... celý příspěvek >
Odrůda Pinova, 10.10.2012 Obsahuje fotku
Dnes jsem v zahradě u rodičů sklidil první 2 plody pozdní jabloně Pinova, kterou jsem sázel přesně před rokem na podzim 2011. Kdysi kupované plody Pinovy z Kauflandu mi docela chutnaly, takže se těším, až ochutnám vlastní sklizeň. 
Češete nebo ještě čekáte, 10.10.2012 Obsahuje fotku
Dnes jsem sklidil asijskou hrušku Nutiika a jabloně Karmína, Goldstar a několik prvních plodů Red Cap, který se zbarvil nádherně temně fialově. Na zahradě tak už zbývají jen jabloně Luna a Ontário.
Třešňový týden, 10.10.2012
Kdesi na webu jsem našel zajímavé informace o termínech třešňových týdnů a tam uvádí, že období třešňových týdnů kolísá v závislosti na poloze a počasí : První třešňový týden (14 dnů) 24.květen - 6. červen Druhý třešňový týden (11 dní) 8.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika