|
Řetěz na motorovou pilu, 29.9.2013 Radil jsem se s kolegou, který ji má 5 roků a chodí sní každý rok do lesa na dřevo, 2 traktorové vlečky. Za celou dobu mu jede bez problémů ani v tom lese s ní neměl zatím problém a řetěz dával poprvé brousit na brusce až loni (samozřejmě že jej... celý příspěvek > |
 |
Řetěz na motorovou pilu, 29.9.2013 Máte pravdu. Špatný řetěz, koupil jsem 3/8 a měll tam být 0,325. Mám taky elektrickopu pilu a kupoval jsem řetěz podle ní. Dneska už vím, že to byla chyba. Dík za radu
Jak píše kolega níže, nakonac jsem koupil taky Hecht 44 a a zatím plná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Řetěz na motorovou pilu, 19.9.2013 Tak jsem našel řešení. Koupil jsem novou pilu Hecht 945 a je snad poproblémech. Kolega ji má 5 roků, chodí sní řezat do lesa a kupodivu zatím bez problémů
Děkuji všem za rady, kromě ekologa. |
 |
Řetěz na motorovou pilu, 17.9.2013 Pánové dík za rady. Vyměnil jsem olej jak mi radil pán výše za M6AD a je po problému. Vodící zuby jsou oklepány zezadu tzn. že tím je vyloučen náběh lišty i vodící kolečko. Spíš jsem si myslel pastorek, ale po výměně za nový to dělalo pořád... celý příspěvek > |
 |
Řetěz na motorovou pilu, 16.9.2013 Co máte na mysli patku? U pastorku nebo kluzné kolečko.
Lišta je opravdu jiná, ale ze začátku jsem s ní neměl problémy. Do doby než jsem koupil nový řetěz. Udělalo mi to i nadruhém řetězu. Koupené je mám přímo ve ST. Mám podezření, že i značková... celý příspěvek > |
 |
Řetěz na motorovou pilu, 15.9.2013 Chlapi dík za rady. Vyměním olej za jiný a uvidím. A k tomu ekologovi, zkusil jste někdy biolej do pily? Absolutně na nic, tak jak skoro všechno bio, snad s vyjímkou potravin.
|
 |
Řetěz na motorovou pilu, 14.9.2013 Po sundání lišty se po chvíli objeví olej. Mám to vyzkoušené. Zkusím namíchat hustější olej a uvidíme. Filtr jsem vyčistil.
Díky za radu. Vyzkouším a uvidíme. |
 |
Řetěz na motorovou pilu, 14.9.2013 Maže a dobře. |
 |
Řetěz na motorovou pilu, 14.9.2013 Maže a celkem dobře. Než začnu řezat vždy čekám až začne pila mazat.
Po přiložení k dřevu jsou normálně pásky od oleje. Pravdou je, že mám namíchané tak 70% hadrauliky a 30% převodového. Dávám ho i do elektrické pily a ta je v pohodě. Pilu... celý příspěvek > |
 |
Řetěz na motorovou pilu, 14.9.2013 Chlapi potřebuji radu. Mám pilu Eurotech GC 500(z Aukra za 1500, ale řeže zatím výborně)a začal jsem mít problém s řetězem. Při řezání se mi rozklepávají pojezdové zuby a to takovým způsobem, že se mi řetěz až přidřel v liště.Musel jsem ho vytáhnout... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Benzínová sekačka RPM 46/1 S - SE, 21.3.2012 Máte někdo zkušenost s touhle sekačkou?
Zajímá mne jak vydrží motor a jak je to eventuelně se servisem.
Momentálně ji prodává Baumax za celkem zajímavou cenu, tak uvažuji o její koupi.
Dík |
 |