|
Dolmar ps 400 rv.1996 zahadzuje sviecku, 11.5.2014 zdravim vas mam tutu stasriu pilu do teraz mi sla dobre no len mi teraz zahadzuje sviecku ako keby bola prechvastana neviem co stym pomoze mi niekto kto sa vyzna a da sa pozhanat na tu pilu olejove cerpadlo dakujem. |
 |
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 12.1.2014 Toto zaslúži hlbšie bádanie, dali ste tam dýne ako tekvicu alebo dýne ako dynu/melon/.Dik za objasnenie.N.K. |
 |
|
 |
Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi, 12.1.2014 Vie niekto porovnať Granát a Vegu?Mala by byť tiež v 4 čerešňovom týždni.Dik.N.K. |
 |
Klejotok, 12.1.2014 Dakujem obom pánom.N.K. |
 |
Jaké odrůdy ovocných stromů?, 6.1.2014 Lučenecká kotlina, je to len cca 260 m nad morom, ale je to mrazová dolina, v zime veľmi zima, v lete subsaharská Afrika.Zrejme sme v oblasti, kde meteorologovia do buducna prorokuju step.Snažim sa nasadiť ovocné stromy aby som nahradila starý sad... celý příspěvek > |
 |
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 5.1.2014 S tou Velkopavlovickou máte pravdu pán Paľo mal som ju v rokoch 1997-2002, v mojej ťažkej ílovitej pode vydržala 4 roky a v piatom roku na jar odišla na apoplexiu, namiesto nej som na to isté miesto kde rástla zasadil na jeseň... celý příspěvek > |
 |
TopTaste?, 18.12.2013 Mohla by to byť veľmi vhodná odroda na povidla pán Petr keby bola úplne olučiteľná od kostky. Takú Toptaste ako má pán PaR by som chcel. Jano |
 |
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 18.12.2013 Na lekvar je doporučovaná aj Presenta ale tá sa hodí len len do veľmi teplých oblastí u mňa by nedozrela.V roku 2010 nedozrela ani v Uherskom Hradišti a to je už čo povedať. Jano |
 |
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 18.12.2013 Mal som kedysi Bystrickú slivku, vykopal som ju kvoli silnej šárke mesiac pred dozretím jej opadali skoro všetky plody, dokiaľ bola zdravá tak jej chuť bola omnoho lepšia ako u Stanley. Mám za to že Stanley je slivká vhodná skor na... celý příspěvek > |
 |
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 18.12.2013 Tak to buďte šťastný že sa Vám podarilo zohnať Toptaste idúce od kostky.Jano. |
 |
|
 |
Boscova lahvice, 12.11.2013 Dobrý večer pán Paľo, ja tiež nemám toho miesta na výsadbu veľa.Jano |
 |
Nejranější odrůdy meruněk, 12.11.2013 Napísal som pevné plody nie tvrdé, pod pojmom pevné myslím to že dužina po dozretí nie je citlivá na otlačenie. Jano |
 |
Trojica najlepších, 28.9.2013 Ako sa Libor vyvíja dozrievanie vášho Topendu, minulý rok ste ho o tomto čase už mali zrelý. Jano |
 |
Elena, 28.9.2013 Ja som o nej tiež uvažoval, ale v teplých oblastiach Slovenska (Piešťany) je zrelá až okolo 10 októbra, u mňa na severozápade Slovenska by bola zrelá až okolo 25.10., ak by vobec dozrela a nezhnila na strome, ono to nie je nič príjemné keď... celý příspěvek > |
 |
Elena, 27.9.2013 Pán Vysloužil som rád že je Elena vhodná na povidla, práve takú vhodnú na povidla hľadám, o odrode Verity som ešte nepočul a ani neviem že by ju na Slovensku niekto predával. Jano |
 |