|
Příspěvky uživatele - 85.27
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaký je to brouk?, 14.8.2008 Není to brouk, je to ploštice. Žádné velké škody nedělá. |  | Ozdobné i jedlé, 14.8.2008 Třeba aronii. Daří se jí i v horách, na jaže bílé okolíky květů, v létě krásně černé mplody, na podzim červené listy. Plody lze využít na mnoho způsobů a ani štěpovaná na jeřabině nebývá větší než běžný zákrsek. |  |
|  | Šárka, 14.8.2008 To je normální. Většina odolných slivoní je pouze tolerantní, tedy onemocní, ale mají plody bez výraznějších známek choroby. |  | Kristalon, 13.8.2008 Můj problém je v tom, že jsem obětí zastaralých pověr, kterým stále nechci přestat věřit. Jako že základem výživy rostliny je ta kořenová, že základem hnojení je kompost, hnůj, zelené hnojení, dřevěný popel, kostní drť a slepičince, listová jen jako... celý příspěvek > |  | Willamsova - červená mutace, 12.8.2008 U nás ještě není zralá. O víkendu ji nafotím. |  | Sršně - jak na ně?, 12.8.2008 Na hnízdo 1m v průměru bych asi pozval televizi, pochybuji, že takové někdo viděl. |  | Kristalon, 12.8.2008 K čemu je ta čistota potřeba?
Jako podstatně levnější listová hnojiva lze použít v podstatě cokoli - i jednosložková rozpustná hnojiva - močovina (i ledky), síran draselný, fosforečnan amonný (Amofos). Cena je řádově nižší než Kristalon... celý příspěvek > |  | Jak na neudržovanou jabloň?, 11.8.2008 Napřed bych si zjistil, zda jabloň není planá. Podle nasazování větví v pravém úhlu to tak vypadá. Poznáto to nejlépe podle chuti a kvality dozrálého jablka. Uřízne-li se stromek u země, obvykle vyrazí z podnože, nikoli z odrůdy.
Jeden kmínek... celý příspěvek > |  | můžu ještě zachránit staré jabloně?, 11.8.2008 Nejsem přesvědčen o tom, že napadení škůdci a nemocemi je následek prořezání, byť možná nesprávného.
Každopádně se řezem ukázalo, které stromy je možné zmladit. Napravit šetrným průklestem stromy, které po neadkvátním řezu narostly jak vrby... celý příspěvek > |  | Jinak nemocný ořešák, 11.8.2008 Nejspíš jde o antraknózu ořešáku. Způsobuje ji houba GNOMONIA LEPTOSTYLA
Postřiky se dělají v květnu, nyní je pozdě. Je taky třeba pravidelně hrabat staré listí a dbát na dostatek vápníku v půdě.. |  |
|  | Zemní vruty pro kotvení plotů, 11.8.2008 Zkušenosti s vruty nemám. Na sloupky k plotu to může být dobrý nápad a úspora času. Pod sloupy pergoly bych ale raději věřil betonu. |  | Jak uchovat co nejdéle česnek, 11.8.2008 Vyzkoušel jsem sušení, sterilaci stroužků, naložení do oleje a zmrazení. Žádný způsob konzervace se ale nevyrovná čerstvému.
Se solí míchám utřený česnek taky. Soli ale přidávám méně (asi 25%). Přidávám ale navíc kyselinu sorbovou v doporučené... celý příspěvek > |  | Jak na rez hrušnovou?, 8.8.2008 Plody byste asi neohrozila, nejspíš ale neohrozíte ani tu rez. Pokud se nyní objevila ve snesitelné míře, hruškám přáíliš neublíží. |  | Brambory klíčí už při sklizni, 8.8.2008 Mně teda loňské červené Rosary vydržely dlouho, možná déle než jiné, ještě nyní se dají v pohodě jíst. Klíčky už samozřejmě mají dlouhé.
Někdy se mi stalo, že při sklizni se drobné klíčky objevily, ale zaschly a uskladnily se... celý příspěvek > |  | muchovník, 8.8.2008 Muchovník snese v podstatě jakoukoli půdu (nevyžaduje kyselou jako borůvky a brusinky), roste a plodí obvykle bez problémů. Chystám se jej naroubovat na jeřabinu. Má s tím někdo zkušenost? |  |
 |
|
|
|