Příspěvky uživatele - 200.122

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Latex nebo vápno, 12.10.2011
Funguje to dokonale, žádný mravenec neprojde. Používám molitanovou desku tloušťky asi 10mm v roli, koupenou tuším v OBI. Ustřižený molitanový pás, ovinutý kolem kmínku ještě navrch ovinu strečovou fólií, či samolepicí páskou která jej drží pevně na... celý příspěvek >
Latex nebo vápno, 12.10.2011
Osobně rovněž používám Chemstop, ale nanáším jej na pruh odstřižený z tenké molitanové desky. Ta je měkká a pružná a svojí elasticitou kompenzuje nejen nerovnosti kůry na kmeni (vyplní praskliny a prohlubně), ale i zvětšení obvodu kmínku. Na zahradě... celý příspěvek >
Rybíz a angrešť, 30.9.2011
Myslím si, že se mýlíte. Paní tazatelka se neptá, co si má koupit ZA zeminu, na níž by nerostla tráva, na což jste jí svébytným způsobem odpověl. Ona se ptá co si má koupit NA zeminu, na níž by pak nerostla tráva, tedy jinými slovy, čím tuto zeminu... celý příspěvek >
Ochrana mladych sadenic pred mrazom, 20.9.2011
Izolační trubky z pěnového polyetylénu (Mirelon) používám už několik let pro ochranu kmínků mladých ovocných stromků. Jedná se mi zejména o následující druhy ochrany : ochrana před vymrznutím zejména při mrazivých větrech, ochrana před vznikem... celý příspěvek >
Stará (ne)známá jablon, 11.9.2011
Spartan nebo Karmína...?
Castel Garden nebo AGS Starjet, 10.9.2011
Sečou s nimi maximálně vedlejší plochy a možná i tréninková hřiště.
Skušenosti s hlinito-jílovitou půdou, 2.9.2011
A cáfryš, pravda pravdoucí, to jsem v té rychlosti nějak ujel . Takže se omlouvám a opravuji : 2 ary je samozřejmě 20 x 10 m = 200 m2, při hloubce 30 cm je kubatura 200 x 0,3 = 60m3. A v tom 10 % perlitu činí 6 m3. Tedy polovina toho co jsem mylně... celý příspěvek >
Popraskané a poškozené broskve, 30.7.2011
Listy na fotografii vykazují známky chlorozy. Listová plocha začáná žloutnout a vystupuje z ní zelené žilkování. Až odezní současné deště použijte raději vhodné přihnojení přímo na list.
Co s touto broskvoní?, 26.7.2011
Ano, dle rady p. Josefa odeberte vrcholovou část koruny již nyní, ošetřete rány. Ještě je na to přijatelná doba.  Jenom si nejsem zcela jistý, zda místa řezu, která vyznačil pan Josef jsou úplně na otimálním místě. Chtělo by toasi ještě jednu... celý příspěvek >
Čím je réva napadená?, 25.7.2011
Je houbová choroba - padlí (oidium). Už se to tady probíralo mnohokrát, Není nutné o této běžné chorobě révy diskutovat v novém vlákně. Hledejte v archivu.
Co s touto broskvoní?, 25.7.2011
Tak osobně bych se toho řezu nebál, samozřejmostí bude ošetření řezných ran. Broskvoně velmi dobře regenerují. Ještě jsem si všiml na fotografiích, že strom vykazuje známky chlorózy a nebo nedostatku dusíku. Listy jsou světlé, žloutnou, některé... celý příspěvek >
Ako je to s opelením, 23.7.2011
Výborně, kořeny révy a jejich schopnost prokořenit do větších hloubek jsme si už vysvětlili a prodiskutovali a nyní bychom mohli přejít k té bajce o staříkovi a jeho révě, ze které po utětí voda z rány tryskala do výšky 25 cm několik dní! Tuhle... celý příspěvek >
Preočkovanie starého vinohradu, 20.7.2011
Mně je snaha o obstarání si kvalitních perspektivních odrůd ze zahraničí velmi sympatická a všechny vinařské přátele, kteří jdou touto náročnou cestou velmi obdivuji a držím jim palce. Osobně jsem s některými z nich v zájmovém kontaktu a díky tomu... celý příspěvek >
Preočkovanie starého vinohradu, 20.7.2011
Já mám takový zvláštní pocit, jako kdybych měl snad svými "vinařskými experimenty" s někým, či s něčím v něčem soutěžit. Ale mně je úplně jedno, jestli je nějaká metoda v něčem lepší, než ta, pro kterou jsem se rozhodl a kterou jsem použil. Já si to... celý příspěvek >
Réva náhle uschla (mrtvice?), 18.7.2011
Nikde jsem nečetl, že byse ESCA projevovala takovýmto překotným způsobem. Pokud dochází k odumírání keřů (Petriho syndrom), děje se tak pozvolna.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika