Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Černé tečky na broskvích, nedozrálost a brzká hniloba, 5.8.2012
Připojuji se k Wimpimu, je to strupovitost a teď už s tím nic neuděláte.Předejít tomu lze preventivními postřiky fungicidy. Už to tady bylo v minulosti zmiňováno.
Nemocne svestky, co s tim?, 5.8.2012
Už to tady bylo omíláno mnohokrát, naposledy asi před 5 dny. Zadejte do vyhledavače Suchá skvrnitost listů peckovin, případně houba Stigmina carpophila. Teď už jenom včas uklízejte spadané nemocné listy.
Čačanská lepotica, 2.8.2012
Čačanskou lepotici jsem pěstoval asi 20 let. Úrodná, s atraktivními plody. Zrála u mne na přelomu září a srpna. Chuťově to bylo asi tak, jak píše p. Vysloužil. Pokud bylo chladné a málo slunečné léto, chuť nic moc. Pro dobrou chuť bylo třeba... celý příspěvek >
Co právě sklízíte v r. 2012?, 2.8.2012
Já stále ještě sklízím Julii, letos má obzvláště velké a hezké plody a v tuto dobu i velmi dobrou chuť. Je to jedna z mála z třiceti odrůd, které mám a která bez újmy přežila noční mráz v květnu. Je to asi také tím, že je od severu chráněna lískovými... celý příspěvek >
Neznamy druh jablka, 2.8.2012
Podle mne se o Red Melbu nejedná, spíše bych se přiklonil k odrůdě Dima.
Hniloba plodů nektarinky - čím to je?, 1.8.2012
Na téma monilóza plodů broskví zde byla loni i předešlé roky u peckovin obsáhlá diskuse. Hledejte zpětně.
Houbová choroba? Strupovitost?, 1.8.2012
Nějaká strupovitost tam může být, ale ty žluté listy ukazují především na poruchu ve výživě. Takhle je to těžko posoudit. Záleží do jaké půdy byl stromek vsazen a čím byl hnojen. Může to být nedostatek v příjmu některého ze stopových prvků jako Fe... celý příspěvek >
Skvrny na listech špendlíku, 31.7.2012
Snímky listů jsou dost nejasné. Pokud ty listy jsou jakoby prostřílené brokovnicí, byla by to suchá skvrnitost listů peckovovin, já tomu říkám dírkovitost listů. Způsobuje ji houba Stigmina carpophila. Hledejte zpětně, v minulosti zde byla na... celý příspěvek >
Skvrny na listech tresni, 29.7.2012 Obsahuje fotku
Na obrázku č.1 nemocné osmileté vřeteno Těchlovanu na podnoží Colt, vpravo sedmiletá Kordia na ptáčnici +mezikmen P-HL-A. Obrázek č.2 nemocné listy ve vrchní části korunky.
Skvrny na listech tresni, 27.7.2012
Tak to, co jsem uváděl na začátku července o Těchlovanu, už naprosto neplatí. Během posledních dvou dní se projevy houby ukázaly ve velikém rozsahu, navzdory tomu, že poslední fungicidní ošetření (Diskus+ Syllit) bylo 14.7. Zřejmě v důsledku počasí... celý příspěvek >
Gabrovska problem a ostatni slivone, 25.7.2012
Určitě v zakrátit v této době a vytvořit přibližně kuželovitou korunu. Já potom ještě peckoviny zakracuji na téměř konečnou velikost na přelomu srpna a září.. Ale toto vám zatím nedoporučuji, bylo by to na delší povídání. To hnojení ledkem... celý příspěvek >
Topfirst, Herman - dotaz, 23.7.2012
No, tak mně Herman velice chutná a také celé rodině. Vnoučata mají prázdniny, a tak je dnes sklizeno. Knedlíky už nebudou. Ono to může být i tím, že to jsou první plody švestek. Podobně jako první plody letních jablek, nebo raných třešní. Vždyť... celý příspěvek >
Gabrovska problem a ostatni slivone, 22.7.2012
Také si myslím, že to je ten roztoč. Mám to na některých větvích švestek také, mimo jiné i na zde diskutovaném Hermanu. Loni to bylo např. na Althanovy. Řeším to vždy zastřižením letošních výhonů o 1/3 až 1/2 od poloviny července, které dělám u... celý příspěvek >
Topfirst, Herman - dotaz, 22.7.2012
Ještě pro upřesnění. Stopka je dlouhá asi 1cm, protože jsou plody zralé, stačí zavadit a spadnou.
Topfirst, Herman - dotaz, 22.7.2012 Obsahuje fotku
Připojuji slibované snímky odrůdy Herman-6 leté vřeteno.
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika