Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Je to Jonalord?, 25.9.2012
Myslím, že to není Jonalord. Nezdá se mi tvar plodu, délka stopky. Můj Jonalord je v této době převážně zelený a jen některé plody se začínají teprve trochu vybarvovat. Sklízet ho začínám na začátku 2. říjnové dekády, konzumní zralost začíná na konci... celý příspěvek >
Může být třešeň ve stínu?, 23.9.2012
Ten stín by tolik nevadil, ale nesmí to být nějaký mrazový pytel a hlavně to nesmí být mokré místo, kde se déle drží voda. Třešním se dobře daří na svazích, ale stačí ji vysadit i na nějaký hrb nebo mez.
Jablon Gravštýnské, 23.9.2012
Už jsem to na fóru někde uváděl, že ze starých odrůd řadím Zlatou parménu k těm nejlepším. Pamatuji si ji nejen z dětství, ale když jsem před 40 lety získal do užívání první zahrádku, tak jsem tam hned vsadil dvě jablůňky- Zlatou parménu a Jonathan.
Doporučení odrudy, 23.9.2012
Uvádím své zkušenosti s M9 z doby před 12 až 30 lety a skutečně si nic nevymýšlím. A také ty stromky nebyly utopené, u M9 to je dobře vidět. Jediný stromek, který se mi trochu naklonil, byl Red Melba. Ale to tenkrát bylo mojí menší zkušeností s... celý příspěvek >
Výsadba peckovin, 22.9.2012
Asi by bylo lépe to trochu promíchat, např. švestku po višni a pod. Ale broskev bych sázel na trvalé stanoviště až z jara, při rašení, lépe se ujme. Já mám 6 letou broskev vsazenou metr od pařezu, kde byla mohutná 25 letá třešeň Karešova. Broskev... celý příspěvek >
Doporučení odrudy, 22.9.2012
V dobách, kdy jsem jabloně pěstoval jako volné zákrsky jsem měl na M9 Jonathan, Rubín, Šampion, Idared, Red Melbu, po pěti letech už v zatravnění (ale bez vytrvalých plevelů) a po pěti letech také bez opory. Žádné problémy nebyly.
Doporučení odrudy, 22.9.2012
Na J-TE-E mám 8 odrůd. Neřekl bych, že je to nějak více rostoucí podnož než M9 (u M9 také záleží na použitém klonu, což většinou na štítku není uvedeno). J-TE-E mi trochu podrůstá. Nejbujněji mi rostl na J-TE-E Goldstar (asi tak do 9 let), více... celý příspěvek >
Líska na kmínku, 20.9.2012
Holt, člověk se učí celý život, stará pravda. Tedy, ne že bych se považoval už za moc starého, ale přeci jen toho už dost hóódně pamatuji. Ale že se strakapoud také živí hruškama či jablky, jsem ještě neslyšel a nepamatuji se, že bych to kdy někde... celý příspěvek >
Líska na kmínku, 19.9.2012
Poučný obrázek. A vida, nevěděl jsem, že by strakapoudům chutnalo i další ovoce. Mám těsně vedle lísek letní jabloň Julii. A bylo mi divné, že jsem nahoře v koruně našel vykousané plody, i když nebyly ještě zcela zralé. Přičítal jsem to vosám, i... celý příspěvek >
Líska na kmínku, 19.9.2012
S nosatčíky už nemám problém. V době, kdy stříkám švestky proti pilatce, ošetřím zároveň i lísky a je pokoj. Zatím jsem nalezl pouze jeden napadený plod. Ale moniliu se mi zatím nepodařilo potlačit dostatečně. Ztráty jsou dosud veliké, i když... celý příspěvek >
Lískové ořechy, 18.9.2012
Nevím, proč by mělo vadit nechat lísky ve skořápce. Při sklizni je dávám na platónky a suším na sluníčku. Za deštivého počasí jsou v dřevěné kolně. Po asi 2-3 týdnech je nasypu do plátěného pytlíku a pověsím v kolně nebo na půdě. Na vánoce jsou... celý příspěvek >
Valjevka, 17.9.2012
No, s tou Valjevkou nevím.Třeba je to tím, že v normálním roce je u mé Valjevky asi čtvrtina plodů napadena šarkou. Část jich spadne, ostatní, co zůstanou na stromě, jsou přeci jen trochu zakrnělé, a tak zdravé plody mají možnost více růst. Ale to je... celý příspěvek >
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 17.9.2012
Ohledně Hanity musím Petra z Pardubic zklamat. Zatím nesdílím jeho nadšení. Před chvílí jsem se vrátil ze zahrady od zetě. Pětiletý stromek Hanity na podnoži St. Julien, obsypán výstavními plody velikostí se téměř rovnající Čač. najbojli. Mé... celý příspěvek >
Pomologie starých odrůd, 14.9.2012
Také děkuji za ty odkazy. Nejsem sice příliš velký fanda starých odrůd, ale nostalgie je nostalgie. Vidět po několika desetiletích např. Car Alexandr alespoň na obrázku, to si člověk hned připomene mládí. Také mě překvapila červená barva... celý příspěvek >
Ošetření kmene stromu, 9.9.2012
V místě poškození ostrým nožem odstraňte zbytky odumřelé kůry (dobře poslouží nůž žabka) až na zdravé dřevo. Ty rány můžete postříkat nějakým měďnatým fungicidem (např. Kuprikol, Champion a pod.). Ale zcela určitě ty rány posléze zamažte... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika