Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Matčino, 3.10.2012
Matčino bych Vám na slabě rostoucí podnoži J-TE-E příliš nedoporučoval, spíš zvolte podnož Jaderničku.
Jabloň , 3.10.2012
Melodie, pokud si vzpomínám, tak mi rostla středně bujně až bujněji. Šel by k ní třeba podzimní až raně zimní Blaník, Rubinola, Bohemie, Goldstar a řada dalších kvalitních odrůd.
Aké jablone vysadiť v jeseni 2012, 3.10.2012
Jonaprince je celočervená mutace Jonagoldu. Sám ho nepěstuji, ale protože mi loni většina ovoce v květnu zmrzla, koupil jsem loni na podzim 2 přepravky Jonaprince od velkopěstitele, plody v pohodě vydržely až do konce března. Vy jste ale v teplé... celý příspěvek >
Rubín nebo Rubinola?, 2.10.2012
Rubíny pěstuji přes 3O let, Rubinola je výrazně mladší. Rubín patří k odrůdám, které jsou vyhledávany škůdci a je také citlivý na strupovitost. Jeho plody jsou oproti Rubinole větší a atraktivnější a za svou osobu mohu říci, že mi i více... celý příspěvek >
Co právě sklízíte v r. 2012?, 1.10.2012
Melodie byl první rezistent, který jsem před více než 10 lety zrušil. Důvody jsem měl tři. Jedním z nich byla právě nakyslost dužniny, která nedělá dobře mému žaludku. Rodila nádherné veliké i středně veliké plody. Musela se skízet probírkou,... celý příspěvek >
Mně neznámé onemočnění jabloně, kdo poradí?, 30.9.2012
Dithane je fungicid s účinnou látkou mancozeb, tedy anorganický.  Také se mi osvědčilo stříkat na podzim, na konci opadu listů, měďnatý přípravek, zejména u peckovin, splní to hned několik věcí. Zde je např. Kuprikol vhodný. Na jaře, po... celý příspěvek >
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 29.9.2012
K oběma předchozím příspěvkům. Rubín i Rubinolu na bujné podnoži jistě pěstovat lze, ale nikoli bez řezu. Sám jsem měl kdysi naroubován Rubín na bastarda ze školky na podnoži M1 a vím, co to obnáší.  Již asi desátý rok řežu jednomu známému... celý příspěvek >
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 29.9.2012
Z Vámi vyjmenovaných odrůd pro extenzivní pěstování na bujněji rostoucích podnožích bych nepoužil ani jednu. Kromě p. Vysloužilem zmiňované Anety, bych ještě doporučil strupovitosti odolné odrůdy Angold, Andego nebo Zvoša, podzimní Selenu i letní... celý příspěvek >
Jonathan, 28.9.2012
V dobách, kdy jsem pěstoval Jonathany, jsem je sklízel probírkou a spíš trochu podtrhl (po Václavu). Některý rok pár zapomenutých plodů v bedýnce, vzhledově bez chyby, vydrželo ve sklepě do nové sklizně.
Co právě sklízíte v r. 2012?, 28.9.2012
Hezké, pane Fiala, takovouto kuriozitu jsem ještě neviděl (pominu-li Starkla a podobné prodejce).
Co právě sklízíte v r. 2012?, 28.9.2012 Obsahuje fotku
V nejbližších dnech hodlám sklízet probírkou Angold, který letos suvérenně obstál vůči květnovým mrazům. Jeho sourozenec Andego udržel plody pouze na terminálu a také se začíná vybarvovat. Je to dvouleté vřeteno (přeroubovaná... celý příspěvek >
Dnes jsem sklidil z tříletého vřetene Primadely její první plody, protože začaly propadávat. Jsem trochu zklamán jejich vybarvením.
Delor letos opět nezklamal. Podobně jako loni odolal květnovému mrazu, plody jsou bez poškození, na rozdíl od vedle rostoucího sourozence - Rubína. Sklidil jsem ho 25. září, podobně i v loni, ikdyž ve všech pomologiích se uvádí sklizňová zralost... celý příspěvek >
Antraknoza rybízu a angreštu?, 27.9.2012
Já bych se přikláněl k antraknoze. Antraknoza mi v průběhu srpna u Paxu téměř zlikvidovala listovou plochu a hodně listů opadalo. Dokončení zkázy jsem na poslední chvíli zabránil razantním fugicidním postřikem, který však není do ovoce registrován... celý příspěvek >
Urcenie odrody jabloni, 26.9.2012
Na obrázku čís.3 je s velkou pravděpodobností Šampion. Čís. 2 je možná Jonagored, zbytek neodhadnu. Idared tam podle mne není.
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika