|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Melrose a Gloster, 8.10.2012 Po loňské květnové probírce mrazem jsem sklidil asi 10-12 plodů. Letos mi jich mráz zanechal asi 6, sklízet budu koncem týdne. O Melrose i Glostru jsem se vyjádřil několikrát v minulých letech, tak se nebudu opakovat.
Melrose pěstuji bezmála 30... celý příspěvek > |  | Nemoc švestek, 7.10.2012 Pokud jste stromek vsadil do dobré země a přidal nějaký kompost nebo minerální hnojivo, tak by stačílo přidat jen draslík. Lépe síran draselný než draselnou sůl. Můžete už nyní a pokud se Vám nechce jej zapravovat do země, tak alespoň rozpustit v... celý příspěvek > |  |
|  | Hrušeň Bohemica, 7.10.2012 Nevím o žádné odrůdě hrušně, která by byla samosprašná.
Jak zde zmiňuje p. Kaněra a myslím, že i p. Vysloužil, některé odrůdy hrušní občas vytvoří plody bez opylení, říká se tomu pankerogeneze. |  | Strom u zdi, 7.10.2012 No to přesně nevím, záleží na typu podnože. Když jsem kdysi likvidoval zákrsky převážně na M4, tak jsem se snažil pro novou výsadbu vřeten dělat prostorné jámy asi do hloubky 50-60 cm, zde jsem občas ještě na nějaký slabý kořen nebo kořínek... celý příspěvek > |  | Nemoc švestek, 7.10.2012 Wimpi, ta Vaše fotka jakoby byla z lońského roku, z mé zahrady (Valjevka a částečně i Stanley). Proto jsem si dal letos s Oleoekolem u nich opravdu záležet a dobrý.
U tazatele by to roztoč mohl být také, proto bych mu ten olej z jara také... celý příspěvek > |  | Grosdemanche, 7.10.2012 Už jenom doplním, jestli se na tom vadnutí také nepodílela předčasná sklizeň. |  | Strom u zdi, 7.10.2012 Záleží o jakou stavbu se jedná a jak hluboké má základy. Také jde o to, jak bujnou máte odrůdu té jabloně a na jak bujné podnoži. Pokud podnoží není semenáč a základ stavby je alespoń trochu přijatelný, nemělo by se nic dít. |  | Rubín nebo Rubinola?, 7.10.2012 Takto podobně, do tmava celočerveně zbarvené Rubíny, jsem kdysi míval na zákrsku na podnoži M9 v zatravnění. Plody to byly veliké, ale skladovatelnost nejvíše do konce roku, potom podíl nahnilých plodů prudce stoupal.
Vedle rostoucí Rubín na M1... celý příspěvek > |  | Co na zahradu, 7.10.2012 To o hryzcích a podnoži jsem napsal já. Omlouvám se, z nějakého důvodu mi vypadlo přihlášení.
Samozřejmě, že hryzci, když nemají co, ožerou téměř všechno. Ale typové podnože přednostně a M9 obzvláště, to není zkušenost pouze má, ale spousty... celý příspěvek > |  | Co na zahradu, 6.10.2012 Hryzci nejraději napadají slabě rostoucí vegetetivně množené podnože, z toho podnož M9 přímo milují.
Do Vašich podmínek bych doporučoval podnož A2, nebo semenáč. Co se týče odrůd, nedávno zde proběhla diskuse na téma Jaké odrůdy do vyšších poloh.... celý příspěvek > |  |
|  | Hořká pihovitost na Polce a Waltzu, 6.10.2012 Do konce července aplikuji Wuxal Kalcium, potom chlorid vápenatý, poslední ošetření dělám 14 dní před sklizní. Bohužel chlorid vápenatý se zatím neprodává pro malospotřebitele.
V minulosti jsem od konce července používal Wuxal Aminocal, nejmenší... celý příspěvek > |  | Co právě sklízíte v r. 2012?, 5.10.2012  Pokračoval jsem probírkou sklizně Angoldu. Plody měly v průměru 9 cm, podíl malých plodů byl nula. Ze všech mých odrůd je to suverénní jednička vůči jarním mrazům.
Sklidil jsem také téměř všechny plody Jonagoredu, ty měly v průměru 10 cm. Plody... celý příspěvek > |  | Co právě sklízíte v r. 2012?, 5.10.2012  Ve středu jsem sklidil Deligu. Plody v průměru 8 cm. Jeden byl poškozen od ptactva, tak jsme ho zdegustovali. Já osobně jsem žádnou vůni necítil, žena z něho cítila vůni jakéhosi parfému, vnuk citíl vůni jablka. Dužnina je pro mě dosti šťavnatá,... celý příspěvek > |  | Hořká pihovitost na Polce a Waltzu, 5.10.2012 Kmeny stromů se natíraly vápnem hlavně jako ochrana proti zimnímu a předjarnímu sluníčku, které vyvolává praskliny v kůře, tzv. mrazové desky. Proti hořké pihovitosti to nepomůže.
Jak uvádí p. Vysloužil, jsou nutné opakované postřiky vápenatého... celý příspěvek > |  | Grosdemange nebo Thirriotova, 3.10.2012 Připojuji se k p. Fidlovi, že Thirriotova to určitě není. S Grosdemange jsem na tom jako p. Vysloužil, nejsem si jistý, protože jsem ji neviděl možná tři, čtyři desetiletí. |  |
 |
|
|
|