|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Idaret, 4.11.2012 O Idaredu jsem se už vícekrát vyjadřoval. Tak stručně. Bezkonkurenční skladovatelnost - u mne do konce června žádný problém. Průměrná až řepová chuť, pěkný vzhled plodů, pravidelné a vysoké sklizně, se strupovitostí jsem si poradil. Podnož M9,... celý příspěvek > |  | Fantazie, 2.11.2012 Na chuť Desertu nedám dopustit, ale je pravda, že není na delší skladování. Pro konzumaci je to u mne vyloženě zářijové jablko, maximálně do půl října.
Rosanu jsem zrušil kvůli vysokému propadu před sklizní a protože na konci listopadu už měla... celý příspěvek > |  |
|  | Pozdní odrůda jabloně, 2.11.2012 Ontario by to mohlo být, ale bezpečně bych to poznal až podle chuti. |  | Zakoupené hrušky, 2.11.2012  Umísťuji slíbené fotografie Bohemici. Barvy se příliš nepovedly, plody jsou sytě zelené a občas má některý nádech červeného líčka. Toho jsem si dříve nevšiml, protože hrušky nekonzumuji.
Bohemica mi plodí ve shlucích, a proto nádech červeného líčka... celý příspěvek > |  | Výber zelenej odrody a podpniku, 27.10.2012 Připojuji se k Mirkovi. Než GD, raději volte Goldstar, příp. Sirius. Jsou to odrůdy rezistentní vůči strupovitosti a výborné chuti, které nevadnou jako GD.Konzumovat se dají od listopadu a v přijatelném sklepě vydrží do dubna.
Podnož bych volil... celý příspěvek > |  | Zakoupené hrušky, 26.10.2012 Nadmoř. výška je u mne cca330 m. Ale hrušeň je na studeném stanovišti, částečně zastíněném, slunce jen dopoledne a podzimní, nízké, sluníčko má tak na 3-4 hod.
Pěstuji jako štíhlé vřeteno do 3m výšky. Sklízím v 2. pol. října, letos to bylo... celý příspěvek > |  | Zakoupené hrušky, 25.10.2012 Nevzpomínám si, že by moje Bohemica měla někdy plody s červeným líčkem. Ale už jsem též člověk zapomnětlivý.
Tvar plodu Bohemici na obrázku Mittwocha je pro ni typický.
|  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 22.10.2012 No, já jsem loni vsadil Hagantu na stanoviště, které je dopoledne zastíněné a navíc je na podnoži Krymsk-1. Tak uvidíme. |  | Višeň Favorit jako opylovač třešně?, 22.10.2012 O opylovacích poměrech třešní se tu v minulosti vedly obsáhlé diskuse. Připojuji se k těm, kteří říkají, že se potřeba opylovače velice často přeceňuje. To, že např. Těchlovan s Kordií, se navzájem neopylí, ještě neznamená žádnou... celý příspěvek > |  | Třešeň Burlat podnož Colt, 22.10.2012 Na podnoži Colt mít korunu velikou jako na ptáčnici nebudete. Navíc Colt nesnáší suché a chudé půdy.
Ve vlákně: Skvrny na listech třešní, jsem přidal obrázky devítiletého vřetene Těchlovanu na Coltu. V pravo je na obrázku sedmileté vřeteno... celý příspěvek > |  |
|  | Lipno, 16.10.2012 O Lipnu se nemohu vyjadřovat, protože ho nepěstuji.
Těch odrůd o kterých se šlechtitel či pomologie vyjadřují jako o zimních, se skladovatelností do ledna či února je řada.
Nejvíce mě v tomto směru zklamala Selena, která je měkká už koncem... celý příspěvek > |  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 15.10.2012 Reakce na Jelena.
Ano, je to Hanita, sám jsem ji tehdy přivezl z Fytosu a zasadil. Zeť má zahradu výš, asi 380 m n. m., stanoviště je částečně zastíněné,. pouze dopolední slunce a asi hodinu přes poledne.
|  | Jak poznám stromek jabloně - zákrsek?, 15.10.2012 Tak to je také pravda. Rubína na tu velmi bujnou podnož naroubovali ve školce, která už dnes neexistuje, roční přírůstky u něho byly přes metr i více, stříhání mi zabralo celý půlden, zato jsem z něho sklízel nejméně 6 bedýnek výběrových plodů+2... celý příspěvek > |  | Jak poznám stromek jabloně - zákrsek?, 15.10.2012 Ano, pan Stanislav má pravdu. Kdysi dávno jsem míval zákrsky Rubínů na M1 a další na ještě bujnější podnoži, už nevím jaké. Výška kmínku byla do 50cm, ale koruna toho Rubínu byla větší, než vedle rostoucí třešeň Napoleonova. |  | Orion, 14.10.2012 Sirius mám pětileté vřeteno, třetím rokem zaplodil docela slušně, loni a letos docela pěknou násadu plodů silně zredukoval květnový mráz.
Co se týče chuti, nedokáži jednoznačně říci, jestli předstihuje mého dosavadního pozdně zimního favorita... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|