Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Idaret, 4.11.2012
O Idaredu jsem se už vícekrát vyjadřoval. Tak stručně. Bezkonkurenční skladovatelnost - u mne do konce června žádný problém. Průměrná až řepová chuť, pěkný vzhled plodů, pravidelné a vysoké sklizně, se strupovitostí jsem si poradil. Podnož M9,... celý příspěvek >
Fantazie, 2.11.2012
Na chuť Desertu nedám dopustit, ale je pravda, že není na delší skladování. Pro konzumaci je to u mne vyloženě zářijové jablko, maximálně do půl října. Rosanu jsem zrušil kvůli vysokému propadu před sklizní a protože na konci listopadu už měla... celý příspěvek >
Pozdní odrůda jabloně, 2.11.2012
Ontario by to mohlo být, ale bezpečně bych to poznal až podle chuti.
Zakoupené hrušky, 2.11.2012 Obsahuje fotku
Umísťuji slíbené fotografie Bohemici. Barvy se příliš nepovedly, plody jsou sytě zelené a občas má některý nádech červeného líčka. Toho jsem si dříve nevšiml, protože hrušky nekonzumuji. Bohemica mi plodí ve shlucích, a proto nádech červeného líčka... celý příspěvek >
Výber zelenej odrody a podpniku, 27.10.2012
Připojuji se k Mirkovi. Než GD, raději volte Goldstar, příp. Sirius. Jsou to odrůdy rezistentní vůči strupovitosti a výborné chuti, které nevadnou jako GD.Konzumovat se dají od listopadu a v přijatelném sklepě vydrží do dubna. Podnož bych volil... celý příspěvek >
Zakoupené hrušky, 26.10.2012
Nadmoř. výška je u mne cca330 m. Ale hrušeň je na studeném stanovišti, částečně zastíněném, slunce jen dopoledne a podzimní, nízké, sluníčko má tak na 3-4 hod. Pěstuji jako štíhlé vřeteno do 3m výšky. Sklízím v 2. pol. října, letos to bylo... celý příspěvek >
Zakoupené hrušky, 25.10.2012
Nevzpomínám si, že by moje Bohemica měla někdy plody s červeným líčkem. Ale už jsem též člověk zapomnětlivý. Tvar plodu Bohemici na obrázku Mittwocha je pro ni typický.
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 22.10.2012
No, já jsem loni vsadil Hagantu na stanoviště, které je dopoledne zastíněné a navíc je na podnoži Krymsk-1. Tak uvidíme.
Višeň Favorit jako opylovač třešně?, 22.10.2012
O opylovacích poměrech třešní se tu v minulosti vedly obsáhlé diskuse. Připojuji se k těm, kteří říkají, že se potřeba opylovače velice často přeceňuje. To, že např. Těchlovan s Kordií, se navzájem neopylí, ještě neznamená žádnou... celý příspěvek >
Třešeň Burlat podnož Colt, 22.10.2012
Na podnoži Colt mít korunu velikou jako na ptáčnici nebudete. Navíc Colt nesnáší suché a chudé půdy. Ve vlákně: Skvrny na listech třešní,  jsem přidal obrázky devítiletého vřetene Těchlovanu na Coltu. V pravo je na obrázku sedmileté vřeteno... celý příspěvek >
Lipno, 16.10.2012
O Lipnu se nemohu vyjadřovat, protože ho nepěstuji. Těch odrůd o kterých se šlechtitel či pomologie vyjadřují jako o zimních, se skladovatelností do ledna či února je řada. Nejvíce mě v tomto směru zklamala Selena, která je měkká už koncem... celý příspěvek >
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 15.10.2012
Reakce na Jelena. Ano, je to Hanita, sám jsem ji tehdy přivezl z Fytosu a zasadil. Zeť má zahradu výš, asi 380 m n. m., stanoviště je částečně zastíněné,. pouze dopolední slunce a asi hodinu přes poledne.
Jak poznám stromek jabloně - zákrsek?, 15.10.2012
Tak to je také pravda. Rubína na tu velmi bujnou podnož naroubovali ve školce, která už dnes neexistuje, roční přírůstky u něho byly přes metr i více, stříhání mi zabralo celý půlden, zato jsem z něho sklízel nejméně 6 bedýnek výběrových plodů+2... celý příspěvek >
Jak poznám stromek jabloně - zákrsek?, 15.10.2012
Ano, pan Stanislav má pravdu. Kdysi dávno jsem míval zákrsky Rubínů na M1 a další na ještě bujnější podnoži, už nevím jaké. Výška kmínku byla do 50cm, ale koruna toho Rubínu byla větší, než vedle rostoucí třešeň Napoleonova.
Orion, 14.10.2012
Sirius mám pětileté vřeteno, třetím rokem zaplodil docela slušně, loni a letos docela pěknou násadu plodů silně zredukoval květnový mráz. Co se týče chuti, nedokáži jednoznačně říci, jestli předstihuje mého dosavadního pozdně zimního favorita... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika