|
Rubinstep, 15.11.2012 O Primadele jsem se už zmiňoval, zatím mě zklamala. Plody při sklizni byly mizerně vybarvené, teď už to je lepší. Plody jsou větší, ale chuť nic moc.Zatím mám na Primadelu podobný názor jako p. Boštička.
To Starkresa se ukazuje v docela lepším... celý příspěvek > |
 |
Angold, 14.11.2012 Jak jsem uvedl již v jiném vlákně plody Angoldu měly v průměru 9 cm, malé plody nebyly žádné , tedy nic pro vnoučata.
Veliké plody jsou negativum proto, že většina konzumentů takový plod najednou nesní, to platí i pro mne a zejména u dětí. Tak se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Angold, 13.11.2012 Své dobré zkušenosti s Angoldem jsem zde zmiňoval již několikrát. Mimo jiné i to, že ze všech mnou pěstovaných odrůd přečkal letošní květnový mráz úplně bezkonkurenčně.
Obrázky Angoldu před sklizní jsem, myslím, umístil ve vlákně " Co právě... celý příspěvek > |
 |
Lipno, 13.11.2012 Až dosud jsem se domníval, že první česká rezistentní jabloň byla Melodie od pana Loudy. |
 |
Nová podnož pro slivoně a meruňky, 11.11.2012 Přísušky podnož Krymsk-1 nemá rozhodně ráda. Zimní mrazy by jí neměly vadit, to spíš to předjaří.
Kvůli případným přísuškům, jsem loni při výsadbě švestek položil na dno jámy " husí krky". |
 |
Postrik po opadu listi, 9.11.2012 Já jsem ošetřil ovocné stromy Kocide+Silwet už minulý týden.V pondělí u některých třešní, jedné broskve a Topazu ošetření zopakuji Kuprikolem+ nějaké smáčedlo.
Ohledně teplot, je lepší, když je alespoň těch 7°C a stromy musí být suché. Déšť... celý příspěvek > |
 |
Ochrana proti okusu zvěří, 5.11.2012 Tak, já mám s Hukinolem zatím docela jiné zkušenosti (po 3 letech).. A myslivci zde a v okolí také. Jeho aplikace se provádí často nesprávně a někdy i zbytečně složitě. Osobně jsem se loni zúčastnil aplikace kolem 60 ha pozemku, s cílem ochránit jej... celý příspěvek > |
 |
Idaret, 5.11.2012 Za to, že dosud je Idared nejpěstovanější odrůdou ve velkovýrobě, nemůže MZLU. Na vině jsou ekonomické podmínky pro pěstitele. V minulosti jsem zde několikrát zmiňoval kolik dávají velkoodběratelé za 1 kg kvalitních jablek pěstitelům. Když se k... celý příspěvek > |
 |
Ochrana proti okusu zvěří, 5.11.2012 Neřekl bych, že myslivci mají nedostatek odpovědnosti. Nějakému okusu dřevin srnčí zvěří v zimě nelze zabránit sebelepším přikrmováním.Srnčí zvěř kvůli fyziologii svého trávníku je závislá na co nejpestřejší stravě, a proto i ty okusy... celý příspěvek > |
 |
Zakoupené hrušky, 5.11.2012 Takto nádherně se mi Bohemica nevybarví nikdy. Už kvůli jejímu stanovišti, jak jsem už psal dříve, navíc je na konci zahrady vystavena studeným severovýchodním větrům. Ale skladovatelnost je dobrá, minimálně do konce ledna, déle zásoba... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Gascoigneho šarlatové a Deliga, Nonnetit x Starking a Nabella, 5.11.2012 Dnes jsme se ženou degustovali Deligu podruhé. Chuť i vybarvení se od období sklizně zlepšily. Dužnina jemná, tuhá, méně chruplavá, jen středně šťavnatá, chuť sladce nakyslá, bez vůně.
Připomínám, že to je moje první úroda. Uvidím, jak to bude v... celý příspěvek > |
 |
Popraskání kůry během vegetačního období, 4.11.2012 Rakovina to nebude.
Preventivně bych postříkal stromek včetně kmínku měďnatým přípravkem (Kuprikol či Kocide atd.) a následně zatřel stromovým balzámem. Zatřít to je třeba, ale v každém případě (stromový balzám, nebo štěpařský vosk, může... celý příspěvek > |
 |
Idaret, 4.11.2012 Ano, ta šťavnatost tam je i na jaře. |
 |
Zvolil jsem vhodného opylovače?, 4.11.2012 Ty třešně v okolí Vám na opylení sladkovišně bohatě stačí.
Ohledně plodnosti Kordie se připojuji k Vítkovi. Pozdní jarní mrazíky se u mne objevují poměrně často. Po rozkvětu třešní jdu ihned kontrolovat jejich pestíky. A právě u Kordie se mi... celý příspěvek > |
 |
Fantazie, 4.11.2012 Omlouvám se, že jsem musel opravit svůj předešlý příspěvek, kde jsem původně mylně napsal místo odrůdy Rosana odrůdu Rozela.
|
 |