Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rubinola - mrazové desky, 11.3.2013
Mám 14 leté vřeteno Rubinoly na podnoži J-TE-E a na její kmínek je triskní pohled. Jedna mrazová deska nad druhou. Stromek uživí jen část plodů a ty v horní polovině jsou drobné. Příští rok se pokusím celý stromek uříznout nad letošním letorostem,... celý příspěvek >
Postřik kocide 2000, 10.3.2013
Pokud byl ten déšť větší intenzity, nebo trval déle, účinnost postřiku bude výrazně snížena, případně bude minimální.
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 8.3.2013
Tím dodáním síranu draselného v současné době jste sice nic nezkazil, ale broskev to v nejbližších pár měsících příliš nepozná. Od konce léta však ten draslík např. využije k lepšímu vyzrávání letorostů i staršího dřeva, což snižuje možnost jejich... celý příspěvek >
3 roky zasazená švestka, co s ní dál?, 7.3.2013
Takto, možná ještě o trošínku více, zanedbaný stromek Lepotice jsem svého času řezal u příbuzných. Postupoval jsem v podstatě, jak píše p. Fidla. Po prvním řezu začal plodit a po třech letech to už byl slušný strom.
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 5.3.2013
Tak to těžko radit. Jestliže byly žluté především listy nejstarší, v dolní části kmene a navíc bez zelené žilnatiny, tak to není nic mimořádného. Je to fyziologická záležitost, už jim chyběl dusík a nemusíte to řešit. Ale ohledně toho klejotoku a... celý příspěvek >
Už postřik na kadeřavost?, 5.3.2013
Kuprikol, jako všechny práškovité přípravky, či mikrogranuláty, nesmí především zvlhnout! Ty kapalné nesmí především zmrznout. A žádným z nich nesvědčí sluneční světlo. Obecně platí, že nelze mít 14 dní namíchaný přípravek, dochází k rozkladu... celý příspěvek >
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 5.3.2013
To musí vědět tazatel, zda mu v minulosti vadly větévky po odkvětu. Ale pokud zežloutly listy a zůstala na nich zelená žilnatina, s největší pravděpodobností se o chlorozu jedná. Také některé broskvoňové podnože jsou citlivé na převápnění. Pokud... celý příspěvek >
Líska a šištičky, 4.3.2013
Ano, je to tak, poslechněte přispivatele přede mnou. U mě mají lísky jehnědy uzavřené a samičí pupeny se ještě špatně hledají.
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 4.3.2013
Jestliže jste to s tím vápněním v minulosti přehnal a potřebujete trochu snížit pH půdy,  tak v současné době by šlo provést zálivku síranem amonným rozpuštěným ve vodě.  Za vegetace se asi nevyhnete postřiku stromku železem na list.... celý příspěvek >
Kdy stříkat proti monilioze?, 4.3.2013
Už to tady bylo v minulosti vícekrát řečeno.Tam, kde je choroba hodně rozšířena, jsou nutné 2-3 aplikace. První je třeba provést ihned při rozkvětu prvních květních pupenů. Další ošetření se provádí v plném květu a je-li v tomto období chladné a... celý příspěvek >
Štíhlé vřeteno, 4.3.2013
Ani těch hrušek na štíhlá vřetena se nebojte. Lze je tvarovat často lépe, než vícero odrůd jabloní. Podmínka je, samozřejmě, slaběji rostoucí podnož, já mám kdouloň MA. Taková Bohemica se mi tvarovala snadněji, než Hana, Jonagored, Angold a některé... celý příspěvek >
Už postřik na kadeřavost?, 3.3.2013
1., 2., Ten rozdíl zde je a právě přijde-li deštivé počasí. Jak je veliký se však v amatérských podmínkách těžko prokáže. 3. Nevím, že by Champion měl v sobě zabudované smáčedlo. Myslím, že to netvrdí ani jeho současný majitel, fy FN Agro. To, že... celý příspěvek >
Už postřik na kadeřavost?, 3.3.2013
Vaše úvaha, pane Wimpi, ohledně smáčedel je naprosto správná. Až na tu obavu ohledně snadnějšího smytí deštěm. To by snad nastalo v případě, že aplikace byla prováděna na značně mokrý povrch (třeba bezprostředně po dešti, předpokládám však, že toto... celý příspěvek >
Už postřik na kadeřavost?, 2.3.2013
Ano, pane Wimpi. Tím snížením povrchového napětí dojde k lepšímu rozprostření účinné létky po povrchu ošetřované rostliny či stromu a lepšímu ulpívání na jejich povrchu. U zelených části dojde i k rychlejší penetraci úč. látky do kutikuly a... celý příspěvek >
Už postřik na kadeřavost?, 1.3.2013
Panu Rostislavovi, pokud jste ke Kuprikolu přidal smáčedlo, tak se zatím nic neděje. Pokud bude pršet déle a nedal jste smáčedlo, zopakujte postřik jak to bude možné. Ale i v prvním případě by bylo dobré po 10 dnech postřik zopakovat, nejlépe už... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika