Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 13.5.2013
Ortiva patří mezi stribirulinové přípravky- ú.látka azoxystrobin. Azoxystrobin je v přípravku Amistar, což byl možná první strobirulinový přípravek zavedený u nás v polovině 90.let. Azoxystribin způsobuje i tzv. "green efect". Ale strobiruliny =... celý příspěvek >
Hitparáda odrôd sliviek podľa reálnej skúsenosti, 12.5.2013
Pane Rosťo, Hanitu jsem vsadil před 6 lety na zahradě u zetě. Stromek roste pěkně je, ale částečně zastíněný, bez odpoledního sluníčka. Plody veliké, ale byly bez chuti, dužnina, myslím, byla blátivá. Možná je měli dřív sklidit, nevím. Když jsem... celý příspěvek >
Derave listy, 12.5.2013
Ani já neholduji internetu. U počítače dlouho nevydržím a příp. foto mi sem musí vložit vnuk. Ani nemám zájem se to naučit, nebaví mě to. Od jara do podzimu jsem dost vytížený, tak jedině večer.
Opylování - čmeláčci, 12.5.2013
Díky za upřesnění.
Hitparáda odrôd sliviek podľa reálnej skúsenosti, 11.5.2013
Jestli se nemýlím je Bystrická totožná s naší švestkou domácí? Potom by, podle chuti, měla být před Lepoticí. Lepotici nezatracuji, pěstoval jsem ji dvacet let, ale chuťově k úplné špičce nepatří. Z toho, co v současné době na zahradě mám a také... celý příspěvek >
Derave listy, 11.5.2013
Připojuji se k Wendymu. Pavděpodobně to je píďalka podzimní. Sýkor jsem měl na zahradě spoustu celou zimu. Také spotřebovali neskutečné množství "lojových" koulí a kilogramy slunečnice. Ale teď tam vidím hlavně špačky a vrabce, případně kosy, sem... celý příspěvek >
Nemoc novych hrusni, 11.5.2013
Já to na té fotce nepoznám, jestli to jsou všechno kapičky rosy nebo malé puchýřky po sání. Jestliže tam žádné zduřeniny nejsou, ani jste roztoče na spodu listů nenašel, tak je příčina jinde. Ale to nevím. Vámi zmiňované přemokření by asi ale... celý příspěvek >
Nemoc novych hrusni, 10.5.2013
Zřejmě je to roztoč vlnovník hrušňový. Přinesl jste si ho se stromky ze školky. Prohlédněte pozorně lupou spodní stranu listů. O vlnovníku a dalších roztočích tady v minulosti bylo vícekráte diskutováno. Zadejte do vyhledavače.
Opylování - čmeláčci, 10.5.2013
Nejsem odborník na čmeláky. Ale když mi rozkvetla první broskev u zdi domu, byla obsypána malými čmeláky. Velkého jsem mezi nimi neviděl. Tak nevím, jestli mezi nimi byla samička.Nyní u mne rozkvetly jabloně a občas naopak zahlédnu velkého čmeláka,... celý příspěvek >
Hnojenie marhule na list, 9.5.2013
Peckoviny mají v období od květu rádi 2-3 hnojení listovým hnojivem se zvýšeným obsahem hořčíku. Tak zkuste, třeba, Hycol Z nebo Wuxal SUS Kombi Mg, ten je však podstatně dražší. Já už jsem stříkal dost poškozenou broskev MgN sol+Atron Silver. To... celý příspěvek >
Ví někdo o ryngli/slívě zvané paví oko?, 9.5.2013
Ano, pan Bajas má pravdu. Také jsem se nechal splést úvodním příspěvkem. Jsem to už starý popleta. Naše slíva, které jsme říkali Paví vejce, odpovídala výše uvedenému popisu Lovaňské slívy. Měla červenou barvu a modré ojínění.
Rez hrušňová - vím jak na ní, 9.5.2013
Jalovec je možné ošetřovat chemicky alespoň třemi postřiky s měsíčním odstupem. První postřik počátkem dubna. I tak, ale, je třeba jalovec v tomto období prohlížet a odstraňovat z něho rosolovité nebo prášivé útvary rzi.To je také dost... celý příspěvek >
Nevím si rady s touto nemocí, 8.5.2013
S tou (ne)dokonalostí máte jistě pravdu. Ale nevím, co všechno je na zahradě vysázeno. Netvrdil jsem, že s nástupcem škůdce přijde hned predátor. Ale to, co jsem napsal, obecně platí. Pyretroidy likvidují slunéčka, pestřenky, zlatoočka a další, na... celý příspěvek >
Ví někdo o ryngli/slívě zvané paví oko?, 8.5.2013
Paví oko pamatuji z dětství a mládí. Měly jsme ji na dvoře. Nikdo ji neošetřoval ani neprořezával a bohatě plodila každý rok veliké, protáhlé plody.. Plody se neotrhávaly, po uzrání jsme je sbírali čerstvě spadlé, neupotřebené sloužily jako krmivo... celý příspěvek >
Nevím si rady s touto nemocí, 7.5.2013
No nevím. Chtělo by to vidět spodní stranu listů. Jestliže ty skvrny jsou rezavohnědé a na spodní straně listů, je to vlnovník hrušňový. Zde pomůže postřik pouze nějakým akaricidem (Omite, Magus nebo Nissorun). Jestliže jsou však okraje listů... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika