Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 21.5.2013
První fáze přeměny vegetetivních oček na plodných výhonech na květní pupeny (diferenciace) začíná na přelomu května a června (jabloně, hrušně, třešně a broskvoně), u meruněk a rybízu v červnu, u švestek v červnu až červenci a u angreštů v červenci až... celý příspěvek >
Dotaz na násadu plodů, 21.5.2013
Vznik dvojitých plodů je přičítán nevhodným teplotním poměrům v průběhu diferenciace květních pupenů a v období kvetení. Příliš prozkoumáno to není. Je to také záležitost ročníková.
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 20.5.2013
Zapomněl jsem, že počasí v předjaří se nechovalo všude tak, jako u nás, v severovýchod. Čechách na Královédvorsku. Mrazy se střídaly se sněžením, potom mrzlo na sucho. Poslední noční mráz byl 8. dubna, odpoledne však bylo 9° a provedl jsem první... celý příspěvek >
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 19.5.2013
Dvojité plody u peckovin nevznikají následkem hnojení, ale jako důsledek nepříznivých podmínek v průběhu diferenciace květních pupenů a také během kvetení. Mně se to v některých ročnících stává u švestek (Stanley, Valjevka).
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 19.5.2013
Konec letošní zimy a nástup jara byl takový, že kadeřavost broskvoní musel zvládnout každý začátečník, který si nechal trochu poradit.
Kedy striekať proti hnilobe?, 19.5.2013
Proti moniliové hnilobě se ošetřuje asi 3 týdny před předpokládaným začátkem zrání. Používají se přípravky s kratší ochrannou lhůtou (OL). Např. Horizon, OL=7dní nebo Teldor, OL=3dny. Dithane na moniliový užeh ani hnilobu příliš neúčinkuje a má... celý příspěvek >
Jakou slivoní doplnit sad?, 19.5.2013
Jestli chcete švestky už v červenci, vsaďte si Herman, nebo např. Čačanskou ranou.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.5.2013
Počasí letošní zimy a počátku vegetace bylo pro ovocnáře velmi příznivé. Nepřálo příliš kadeřavosti ani moniliovému úžehu meruněk a třešní. Ale pro šíření rzi hušňové, strupovitosti jádrovin a peckovin je jako vyšité. Také jsem dnes ošetřoval... celý příspěvek >
DSR - Dvojstupňový sektorový rez, 18.5.2013
Některé odrůdy se mi do štíhlého vřetene špatně tvarují. Tak si také vypomáhám řezem na vnitřní pupen.
Napadení plůdků meruňky, 16.5.2013
U té meruňky opravdu nevím. Jestliže bylo 2x oštřováno do květu, tak by to z letošního napadení nemělo být, to by květy zvadly a plody se nevytvořily a vadly by, alespoň částečně i větévky. To Ronyho Jojo mi trochu připomíná puchrovitost slivoně.... celý příspěvek >
Usychání švestek, třešní, 16.5.2013
Na té fotce to bude hálčivec švestkový. Ale těžko může způsobit usychání celých stromů a je divné i usychání třešní a jabloní. Jak už napsal p. Wimpi, chtělo by to ten problém blíže popsat.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 15.5.2013
Infinito je, zatím, nejúčinnější fungicid do brambor, rajčat a okurek. Obě jeho účinné látky jsou plně systemické. Je to vylepšený nástupce v minulosti osvědčeného Casoáru. Je i v malospotřebitelském balení.
Třešeň - choroba, 13.5.2013
Jak dlouho je třešeň odkvetlá? Zdá se mi to ještě brzo, ale myslím si, že je to skvrnitost listů třešně, tedy houba Blumeriella jaapii. Obvykle začína tak 2 týdny po odkvětu. Počasí posledních 14 dnů však této houbě silně nahrává a i dalším,... celý příspěvek >
Rez hrušňová - vím jak na ní, 13.5.2013
Obecně velmi dobře berou rzi triazolové přípravky. Osvědčil se Horizon. K omezení následků rzi na jalovci by šlo ještě teď aplikovat Horizon + nějaký kontaktní přípravek jako Dithane či Syllit. Kvůli vzniku rezistence. Zkrátit intervaly ošetření na... celý příspěvek >
Nemoc novych hrusni, 13.5.2013
No, potřebovali prodat Vertimec. Je určen především do zeleniny a chmele na svilušky a třásněnky. Měl by opravdu účinkovat i na další roztoče. Jeho výhodou oproti Omite je, že se pletivem listu šíří i translaminárně. Doporučuji použít koncentraci... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika