Příspěvky uživatele - 66.105

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Přesazování švestkových semenáčků, 29.8.2010
Přesazování slivoní za zelena je špatné, rostliny hynou nebo jsou slabší. Počkejte pár týdnů až opadne většina listů nebo raději všechny. Pokud si ty lepší potřebujete označit, dejte na ně barevnou stuhu nebo provázek. Jen tak na okraj, šarku... celý příspěvek >
Kdy a jak namnožit mirobalán řízkováním, 28.8.2010 Obsahuje fotku
Myrobalánové pecky po tříměsíční stratifikaci. Lepší je přesadit do truhlíku, když jsou klíčky menší. S příliš dlouhými klíčky se špatně manipuluje.
Kdy a jak namnožit mirobalán řízkováním, 28.8.2010
Vaše neúspěchy mě dost překvapují. Zkoušel jsem loni koncem řijna stratifikovat namočené myrobalánové pecky z červených a žlutých plodů v ledničce (v kelímcích s trochou vlhkého písku). Červený kelímek začal "růst" už v lednu. Byly v... celý příspěvek >
Jak se vyrábí osivo F1?, 21.8.2010
Velkovýrobu osiva F1 vídám občas u kukuřice. Vyseje se jedna řada prvé odrůdy a tři řady druhé odrůdy. To vše se několikrát opakuje. Pak přijdou brigádníci a kastrují (odstraňují) samčí květy v těch třech řadách. Nakonec se sklidí desítky tun... celý příspěvek >
Pěstování ze semen, 21.8.2010
Jsou rostliny, u kterých jde všechno snadno, rychle a všude. Mnohé rostliny však vyžadují specifické podmínky. Mám na mysli stratifikaci nebo narušení semen, lehký substrát, správnou hloubku výsevu, vlhkost, teplotu.  Zejména pokud máte... celý příspěvek >
Broskyňa Suncrest, má ju niekto?, 21.8.2010 Obsahuje fotku
Foto Suncrestu u profesionálů. Letos budou asi o 2 týdny později.
Serina - celero petržel, 20.8.2010
Byla krásná a nezmrzla by, ale dva měsíce pod sněhem bez světla jí asi zahubily. Mimmo
Maliny, ostružiny - přesazení, 20.8.2010
Jde to na jaře a asi i na podzim. Letos na jaře jsem dal známým několik sazenic malin sestřižených na 50 cm. Byly několik dní v kyblíku než je zasadili, ale chytlo všechno. Pokud nemáte nějakou citlivou odrůdu, mělo by to jít snadno. Mimmo
Kříženec broskvoňmandloň, 20.8.2010
Já si pro sebe pěstuji několik nestejně velikých semenáčků broskvomandloní BM-VA1, 6/2 - což je jeden z klonů. Pěstitelé osiva musejí mít vedle sebe zdravé a ověřené stromy všech tří klonů BM-VA1, protože jsou cizosprašné. Asi je to dost... celý příspěvek >
To je konec, už jsou červivé i broskve, 14.8.2010
V meruňkách i broskvích mívám občas larvy obalečů (housenky, asi 10% plodů). Myslím, že to jsou obaleči švestkoví, jableční, východní i jiní, které u housenek nerozeznám. Mimmo
Oddálení rašení meruněk, 8.8.2010
Zkoušel jsem alobal, vápno, sníh apod, ale významné oddálení rašení u dané odrůdy a na daném místě není zřejmě možné. Přesto se o to budu snažit alespoň volbou odrůdy, která s vyšší jistotou uskočí mrazíkům. Zkuste jeden stromek s později kvetoucí... celý příspěvek >
Očkování, 8.8.2010
Omlouvám se za trochu pesimismu. Sice to je možné a může to dopadnout velmi dobře, ale očkovat slivoňové odkopky je rizikové z důvodu možnosti šíření viróz. Pokud není zdravotní stav matečného stromu s určitostí jistý, je to méně vhodné, než očkovat... celý příspěvek >
Nedostatek hořčíku a listová analýza, 8.8.2010
Je potřeba rozlišovat obsah popelovin ve dřevní hmotě a skutečné množství popela. V reálném popelu je hodně nespáleného uhlíku (černé uhlí) a malá část popelovin může unikat ve spalných plynech spolu s dalším uhlíkem v sazích. Dokonale spálené dřevo... celý příspěvek >
Nedostatek hořčíku a listová analýza, 7.8.2010
Chloróza z nedostatku hořčíku to tedy asi nebude. Považujete za možné, že by to byla chloróza z důvodu špatného vstřebávání železa? Stává se to při vysokém pH půdy způsobeném nadbytkem vápence. Možná jste to tím dolomitem dorazil. Pokud si nemůžete... celý příspěvek >
Podnože meruněk a broskvoní, 7.8.2010
Víte někdo, kolik vápníku snesou podnože BSB? Nemohu to zjistit v žádné dostupné literatuře. A když, tak je tam napsáno třeba 8% a není jasné čeho v čem. Chci říct, např. % celkového Ca v sušině nebo % CaCO3 v sušině nebo v zemině s 50% vlhkosti... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika