Příspěvky uživatele - 66.105

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Problémy s plodností morušovníku, 7.1.2011
Forketovo očkování moruší se dá provádět v březnu lednovými rouby. Pokusně jsem zkoušel vloni na mladé větvi starého stromu a šlo to. Letos zkusím na semenáčcích. Letní očka mi venku nepřežila zimu. Šlo by to snad v nádobě s méně mrazivým zimováním.
Očkování / roubování broskvoní, 2.1.2011
Kůra broskvoní regeneruje asi hůře než u jiných dřevin. Myslím, že by (zdřevnatělý) roub se zelenou pokožkou mohl dobře přirůst k podnoži jen v místě zelené pokožky. V době, kdy se nejčastěji venku roubuje jsou už broskvoně příliš narašené a to... celý příspěvek >
Ako uchovať vrúble, 1.1.2011 Obsahuje fotku
Rouby řezané až při štěpování jsou asi nejlepší, a proto se velmi dobře chytají i při štěpování v ruce. Nemusejí být ani moc silné a řez je pak méně pracný. Některé dřeviny však brzy raší (mandloně, broskvoně, angrešt) a v březnu už je na odběr... celý příspěvek >
Stratifikácia broskýň, 26.12.2010
Podle odrůdy. Ale 100 dní je minimum, spíš více.  Jinak jich moc nevyklíčí.  Většina broskvoní vyžaduje delší dobu stratifikace.  Mimmo
Ako uchovať vrúble, 10.12.2010
V ledničce neproudí vzduch, takže vlhkost musí být nižší (riziko plísní). Venku se o rouby nemusíte až do konce března starat. Je jim tam lépe. Třešňové rouby se na přelomu února a března dají taky vybrat na stromě. Pokud se vám nedaří roubování,... celý příspěvek >
Jak dostat sůl z 6M Cu trubičky?, 20.11.2010
Napadl mě i tlakový hrnec - opakovaně natlakovat a odtlakovat. Po rychlém odtlakování za horka solný roztok v trubičce začne vařit a vystříká ven i se solí. Voda o teplotě nad 100 stupňů (pod tlakem) bude asi nejlepší rozpouštědlo.  Mimmo
Už ohrýzajú, 13.11.2010
Zapíchněte to hluboko do vlhkého písku v PET lahvi a nechte přes zimu v chladné bezmrazé místnosti (např. u jablek). Do jara mohou z podnože vyrazit kořínky. Pokud nevyrazí, použijte vršek jako roub na Forkertovo očkování a čekejte dál. Typová... celý příspěvek >
Zem, 6.11.2010
Slivoně snášejí i poněkud těžší zeminu. Záleží i na podnožích. Ve vašem případě bych přidával do jámy zkompostované materiály, jako směs travních drnů, plevele, listí, štěpky, kůry, slámy a hnoje, smíchané s pískem a zeminou z povrchové vrstvy s... celý příspěvek >
Výsadba stromků a popel, 5.11.2010
Popel není moc rozpustný. Kořeny se nemusejí o půl metru hlouběji ani kdy propracovat. A to by byla škoda. Nevšiml jsem si, že by pálil kořeny. Dávám ho při výsadbě meruněk i broskvoní  (i ke starším stromům) mnohem větší množství než uvažujete... celý příspěvek >
Kdy a jak správně zastřihávat broskvoně, 30.10.2010
Pokud řezné rány nenamrznou, tak se nic neděje. Když máte strach, že se něco takového může stát, na jaře je přistřihněte ještě trochu. Zbavíte se rizikového dřeva.  Broskvoň v zimě mírně zalévejte, aby neuschla. Ošetřete ji také proti... celý příspěvek >
Broskvomandloň na trhu chybí, 29.10.2010
S jednou peckou toho moc nenapěstujete. Můžete ji však snadno uchovat ve vlhkém písku v ledničce nebo v zimní zahradě při 2-8 st.. Na jaře snad sama pukne a vyklíčí. Taky ji můžete zakopat v květináči s pískem na zahradě. Takto přezimované... celý příspěvek >
Topinambura?, 24.10.2010
Dneska jsem měl mrkvový salát s přídavkem topinambur a jablek. Hlízy jím taky uvařené ve slupce bez další úpravy (jako obloha k něčemu). Mimmo
Pěstování mandlovníku, 24.10.2010
Osobně to moc do jmenovaných podmínek nedoporučuji. Nebo spíš jen pro okrasu než užitek. Chtělo by to raději v závětří u domu a v nižší poloze. Minus 20 stupňů v lednu asi nevadí, ale tam kde ji mám já, bývá tak do minus 16. Horší je... celý příspěvek >
Odruda merunky Pinkcot, 11.10.2010
Ta slivoň (Wagenheimova = WA-KO) je dobrá na menší stromky. Zasaďte raději na podzim a na jaře silně zastřihněte. Od 15.10. do 15.11. je ta nejlepší doba na úspěšnou výsadbu meruňky. Broskev na jaře. Mimmo
Odruda merunky Pinkcot, 10.10.2010
Pinkcot je jen částečně samosprašná. Takže nějaké plody mohou vzniknout i bez cizího opylovače. Pokud jde o velikost, záleží na podnoži, řezu a věku. Na WA-KO švestce při věku do 15 let mohou stačit i 3m od druhé meruňky. Na meruňkovém... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika