Příspěvky uživatele - 66.105

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sadíte už ven rajčata a papriky?, 1.5.2011 Obsahuje fotku
Já jsem sázel rajčata 27.4., když vylétli první hrušňáci. Tam, kde už létají tito obrovití teplomilní martináči, tam už mrznout nebude. Letos je to o týden dříve než obvykle (týká se jen nížin, jižně od Brna).
Co zasadit po uschlé meruňce, 1.5.2011
Nevíme jistě, jaká byla zemina, spodní voda a podnož. Pokud byla podnož meruňková, pak by to skutečně mohlo být udušení nebo přemokřování kořenů nebo monilia. Půdní únavou jsem nemyslel jen vyčerpání živin, ale v širším slova smyslu... celý příspěvek >
Co zasadit po uschlé meruňce, 30.4.2011
Výměna zeminy v jámě pomůže. Zvlášť, když se přidá hnůj. Můžete také zkusit štěpovanec na broskvomandloni nebo mandloni, které lépe odolávají půdní únavě.
Josta ako podnož, 30.4.2011
Narouboval jsem si a naočkoval na jostu několik stromků a rybízy i angrešty se chytají slušně. Např. na přelomu února a března nebo i v srpnu. Chci je hlavně do sušší půdy, kde se meruzalce nedaří. Stromky už plodí, ale jsou mladé na hodnocení... celý příspěvek >
Štepenie broskýň na jar, 24.4.2011
Měl jsem je asi v 5 litrech zeminy v kyblících na chodbě při nízké teplotě 7-12 st. Rouby jsem odebral v únoru a v březnu 11.3. a vždy hned použil. Na roubech jsem nechal 3-5 trojoček. Nad horním trojočkem maličký čípek. Nemyslím, že by se to... celý příspěvek >
Štepenie broskýň na jar, 23.4.2011 Obsahuje fotku
Zkoušel jsem nedávno naštěpovat v interiéru několik broskvoní na rašící podnož BSB 2. Na silnějších (cca 15 mm v místě štěpování) se mi dobře chytaly a rašily rouby při plátkování. Doufám, že se to tak jmenuje. U trochu tenčích bych volil normální... celý příspěvek >
Existuje broskvoň s tmavě červenými listy?, 23.4.2011 Obsahuje fotku
Mohl to být semenáček vzniklý z pylu balkónové broskve. Je tmavě červená, ale zakrslá. A je teď samý květ.
Plesen na vrubloch, 16.4.2011
Vyhodit se dají vždycky. Pokud jiné nejsou, tak bych je omyl roztokem Sava, slabým hypermanganem nebo nějakým zahradnickým fungicidem a nechal přes noc venku. Třeba to nebude tak zlé, ráno budou vypadat jinak-snad lépe.
Štepy egreša, 26.3.2011
Škrábněte žiletkou do roubu. Pokud je živý, vyraší. Místo škrábnutí ošetřete latexem a vylamte skoro všechny plané pupeny. Snad něco vyraší. Mimmo
Vzrůst na podnoži BVA a do podmínek?, 26.3.2011
Poroste skutečně o něco méně než na meruňkovém semenáči, ale spíše "středně". Mám na ní broskvoň a roste dost rychle. Mimmo
Roubování meruňky na ryngli, 26.3.2011
Kopulace je asi u meruněk na ryngli nejlepší. Stejně úspěšná jako Forkertovo očkování. U rozštěpu úplně zdřevnatělé podnože dochází často k roztržení dřeva i kambia, které nemá tak hladké plochy jako řez. Pokud chcete skutečně za každou cenu... celý příspěvek >
Co pod ořešák?, 26.3.2011
Pod ořešákem mám angrešty a rybízy a rostou dobře. Mimmo
Rubín, 26.3.2011
Závaží přivázané na větvi. Mimmo
Roubování citronů, 13.3.2011
Teď z jara se to dobře chytá. Je lepší mít podnož aspoň týden v teple, aby měla mízu. Zkuste roubování do rozštěpu nebo Forkertovo očkování. Nevadí, když míza bude jen slabá. Roub nesmí být měkký.
Roubování třešně, 27.2.2011
Nic se nestane. Každou noc mrzne, ale mrazy už nebudou tak silné. Lepší je roubovat na počátku oteplování a dát na roub vlhký sáček. Než se zase ochladí, je roub už částečně spojený s podnoží. Kdo se přesto bojí, že mu roub zmrzne, měl by roubovat v... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika