|
Halehaven a Fairhaven, 2.8.2012 Pro Petra: Suncrest bude letost v nejteplejších oblastech od 10. srpna na zavařování. Mám jeden mladý stromek a plánuji jíst plody tak 20.8., pokud některý z nich nespadne předčasně. |
 |
Existuje odolnější meruňka? MS kraj, 22.7.2012 Máte pravdu, uklepl jsem se o 2 měsíce. Bylo to před týdnem. |
 |
|
 |
Existuje odolnější meruňka? MS kraj, 21.7.2012  U "krajových" odrůd (VP, Maďarská...) bývají velké plody. V tomto košíku mají snad všechny přes 100 gramů.
|
 |
Cibule sazečka, 3.6.2012 Najděte si ve vyhledávači krtonožku. Touto dobou můžete ještě slyšet samce, jak z podzemní komůrky cvrkají a lákají samičky (v noci). Pokud to místo najdete, můžete do jeho chodby nalít vodu s trochou jaru a krtonožka vyskočí. Pak ji musíte rukou... celý příspěvek > |
 |
Přesazení švestky, 30.4.2012 Teď by to už asi nepřežila nebo by se na delší dobu zastavila v růstu. Vydržte do listopadu. Švestka je na přesazování za zelena citlivější než jiné rostliny. Musel byste ji nabrat moc šikovně bez vydrolení zeminy z kořenů. Ale ve třech letech už má... celý příspěvek > |
 |
Rozlišení květů Redhaven a Fairhaven, 29.4.2012  Mám pocit, že se ty květy nedají podle běžné fotky a podle výše uvedené diskuse rozlišit. Pokud to však někdo z vás umí, poraďte, která odrůda to je. Vkládám několik fotek s lepším rozlišením.
|
 |
Řízkování, 15.4.2012 Broskvoň se dá očkovat na semenáček, který je možno vypěstovat z pecky. Pecky jsou nejlepší ze značkového koupeného osiva nebo z odolných vinohradnických broskví. Ale mohou být v nouzi i z kulturních odrůd. Pecky broskvoní ale vyklíčí jen když... celý příspěvek > |
 |
Rozlišení květů Redhaven a Fairhaven, 14.4.2012 Mám mladou sazenici naočkovanou před 14 měsíci, která za pár dní pokvete. Nevím však, která ze jmenovaných to je. Plody ještě nechat nemohu, ale chtěl bych ji určit podle květů nebo listů. Umíte to někdo? |
 |
Lze vypěstovat broskev nebo meruňku z řízku?, 14.4.2012 Bezlisté podnožové odřezky (BVA, BSB) dlouhé 30-50 cm, zapíchnuté na jaře nebo na podzim bez ošetření a bez krytu cca 10 cm do zeminy, mi občas chytají tak jako např. meruzalka. U konzumních odrůd, zejména u meruněk si myslím, že to tak lehké... celý příspěvek > |
 |
Presazeni rybizu, 14.4.2012 Já jsem tak bratrovi odvezl před týdnem jeden zbytečný keř černého rybízu. Rozsekl ho na tři sazenice a všechny hned zasadil a zalil. Nebylo třeba je ani nahoře zakrátit. Budou hned letos plodit. |
 |
|
 |
Množení velkokvětých venkovních ibišků, 14.4.2012  Namočená semena v zahradnickém substrátu po 5 týdnech jsou na následující fotce. |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 8.4.2012  ...ste mě chlapi tak zblbli, že jsem taky nacpal dvě menší kvetoucí meruňky do 200 litrových pytlů od matrací. A to jsem měl ještě nachystaný topný kabel a topný kámen z teraria. Na ten už nedojde. |
 |
Nerašící na podzim vysazená meruňka, 8.4.2012 Je stromek silně zastřižený a zalévaný? |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 8.4.2012  Moje Veharda vykvetla 4. dubna v 480 m. Hodně poupat se ještě nerozvinulo. Ukazuje se, že příliš slunné místo může být nevýhodou (rychlejší nakvétání). V noci jsme měli v 1 h. plus půl stupně, ale do rána bylo na záznamovém teploměru minimum -1. Dál... celý příspěvek > |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 7.4.2012 Odkvetlé meruňky v nížině mohou dopadnout ještě hůře než nerozkvetlé meruňky na Vysočině. Věřím, že to však nebude tak zlé, jak ukazovala předpověď před několika dny a že meteorologové ještě nějaký stupeň přidají. Při minus 6 by bylo opravdu moc... celý příspěvek > |
 |