|
Hnojení stromů - stopové prvky, 26.12.2013 To je otázka tvrdosti vody. Letos jsme měnili potrubí z roku 1985 (pozink) a uvnitř jsou trubky čisté jen s lehkým bílým popraškem. Nicméně řekl bych, že olověné trubky se přestaly instalovat o dost dřív než před 30 lety. Nejdéle se udržely jako... celý příspěvek > |
 |
Řez Rubínu a jeho dcer a mutací, 26.12.2013 Posledních 20 let vyřezávám ze stromů Rubínů a Bohemií jen celé nadbytečné větve. Tak, aby zdálky nebylo poznat, že byl strom řezaný, pouze koruna byla řidší. Za podnože mám semenáče a A2. |
 |
|
 |
Listovka, 25.12.2013 Proč přidáváte do kompostu dusíkaté vápno? |
 |
Uzení domácích klobás, 25.12.2013 Stojí-li ohniště metr od udírny, je uzení studeným kouřem prakticky nemožné. |
 |
Sejmutí etiket z lahví, 25.12.2013 Mám pár otázek:
1. Na jaký papír tisknete etikety?
2. Jaké používáte lepidlo resp. lepicí papír?
3. Jakou máte tiskárnu, aby se viněta nerozpila kapkou alkoholu steklou po láhvi?
|
 |
Hnojení stromů - stopové prvky, 24.12.2013 Já to poselství s českých rybníků zastrčím do kompostu trochu hlouběji. Tak se časem ke stromům dostane, leč kočky ostrouhají... |
 |
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 24.12.2013 Pane inženýre, Váš popis pravidel zmlazení je nepochybnně správný. Obávám se ale, že je dobře srozumitelný spíš pro čtenáře, kteří problematiku ovládají a toto poučení nepotřebují.
Jednoduše bych shrnul dvě Vaše pravidla:
1. U... celý příspěvek > |
 |
Red Prince / Red Jonaprince, 23.12.2013 tie čo som obral naposledy už boli väčšinou celočervené.
Znám Otavy čistě zelené, čistě žluté a žluté s červeným líčkem. Celočervený plod Otavy jsem (alespoň u nás) neviděl. Pěstujete skutečně tuto odrůdu? |
 |
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 22.12.2013 Počasí vybízí k odběru roubů - nejen meruněk, všech peckovin. |
 |
Red Prince / Red Jonaprince, 22.12.2013 Taky u nás patří Otava k tomu lepšímu. Mám ji na semenáči, takže není problém se slabým vzrůstem, ale trochu má sklon k periodicitě. Strom přináší hojnost trvanlivých kvalitních plodů s typickou lehce lékořicovou příchutí. |
 |
|
 |
Č. lepotica a Katinka, 21.12.2013 Na který příspěvek p. Rostislavíka o slabších podnožích pane Jano reagujete?
|
 |
Č. lepotica a Katinka, 21.12.2013 Katinka, třebaže menší než Herman, je chutí, aromatem i konzistencí dužiny lepší. Herman je ale oproti Katince přeci jen ranější. Pokud by si Juno zachovalo plodové vlestnosti Katinky včetně její tolerance, pak to může být velmi zajímavá odrůda. |
 |
Kidd´s orange, 15.12.2013 Bláhovka má fakt namále. Na vysokých tvarech jsou plopdy malé. Možná si ji nechám jen někde na jedné větvi zákrsku jako vzpomínku. |
 |
Roubování meruněk, 15.12.2013  Jejda, už je tu zase probírán tvar hvězdných odrůd! Jejich mírnou žebernatost sice připouští i Nesrsta (viz příloha), nicméně pro klidné spaní všech diskutujících hlásím, že jsem všchny citované odrůdy viděl vždy jen zcela kulaté. A jako vánoční... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy jabloní, 14.12.2013 Stačí, že dobře vypadají,... ale to nevadí-my si nakrásně vypadajícím jablku prvotřídní chuť domalujeme.
...doplním, že nové, i staré odrůdy kupuju i já.
Mám tomu rozumět, že těm novým odrůdám si jejich chuť domalováváte? |
 |